Jump to content

Paragon Partition Manager 15


muselmansuffe
 Share

Recommended Posts

  • 1 ay sonra...

Paragon Hard Disk Manager 2009 Suite v9.0.9.8130 Recovery CD based on WinPE

Program hakkında bilgiler:

Uyarı:Rar paketten çıkarıp xp cd sini yazdırır gibi iso dosyasını cd ye yazdırın.Normal yazdırma yapmayınız.

Gülegüle kullanın.Saygılarımla

Rarlı Dosya boyutu:198 mb tır.

İndirme adresi:

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...

Paragon Partition Manager v10.0 Server

Gülegüle kullanın.Saygılarımla

Rarlı Dosya boyutu: 122 mb tır.

İndirme adresi:

Paragon.Partition.Manager.v10.0.Server-FOSI

Paragon.Partition.Manager.v10.0.x64.Server-FOSI

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Acronis firmasının TrueImage ürününün sırasıyla 9,10 ve 11.sürümlerini kullanmamın ardından,12'yi denememeye karar verdim.Sorun bende sanıyordum ama yerli ve yabancı forumlarda benim karşılaştığım problemlerin aynılarıyla karşılaşan bahtsız kitleleri görünce gözlerim doldu...

Sonra oturdum,Agroniz yüzünden benim gibi kafayı kırma noktasına gelmişler için,bu programın aşağıdaki resimlerle anlatımını hazırladım.

Bu anlatım,"HDD bölümleme" ve "HDD yedekleme" gibi 2 ana özelliği olan Paragon'un,"HDD Yedekleme" işlevini anlatmaktadır.

(HDD Bölümleme için bkz: Bölüm 2: HDD Bölümlendirme)

Paragon'a ve Paragon'la tanışmama vesile olan YAGMURADAM a teşekkürlerimi sunarak,Acronis'in HDD partitionlama programı "Disk Director" ile Back-up programı "TrueImage"in işlevlerini bünyesinde toplayan ve tam bir kullanıcı dostu yazılım olan "Paragon Hard Disk Manager? 2009 Pro" programını kurmayı düşünenler için hazırladığım resimleri yüklüyorum. :)

YEDEKLEME:

20178959.jpg

94194881.jpg

79735815.jpg

60353782.jpg

91330001.jpg

44275942.jpg

74510579.jpg

73093707.jpg

22712475.jpg

35093918.jpg

95953573.jpg

85011012.jpg

SİSTEM GERİ YÜKLEME :D

63460384.jpg

89024301.jpg

32247118.jpg

62255315.jpg

69992912.jpg

71894955.jpg

33040059.jpg

92540211.jpg

39719558.jpg

Benim PC'ye,toplamları 300MB dan fazla yer işgal eden Acronis'in 2 programı yerine,130 mb.lık (kurulum bitince 174) bu programı kurdum ve Acronis maziye gömüldü.Umarım sizinde işinize yarar.

Programın linkini YAGMURADAM vermiş ama yine de bir de ben vereyim:

Please register to see this content.

Saygılar...

Edit: Alternatif link.

http://www.filefront.com/14184113/phddm09.rar[/CODE]

Cracklanmıştır

Edited by hasanus
Link to comment
Share on other sites

eline sağlık bilgi için, resimli anlatımda gayet güzel, ama; ben bir şey sormak istiyorum: Cd veya DVD nasıl yazdırabiliriz.

Bir CD nin boyutu en fazla 700mb olduğu için zaten tek seçenek DVD kalıyor.Önce DVD yazma özelliği olan bir DVD sürücün olmalı.Sonra bir ".iso" dosyası işleyici program gerek. ISOBuster,PowerISO,UltraISO vb.gibi...Tavsiyem PowerISO 4.4

O iso işleyici (iso açıcı,iso hazırlayıcı,iso içinde dosya ekleyip çıkartma yapabilen) programı pc'ne kurduktan sonra .iso hazırla diyeceksin.Bunun için iso hazılayıcı programların tanıtımını bu forumda bulabilirsin...mesela;

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=5455

Sonra bu iso düzenleyici programla,Paragon'la oluşturacağın o 5 dosyayı herhangi bir klasöre koymadan çıplak olarak iso haline getirmen gerekiyor.Yani o 5 dosya,iso haline gelince,tek 1 dosya haline gelmiş olacak.Sen mesela o oluşacak iso dosyasını tıkladığında herhangi bir klasörün içine girmişsin gibi o 5 dosyayı göreceksin.

Iso düzenleyici programların kendilerinde CD/DVD'ye yazma özellikleri olmasına rağmen,yazma işinde Nero'yu kullanmanı şiddetle tavsiye ederim.Nero kullanarak o Iso düzenleyici programla oluşturduğun tek iso dosyasını DVDye yazdırırsın.Tercihan 3x veya 4x gibi düşük hızda yazdır.

Iso'nun yazıldığı DVD'yi, Sistemini geri yüklemek istediğinde DVD sürücüsüne takıp,resimli anlatımda üstten 15.resimdeki ekrana geldiğinde D:'yi değil,E: sürücüsünü seçeceksin (yani DVD sürücüsü) ve ondan sonra geri kalan işlemler aynı...

Edited by hasanus
Link to comment
Share on other sites

Sayın hasanus;

Günaydın..

Öncelikle sizi bu güzel katkı ve paylaşımınız için kutlar ve tebrik ederim. Teşekkürler.

Acaba, uygun bir zamanınızda "Disk bölme" "Boyut Değiştirme" gibi konularda da resimli anlatım yapabilir misiniz?

Saygılar.

Link to comment
Share on other sites

Zaten düşünüyordum bunu @assenucler...Bu şekilde yarım oldu biliyorum ama en azından hard disk yedekleme konusuna öncelik vermem gerektiğini düşündüm.Bu konuda türkçe program desteği çok kısıtlı biliyorsunuz.

Birkaç gün içinde Paragon Hard Disk Manager'in diğer özelliği HDD bölümleme işlevini de anlatmaya çalışacağım.

Link to comment
Share on other sites

Katkı ve paylaşımınız için size ve yağmuradama teşekkürler.

Yağmuradamın vermiş olduğu ve sizin eklediğniz indirme linkindeki programın 64bit sistem için olduğu ve

32bit sistemlerde çalışmayacağı açıklaması var.

Sizin yapmış olduğunuz deneme 32bit sistem mi?

32bit için olan linkide eklerseniz faydası olacaktır.

Teşekkürler

Edited by kaleli3444
Link to comment
Share on other sites

Katkı ve paylaşımınız için size ve yağmuradama teşekkürler.

Yağmuradamın vermiş olduğu ve sizin eklediğniz indirme linkindeki programın 64bit sistem için olduğu ve

32bit sistemlerde çalışmayacağı açıklaması var.

Sizin yapmış olduğunuz deneme 32bit sistem mi?

32bit için olan linkide eklerseniz faydası olacaktır.

Teşekkürler

Benim OS,XP x86 (Yani 32 Bit).Bunda denedim.

Ve YAGMURADAM arkadaşımızın o verdiğim linkdeki entrysinde öyle bir bilgi yok.Muhtemelen başka bir mesajını okumuşsunuzdur.Lütfen sayfanın tamamen yüklenmesini bekleyip sonra okuyun:

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=3954&st=0&p=364414entry364414

AyrıcaParagon'un sitesinden aldığım bilgileri aynen buraya aktarıyorum:

Supported Operating Systems

Windows 2000 Professional

Windows XP Home Edition SP2

Windows XP Professional SP2 (32/64 Bit)

NEW! Full support for Windows Vista (32/64 Bit)

NEW! Mac® BootCamp™ Support

Hatta durun linkini vereyim direkt,kendiniz okuyun:

Please register to see this content.

Yani içiniz rahat olsun,XP'nin de,Fista'nın da 64 Bitliğini destekliyor

Saygılar...

Edited by hasanus
Link to comment
Share on other sites

hasasus anlatımınız için teşekkürler.Gayet açıklayıcı olmuş.Yanlız benim bir sorum var.pfm uzantılı dosyanın ilişkilendirmesini silmenizin anlamı nedir.Yani ben o işlemi yapmasam yedeğe dönemiyor muyum?

2.sorum.yedeği geri yüklerken sistem yeniden başladıktan sonra mı dönüyor yoksa xp veya vista açıkken işlemi tamamlayıp sadece bir yeniden başlatmaya mı ihtiyaç duyuyor?Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Şöyle oldu:

Ben programı ilk defa PC'me kurduğumda Yedeğin bulunduğu klasöre gittim ve klasörün içinde,4 adet Windowsun uzantısını tanınmadığı dosya ile,1 tane yazı tipi dosyası olduğunu gördüm.Yazı tipi dosyasını tıkladım ve bir ileti kutusu açıldı

(Bu dosya True Type Yazı dosyası değil veya bozuk)

Bunu da Windows'un,anlamadığı şeye çamur atması olarak algıladım.Ve anladığı program uzantıları listesinden .pfm'i sildim.Çünkü düşündüm:

Eğer yanlış yapıyorsam,bu demektir ki bir gün elime bir font dosyası geçecek,ve bu dosyanın uzantısı .pfm olacak,ve ben bu fonttaki harflerin şeklini şemalini merak ettiğim için dosyayı açmak isteyeceğim,bunu çift tıklayacağım,ama Windows bana diyecek ki bunu açmak için aşağıdaki Program Listesinden bir program seçin.Ben de Windows Font Wiever'i seçersem açarım.Ne kaybederim ki?

Ama eğer doğru yapıyorsam,o zaman koskoca bir yedeği kurtarmış olurum.Çünkü Paragon'un yedek alırken oluşturduğu o .pfm uzantılı dosya,tekrar C:'ye yazılıyor.Sonuçta yedeğin yüklenmesi işlemi kritik bir işlem ve o işlem esnasında Paragon'un yedek klasöründeki o 5 dosya,Windowsla bir aktivite halinde.Hata mesajı almaktansa bunu yapmayı uygun buldum ve herkese de tavsiye ediyorum.Kaybedilecek birşey yok.

2.Sorunuzun cevabı:

Yedek işlemlerinin son aşaması Restart ekranında Restart'ı tıkladığınızda PC kapanıyor.Ve ondan sonra açıldığında Paragon'un kendine özgü ekranı çıkıyor.Program çalışıyor,yüklemesini yapıyor,işlem bittikten sonra bir tuşa basın diyor,basıyorsunuz,PC'niz yedeği aldığınız andaki haliyle açılıyor.

Zaten dediğiniz şekilde (yani PC'nizde birşeylerle uğraşırken,Yedeği geri yükleyen programın arka planda kendi halinde çalışıp yedeği yüklemesi) mümkün değil.Çünkü o an C: sürücüsü aktif halde oluyor.Halbuki yedeği geri yükleme operasyonunda C:nin dış dünyayla tüm bağlantısı kesilmeli değil mi?

Saygılar benden...

Edited by hasanus
Link to comment
Share on other sites

Anlatımda bir eksiklik yada unutma göze çarptı.O da şu.

Yedek alırken bilgisayarınızı internete bağlı olmasın.Daha doğrusu İE,OperaiFirefox..vb, MSN,Kaspersky,NOD32... gibi güvenlik programları açık olmasın.Bunlar sisteme dosya indirirse yedek bozuk olabilir.

hasanus ben acronisin 11.08053 sürümünü kullanıyorum.Sistem sata sistem ve vista sp2 yüklü.yedeğin bozuk olmasınnı temel nedeni yedek alınan diske bir şekilde dosya atılması nedeniyle olur.Yani sizin güvenlik programı,tarayıcı veya msn açıkken almış olduğunuz yedek bozuk olabilir.Ben acronis ile yedek alırken tüm bu saydıklarıma dikkat ederim.Şu ana kadar bozuk olan yedek sayım 5'i geçmez(3 yıl içinde).Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Acronis'le iyi geçinenler mutlaka olacaktır..Yoksa öyle bir firma yıllarca varlığını sürdürebilir mi?

Yalnız ben Paragon'la yedek alırken,Kaspersky gibi,tueagles gibi birkaç program daha açıktı.Ve ben bir yandan da C:\Windows\Installer klasöründen temizleyeceğim dosyaları seçiyordum o an:)))

Düşünün...Bir yandan C:'nin yedeğini alırken öbür yandan C:'den dosya taşıyorum D:'ye.Tık demedi Paragon

Sevenleriyle uzun bir ömür diliyorum Acronise.Ben sevmem,sevene de karışmam :)

İngilizceniz varsa yabancı forumları taramanızı tavsiye ediyorum.9-10-11 ve 12. (yani 2009) sürümleriyle kullanıcıların yaşadıkları sorunları inceleyin.Sonra da Paragon'dan gelen şikayetleri

İlave olarak;

Bu programın tanıtımını siz verdiniz.Acronis varken veya onu önerecekken neden bunun tanıtımını yaptınız? İyi ki de yapmışsınız bakın birçok kişinin işine yaradı.

cbolat68 nickli arkadaşın şu mesajını da okuyabilirsiniz:

Please register to see this content.

Saygılar

Edited by hasanus
Link to comment
Share on other sites

Merhaba hasanus,

Acronis'in HDD partitionlama programı "Disk Director" ile Back-up programı "TrueImage"in işlevlerini bünyesinde toplayan ve tam bir kullanıcı dostu yazılım olan "Paragon Hard Disk Manager? 2009 Pro" programını kurmayı düşünenler için hazırladığım resimleri yüklüyorum.

demişsiniz. Acronis te Disk Director u kullanmadan sadece TruImage i kullanarak sıfır bir hardiske bile kurulum yapabilirsiniz. yani hiç bir partitionu olmayan bir hdd ye bile imaj basabiliyorsunuz.

Ama paragonu beğendiğinize göre bunun bir anlamı yoktur. Ben de bir ara paragonu inceleyeyim.

Edit: Baştaki mesajdaki linki indirdim. 64 bit içinmiş. Keşke oraya belirtseydiniz. Boşuna indirmiş olduk. 32 bitlik sürümünüde yayınlarsanız sevinirim.

İyi çalışmalar.

Edited by ofenX
Link to comment
Share on other sites

Ben denedim.Benim hatam mı bilmiyorum ama beni mahvetti.Bir disk bölümünü tanınmaz hale getirdi.Oysa nlatımdaki rsimlere bakarak yedek alıp yedeği yüklemiştim.XP ye ait tüm sistem yedeklerim,programlarım gitti.Umarım programdan değildir.Ama bir daha bu programı yüklemem.Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Benim PC'ye,toplamları 300MB dan fazla yer işgal eden Acronis'in 2 programı yerine,130 mb.lık (kurulum bitince 174) bu programı kurdum ve Acronis maziye gömüldü.Umarım sizinde işinize yarar.[/CODE]

Acronis 9 Sadece 37 Mb Ayrıca kullanılabilirliği Ve pratik ara yüzü bakımıdananlattığın proğramdan daha kolay Tek Tercihim acronis Tavsiye Ederm.

Link to comment
Share on other sites

1.Nokta:

Sayın ofenX;

Edit: Baştaki mesajdaki linki indirdim. 64 bit içinmiş. Keşke oraya belirtseydiniz. Boşuna indirmiş olduk. 32 bitlik sürümünüde yayınlarsanız sevinirim.

İyi çalışmalar.

demişsiniz...Benim PC bir Toshiba Laptop Satellite L10.40GB Hard Disk ve 240 MB Rami var.Zaten bu laptopa 64 bit bir XP veya Vista Starter kurmaya bile cesaret edemem.O linkini verdiğim Paragon HDDM'i de,bu 32 Bitlik XP kurulu olan laptopda çalıştırdım.Neye dayanarak 64 Bit içinmiş diyorsunuz? Benimkinde nasıl çalıştı o zaman?

2.Nokta;

Sayın YAGMURADAM;

Ben denedim.Benim hatam mı bilmiyorum ama beni mahvetti.Bir disk bölümünü tanınmaz hale getirdi.Oysa nlatımdaki rsimlere bakarak yedek alıp yedeği yüklemiştim.XP ye ait tüm sistem yedeklerim,programlarım gitti.Umarım programdan değildir.Ama bir daha bu programı yüklemem.Saygılarımla

demişsiniz.Demişsiniz ama bu programın varlığından beni siz haberdar ettiniz.Tanıtımını siz yapmıştınız.Ben de indirip kurdum ve sorunsuzca çalıştırdım.Şimdi yakındığınız kişi ben miyim,yoksa Paragon mu? Eğer ortada bir aksaklık varsa sorumluluk birinci derecede bu programın tanıtımını yapıp linkini verende midir,yoksa onun tavsiyesine uyup indiren,çalıştıran,herhangi bir sorunla karşılaşmadığı için çevresindekilere de bunu tavsiye edende midir?

Şikayet edecek birileri varsa siz bu listenin kaçıncı sırasında olmalısınız sizce? Böyle yaparsanız kendi kendinizle çelişmiş olmaz mısınız,ki bir moderatörde en son olması gereken durum değil mi bu?

NOT:Hard Disk Bölümleme çalışmamı,aşağıdaki linkden tekrar inceleyebilirsiniz:

Paragon Hard Disk Manager 2009 Pro Resimli Anlatım, (Bölüm 2: HDD Bölümlendirme)

Saygı ve Sevgilerimle

Edited by hasanus
Link to comment
Share on other sites

hasanus bir moderatorun görevi her programı indirip sistemine yükleme değildir.Yüzlerce program verdim.Her birini denememi nasıl beklersiniz?Ki öyle olduğu halde günlük acronis yedeğe dönerim.Çünkü verdiğim programların bazılarını yüklemek zorunda kalırım.Oysa o programları bir kez olsun kullanmam bile.Programın tanıtımını yaparken kendi tecrubelerimden değil yayıncının verdiği bilgileri kullandım.Bunu üzerinize alınmanızın bir anlamı yok.Size karşı bir kızgınlığım veya benzeri duygularım yok.Yerimde olsan ne yapardın.Sistemi açıyorsun "H" hardisk bölümü yok.Tanınmıyor.Üstelik çok önemli belegelerim oradaydı.Sabaha kadar onunla uğraştım ama hiçbir kurtarma programı işe yaramadı.Zira dosya uzantısı tib olduğu için pek destek verilmiyor.

Sizin anlayacağınız ben sorunumu anlattım.Başıma geleni anlattım.Unutmaki ben her verdiğim programı sisteme yüklemeye kalksaydım 1.6 terabayt bile yetmezdi.Kendinizi benim yerime koyun ve başınıza bunlar gelsin.Siz o programı artık kullanır mısınız?

Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Benim OS,XP x86 (Yani 32 Bit).Bunda denedim.

Ve YAGMURADAM arkadaşımızın o verdiğim linkdeki entrysinde öyle bir bilgi yok.Muhtemelen başka bir mesajını okumuşsunuzdur.Lütfen sayfanın tamamen yüklenmesini bekleyip sonra okuyun:

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=3954&st=0&p=364414entry364414

AyrıcaParagon'un sitesinden aldığım bilgileri aynen buraya aktarıyorum:

Supported Operating Systems

Windows 2000 Professional

Windows XP Home Edition SP2

Windows XP Professional SP2 (32/64 Bit)

NEW! Full support for Windows Vista (32/64 Bit)

NEW! Mac® BootCamp™ Support

Hatta durun linkini vereyim direkt,kendiniz okuyun:

Yani içiniz rahat olsun,XP'nin de,Fista'nın da 64 Bitliğini destekliyor

Saygılar...

Sayın Hasanus

Başka mesaj okumadım sizin vermiş olduğunuz indirme linkinin olduğu mesajda yazıyor bundan dolayı sormuştum.

Açıklamalarınıza teşekkürler.

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=3954&st=0&p=364414entry364414 İleti No: 11

PARAGON HARD DISK MANAGER 2009 PROFESSIONAL 9.0.9 Build 8130( x64) RETAIL

Program hakkında bilgiler:

64 bit sistemler içindir.32 bit sistemlerde çalışmaz.

Gülegüle kullanın.Saygılarımla

Rarlı Dosya boyutu:136 mb tır.

İndirme adresi:

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Merhaba,

Sayın ofenX;

Neye dayanarak 64 Bit içinmiş diyorsunuz? Benimkinde nasıl çalıştı o zaman?

Programı kurarken verdiği mesajı tam hatırlamıyorum. Ama bu işletim sistemine uygun değildir gibi bir şeyler okudum. O yüzden öyle dedim.

Belki upload eden sizseniz veya başka kimse upload ettiyse upload ederken yanlışlıkla diğerini upload etmiş olabilir.

İyi çalışmalar.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...