Jump to content

Windows 7 Sorunlarına Basit çözümler...


BuRak2677

Recommended Posts

DVD sürücünün bulunamaması

Windows 7'yi kullanan kullanıcıların şikayet ettiği noktalardan biri de Windows 7 altında bazen DVD sürücünün buhar olup uçması. BIOS'ta görünmesine rağmen DVD sürücüyü tanımayan Windows 7'deki bu problemi çözmek ise aslında oldukça basit: Kayıt defterine girdikten sonra HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\ yolunu izleyin ve ardından UpperFilters ve LowerFilters anahtarının ikisini de sağ bölümden silin. Daha sonra Windows'u yeniden başlatın ve sonuç: DVD sürücünüz geri geldi...

Windows Live Messenger ve sistem çubuğu

Windows 7 altında Windows Live Messenger'ı kapattığınızda Windows Live Messenger anında görev çubuğuna inecektir. Ancak kullanıcıların bir kısmı önceki Windows sürümlerinde olduğu gibi Live Messenger'ı sistem saatinin bulunduğu bölümde görmek isteyebilir. Bunun için Windows Live Messenger'a girdikten sonra Özellikler'e ve ardından Uyumluluk sekmesine girin ve "Bu programı uyumluluk modunda çalıştır'ı seçtikten sonra Windows XP'yi listeden seçin.

XP Mode çalışmıyor

Eğer kullandığınız eski programlar varsa ve Windows 7 altında da bu programları kullanmak istiyorsanız, XP Mode bu anlamda tam da size göre olan bir özellik. Kullanıcıların eski işletim sistemlerinde çalışan programların Windows 7 altında çalışabilmesine olanak veren XP Mode, her ne kadar kullanışlı bir özellik olsa da, aslında gerektiği gibi çalışmadığı da söylenebilir. XP Mode'da yaşanan ilk problem, aracın CPU desteği araması. Desteklenmeyen bir CPU söz konusu olduğunda XP Mode'u kullanmakta sıkıntı yaşanabilir. Microsoft Hardware-Assisted Virtualization Detection Tool isimli bu aracı http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=0ee2a17f-8538-4619-8d1c-05d27e11adb2&displaylang=en indirerek sistemini bu anlamda kontrol edebilirsiniz. Yaşanan bir diğer problem ise bazı laptop üreticilerinin güvenlik gerekçesiyle bu ayarı pasifize etmesi. Örneğin Sony Vaio model laptoplarda XP Mode desteklenmiyor ancak BIOS güncellemesi ile bu problem aşılabilir.

Vasat video kalitesi

Windows 7'nin güç ayarları, artık eski Windows'takilere nazaran sistem üzerinde oldukça etkili olabiliyor. Eğer video kalitesinin vasat olduğunu düşünüyorsanız, Başlat menüsüne girin ve ardındna Güç Ayarları'na ulaşın. Change Plan Settings (Program ayarlarını değiştir) butonuna tıklayın. Ardından Change Advanced Settings (Gelişmiş Ayarları Değiştir) sekmesine girin ve Multimedia Settings kısmına girdikten sonra Playing video kısmının "optimise performance" olarak belirlendiğine emin olun.

Windows Media Center'ı Otomatik Çalıştır'a ekleme

Bazı Windows 7 sürümleri ile birlkte Media Center'ın da beraber geldiği herkesin malumu. Ancak bazı nedenlerden dolayı Media Center, Windows 7'nin Otomatik Çalıştır özelliğine eklenemiyor. Bu nedenle herhangi bir DVD-video diski bilgisayara koyulduğunda kullanıcılar Windows Media Player'da tercih kılmak zorunda kalıyor. Maalesef Windows 7'de bu durumu düzeltmenin bir yolu bulunmuyor. Ancak aynı sorunu Windows Vista altında yaşıyorsanız, kayıt defterine girerek KEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\CurrentVersion\Explorer\Autoplayhandlers anahtarına girin ve EHome ile başlayan tüm anahtar ve değerleri kaydedin.

Hibernation özelliğini pasif konuma getirememe

Windows 7 altında hibernation modunu kapatabilmek oldukça güç. Bu sorundan kurtulmak için ise kayıt defterine girip HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power anahtarına girin ve HibernateEnabled değerini "0" olarak atayın.

Software Explorer nerede?

Eğer Vista altında Windows Defender'ı kullandıysanız, büyük olasılıkla Software Explorer özelliğine de dikkat etmişsinizdir. Bu özellik sayesinde Windows açıldığında hangi programların başlatıldığını öğrenebiliyorsunuz. Ancak Windows 7 altında Windows Defender'ı kullandığınızda bu özelliğin olmadığını görüyorsunuz. Bu nedenle kullanıcılar klasik bir yönteme, MSCONFIG'e yönelmek ve başlangıçtaki programları bu şekilde öğrenmek durumunda kalıyor. Ancak isterseniz, http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx Autorunsk yazılımını kullanarak MSCONFIG'e muhtaç kalmaktan kurtulabilirsiniz.

Windows Movie Maker problemi

Windows 7, netbook'larda dahi oldukça hızlı çalışabiliyor. Zaten Windows 7'nin Vista'ya göre öne çıkan en önemli özelliği hemen her bilgisayarda yüksek performansla çalışabilmesi. Ancak bu üstün özelliğinin yanı sıra, Windows Movie Maker yazılımı, varsayılan ayarları söz konusu olduğunda network dosyalarını kendi içine alamama problemi yaşıyor. Ancak bu sorundan kurtulmak mümkün: Bunun için önce kayıt defterine girip HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\WindowsLive\Movie Maker'ı açın ve "AllowNetworkFiles" adındaki DWORD değerini oluşturun ve bu değeri 1 olarak belirleyin.

Konuyu herzaman gereklilere acıcaktım ama ıznımız yokmus :(

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

windows 7'de bilgisayarı uyku moduna yada hazırda beklete alinca yeniden başlatmak zorunda kaliyorum bunu nasıl çözebilirim.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

"Windows Live Messenger ve sistem çubuğu" yazan yerde uyumluluk modunu "Windows XP" yerine "Vista" yapın. Çünkü herhangi bir programı XP uyumluluğuna aldığımız anda otomatik olarak UAC devreye giriyor. Ama uyumluluk modu Vista olursa UAC'a gerek kalmadan kullanılabiliyor.

Link to comment
Share on other sites

windows 7'de bilgisayarı uyku moduna yada hazırda beklete alinca yeniden başlatmak zorunda kaliyorum bunu nasıl çözebilirim.
Merhaba

Bu sorunu Biostan ayarlayabilirsiniz.

İster mause sağ veya sol klick, ister klavyenizden bir tuşu belirleyerek, bilgisayarı yeniden uyandırabilir veya hazırda beklet konumundan çıkarabilirsiniz.

Başarılar.

Link to comment
Share on other sites

internet explorer simgesini masaustüne kısayol şeklinde olmadan nasıl getirilir?

Başlat | Tüm Programlar | Donatılar | Çalıştır ile regedit yazarak Kayıt Defteri Düzenleyicisini çalıştırın.

HKEY_CURRENT_USER | Software | Microsoft | Windows | CurrentVersion | Explorer | HideDesktopIcons | NewStartPanel

Sağ tarafta DWORD (32Bit) Değeri oluşturarak ismini {871C5380-42A0-1069-A2EA-08002B30309D} ve Değer Verisini ise 0

Kayıt Defteri Düzenleyicisini kapattıktan sonra masaüstünü yenile dediğinizde Internet Explorer iconu masaüstüne eklenicektir..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...