Jump to content

Asil_KG

Üye
  • Posts

    181
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

884 profile views

Asil_KG's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Önce başka bir Windws 7 ile dene. Mümkünse modifiye edilmemeiş SAF bir Win7 olursa durum daha da açıklığa kavuşur. Durum değişmedi ise, sorunu anakart veya RAM'lerden araştır kardeş. Büyük ihtimal bu 2 Hardwareden kaynaklanan bir durum diye düşünüyorum.
  2. [quote name='burak29' date='12 Şubat 2011 - 15:33 ' timestamp='1297518211' post='962059'] Arkadaşlar ben format atıcam fakat cd den başlatamıyorum Nete yazmışlar fakat tam bişey anlamadım 1st boot deviceyi cd rom yap diyorlar ben de öyle bir seçenek yok atapı dvd yazıyor onu seçtim yeniden başlatıyorum olmuyor yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler [/quote] Merhaba Bilgisayarın ilk açılıştaki ekranda [b]POPUP[/b] menüsünü yazması lazım. Onu denetle ve hangi tuş ise ona basarak [b]POPUP[/b] menüsünü aç ve [b]DVD[/b] veya [b]CD-ROM[/b] seçeneğini OK işaretleri ile aşğı yukarı götürerek bilgisayarını istediğin konumda başlat. Eğer çabuk geçiyor ve okuyamıyorsan tam orada klavyendeki PAUSE tuşuna bas ve gerile gerile oku ekranı. Bu POPUP tuşları genelde [b]F1, F5, F6, F12[/b] dir. Markaya gör değişir kardeş.
  3. [quote name='cako2' date='11 Şubat 2011 - 13:26 ' timestamp='1297424208' post='961512'] Arkadaşlar yeni bir ekran kartı alacağım......Şu 3 model arasında kaldım... Sizce hangisini almalıyım? ASUS 9500GT GDDR2 1GB 128Bit Nvidia DX10 Ekran Kartı SAPPHIRE HD4650 GDDR2 2.8GB/1GB HM 128Bit ATI DX10.1 Ekran Kartı (11140-30-20R) ZOTAC 9500GT GDDR2 1GB 128BIT EKRAN KARTI[/quote]Merhaba kardeş [b]ASUS 9500GT[/b] ve [b]ZOTAC 9500GT[/b] aynı Chipseti kullanıyor(NVIDIA). Aralarındaki tek fark firma ismi. Bunlardan birini alırsan memnun kalacağını söyleyebilirim. Elektronik yine de şans işidir demeden geçemeyeceğim. [b]SAPPHIRE HD4650[/b] ise, ATI Chipsetlidir ve güzel bir ekran kartıdır. Bunu bende bilgisayarlarımda kullanıyorum ve memnunum. [b]NOT:[/b] İşlemcinin [b]Mhz[/b] değeri alacağın ekran kartını karşılayacak mı? Bunu gözden geçirmen gerekli. Misal; işlemci [b]2.0 Mhz[/b] ise, takacağınız ekran kartından işlemciye giden ve görevi tamamlayan işlemci kaldırabildiği kadar görüntü aktaracaktır. Yeni ekran kartı aldım ve donmalar oluyor diye ekran kartını suçlamayın. Saygılar ve hayırlı olsun..
  4. Merhaba Bu sorunuza cevap gelmemeiş. Birkaç gün geç de olsa, birkaç satır bilgi yazayım.. Klavye veya maus'a ayarladığınız BIOS içindeki ayarlar, bilgisayardaki açma(Power) tuşu ile alakalı değildir. Yani bu ayarlar biri birinden bağımsızdır kardeş.. İsterseniz Klavye/Maus, isterseniz alışageldiğiniz bilgisayardaki açma düğmesini kullanabilirsiniz. Bazı arkadaşlar anakartın 2007 sonrası çıkanlar için diye yazmış. Böyle bir durum sözkonusu değildir! Bu işlem tamamen BIOS ile ilgilidir. Eğer BIOS bu duruma elverişli ise, anakartın çıkış tarihi önemli değildir! Örneğin; 1998 yılında çıkmış bir anakartın BIOS yazılımında RING ON menüsünün olduğunu gayet iyi hatırlıyorum. Bunu ayarladığım zaman bilgisayar kapalıda olsa, kendiliğinden açılarak gelen FAKS'ı alır ve 5 Dk. gibi bir süre sonra yeniden kapanırdı. Diğer yandan, XP'de bilgisayarım ile 15 Dk. ilgilenmediğim zaman, kendiliğinden kapanır. BIOS'tan ayarladığım "1" tuşuna bastığım zaman bilgisayar sıfırdan değil, masaüstü yüklü şekilde gelir ve hangi programla çalışıyorsam işime kaldığım yerden devam ederim. Lütfen bunu bekleme konumunda olduğunu zannetmeyin, çünkü bekleme konumu kapalı. Bekleme farklıdır, kapanma farklıdır. Sonuç olarak bilinmesi gereken, BIOS'un bu tür fonksiyonları olan yazılım olması gerekiyor. Bazı anakartlar için yeni BIOS yazılımları bu tür fonksiyonları destekliyor.. Güncelleyerek görülmesi lazım.. Biraz karıştırırsanız işletim sisteminizin veya bilgisayarınızın derinliklerine inebilirsinzi. Yok böyle iyi diyorsanız, bunu siz bilirsiniz ama sistem hakkında gerekli bilgi sahibi olamaz veya fakir kalırsınız. Bu durumda da elbette CÜZDANINIZ can kurtaranınız olur.. Kolaylıklar dilerim..
  5. TNC-TR'nin 4. yaşını en içten dileklerimle kutluyor, daha nice dört yıllar yaşamasını temenni ediyorum......... Aslında bu dileğim, yönetim içindir ve yönetim olmadan hiç bir site kendi kendine oluşmaz! Bebeğe bakarsanız büyür, bakmazsanız yaşayabileceği gün kadar yaşar ve hayatı sona erer. İnşallah bu 4 yaşındaki bebek dahada büyür ve Üniversite'lere gider.. Tekrar nice yıllara TNC-TR......
  6. Avira'yı (ADATA dışında) tüm antivirüs programları arasında TEK geçerim. Eğer yanında birde Microsoft Security Essentials programını kullanırsanız, bilgisayarınız %99.99 güvenli olacaktır. Dahasını isterseniz bunların yanına Deep Freeze programıda ekleyince, değmeyin benim bilgisayarıma olur.
  7. Merhabalar Bende tüm İslam aleminin Miraç kandilini kutlar ve hayırlara vesile olmasını temenni ederim......... Saygılar
  8. Bu programın daha yeni sürümü mevcut. Linkleride aşağıdadır kardeşler. cFosSpeed 5.01 http://hotfile.com/dl/44149567/af2a5c1/CfossSpeed.warezdominator.com.rar.html Diğerleri cFosSpeed 5.01 Build 1584 http://hotfile.com/dl/35442219/6cdbfa8/C_For_Speed.v501-build1584.rar http://www.megaupload.com/?d=RFRSXL60
  9. Merhaba Kardeş Power yazan sekmeye gir ve orada APM Configuration yazısını göreceksin. Üzerine gel ve ENTER tuşu ile menüyü açtıktan sonra, Power On By PS/2 Keyboard yazan yere gel ve orada tekrar ENTER tuşuna basarak çıkan yazılardan birini seç.. Genelde Ctrl-Esc tuşları kullanılır.. İsterseniz ve Klavyenizde POWER tuşu varsa onu seçebilirsiniz. Bu ayar BIOS türüne göre değişir.. Yani Award BIOS ile AMI BIOS biri birlerine benzemez!!! Not: Gerekli ayarı yaptıktan sonra, ayarların geçerli olması için mutlaka F10 tuşu ile kaydetmelisiniz!!!!
  10. Bilgisayarlarım 7/24 açık ve bir tanesi server olarak çalışıyor Emre. Arada bir reset yapılıyor hepsi bu kadar. Diğer yandan; Ben tüm bunları yaptıktan sonra, gelir falan kişide yapar bu yazdığın işlemi. Yok şunu yap, yok bunu yap demek kolay ama ya bu hususta hiç becerim yoksa? Çünkü başlığı açan kişi bilgisi olmadığını ve burada sorduğunu düşünelim, öyle yazalım yazacaklarımızı. Uzak bilgisayar olan işyerimdeki bilgisayarda her şeyi yapıyorum ve şu andada bazı dosyalarda çalışıyorum fakat format işine gelince, orada ağ kayboluyor format işi suya düşüyor. Her ne kadar Telnet üzerinden bağlansamda sonuç, sıfırs sıfır elde var sıfır oluyor. Neyse boş ver sen bilginle, bende bildiğim kadarıyla kalalım.
  11. Aynen öyle Asil. Arkadaşımız hayal dünyasında dolaşıyor. Belki rüyasında uzak bilgisayara(karşı bilgisayara) format yapmayı gerçekleştiriyordur kim bilir? Merak ettim nasıl format yapabiliyor diye ve 4 gözle gelmesini bekliyorum ama herhangi bir kıpırtı yok Emre arkadaştan. Aloo Emre neredesin?
  12. Bırak Allahını seversen ya saçmalamaya başladın sen Emre. Konuyu her seferinde saptırıyorsun.. Mesele imaj değil format atmak! Şunda hakılısın yazmam gereken local ağdı fakat localhost yazmışım. Şifrem yukarıda yazılı ve Firewallda şu anda kapalı. Buyur gel yanımdaki bilgisayar gözlemimde seni izleyeceğim..
  13. Localhost diye bir kelime bulamadım önceki yazdıklarında. Ayrıca konu local ağ değil, uzak bilgisayara format atmaktı! Uzak bilgisayara format olmayacağını anlayınca, politikacılar gibi ben şöyle demek istemiştim diye, dibi delik tekne misali yalpalama yapma! Saçma sapan edindiğin bilgilerle de insanlara sallama, atma gibi tabirlerde bulunma! Bir gün gelir hiç farkında olmadan mahçup duruma düşer, tıpkı şimdiki olduğu gibi özür dilemek mecburiyetinde kalırsın. Ben hala sözümdeyim ve şifremide değişmedim. Buyur yap bilgisayar sana helal olsun. Yada sallamaktan vazgeç, insanlar huzur bulsun..
  14. Yukarıdaki iletimdeki olayı sen yap sana vereyim güzel kardeşim. Gerçekten sorun yok ve yapan kim olursa olsun gelip alsın bilgisayarı. Bunu yapsınlar ve benim gözümün önünde olayı gerçekleştirsinler, ana sütü gibi helal olsun adı geçen bilgisayar..
  15. Universal Restore programını çok iyi tanıyanlardanım. Acronis ismi ile geçen bu programı belki 2-3 bin kişiye hem Boot CD.iso sunu, hemde programın kendisini dağıttım. Kendi PC'nin imajını al ve git başka bir donanıma sahip bilgisayara yükle bakalım çalışacak mı? Bilip bilmeden şu programı biliyor musun veya şöyle olur deme! Bu programla bırak imaj alıp başka bir PC'ye yüklemeyi, diğer PC'nin HDD'sini söküp bire bir aynalama(Clone) yapsan dahi çalışmaz! Çalışması için PC'ler birebir donanıma sahip olması gerekir. Sanırım bu program hakkında da bilgi edinmiş oldun! Güzel yazmışsın ve çok iyi bildiğini zannediyorsun Emre53. Mademki o kadar bilgiye sahipsin ve bunun gerçekleşeceğini savunuyorsun, buyur benim PC'yi formatla. Kullanıcı adım: Bay Şifre: Bay_1947_10 Bunu yapabilmen için tüm güvenliğimi 2 gün süreyle devre dışı bırakıyorum. Eğer yaparım dersen, sana aşağıdaki yazacağım özelliğe sahip bir PC hediye edeceğim! Buradaki tüm üyelerde buna şahit olsun. İzmir'de oturuyorsan gelir kendin evden alır gider ve güle güle kullanırsın. Başka yerde isen, bana adresini PM ile iletir ve sana kargo ile gönderebilirim. Yurtiçi KARGO bana çalışıyor zaten. Pekiyi bunu yapamazsan, bana buradaki üyeler huzurunda, çokbilmişlik yapmışım özür dilerim diyecek misin? Şurada haklısın; Telnet üzerinden erişim sağlama imkanı var. Fakat, format işlemi yapacak arkadaşın bu hususta hiç bir bilgisi olmadığı için, ben böyle yazmak durumunda kaldım. Neyse; Ben sözümdeyim. Sende bunu kanıtla ve görelim..Halep ordaysa, Arşında burda. Bilgisayarım 7/24 saat açık ve server olarak çalışıyor.. Format için sana başarılar temenni ederim. Şunu yazmak durumundayım; Başkalarından yardım alarak yapmayacaksın! Uzaktan bunu yaparsan, PC'yi almaya geldiğinde benim gözümün önünde ağa bağlı diğer bir bilgisayarıma aynı işi yapacaksın! Bunu yaparsan, Asus P5KC anakartlı ve Intel Core2 Quad Q9300 2.50 GHz 2 GB RAM ve son derece güzel bir bilgisayarı hediye edeceğim..
×
×
  • Create New...