Jump to content

Laptopa Dökülen Sıvıdan Nasıl Kurtulunur?


 Share

Recommended Posts

Laptopa Dökülen Sıvıdan Nasıl Kurtulunur?

1z1bdqg.png

Bilgisayarda çalışırken çoğu aman birşeyler yer içeriz, böylelikle zaman kazanmaya çalışırız... Peki içtiğimiz şey laptopumuzun üzerine dökülürse, ne yaparız?

Öncelikle hemen bilgisayarı kapatın, şarj kablosunu ve bataryayı sökün. Laptopa enerji veren her ne varsa beş saniye içinde sökmelisiniz.

Ardından laptopunuzu ters çevirerek sıvının derine inmesini önleyin. Kağıt havlu kullanarak sıvıyı emdirin. Eğer klavyeniz kolay sökülebilir tipteyse sökün ya da tuşları çıkarın. Detaylı bir temizlik yapmaya çalışın.

Laptopunuzun garantisi geçmediyse içini açmayın ve servise gönderin. Eğer eski bir bilgisayarsa iş başa düşüyor. Daha derin temizliğe girmeden önce vücudunuzdaki statik elektrikten arınmanız şart. Topraklanmak için elinizi toprağa değdirin. Laptopun kasasını söküp içerideki ıslak bölümleri nazikçe silin. Çok sıcak ve basınçlı olmamak kaydıyla kurutma makinesi kullanarak son damlaları kurutun. Eğer döktüğünüz şey su ise panik yapmanıza hiç gerek yok. Döktüğünüz şey kola veya kahve gibi şekerli bir sıvıysa ince çalışıp yumuşak tüysüz bir bezle silin. Yağlı bir şey dökmüşseniz önce denature alkol sonra da saf su ile silin. Temizlik bitince laptopu 48 saat kurumaya bırakın. Sonra bilgisayarınızı açın.

Çalışmıyorsa da canınız sağ olsun. İçine bir miktar servis ücreti sıkışmıştır. ******ürün teknik servis çıkarıversin.


Kaynak: on5yirmi5
Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar kücük bir ilave yapmadan gecemedim. dökülen sıvıya göre değişir ama temizlemek icin mutlaka alkol tiner veya ispirto kulanın ve kulanmadınız bir diş fırcasıyla nazikce dökülen bölgeyi fırcalayın artı kurutma aşamasına gectinizde sac kurutma makinasını cok fazla yakın ve hep aynı bölgeyeye tutmayın bazı parcalar ısıya karşı direncli değildirler uzaktan ve salayarak kurutun. aslında işin gerceyi şu ne olursa olsun pili cıkartın ve ters cevirin yarım saat bekledikten sonra mıtlaka bir uzmana yani bu işin ehli olan birine ******ürün ama garantiliyse servise verin bu durumda her nekadar garanti dışı kalsada en azından anlayan birinin müdale etmesi daha salıklıdır

yeni model leptopların klavyeleri su gecirmezdir. leptop alırke bunu mutlaka sorun. bilginize

saygılarımla....

Link to comment
Share on other sites

benım arkadasımıın arkadası notebook un uzerıne cay dokuldukten sonra acılmayınca bırde sarj a takmıs makıneyı bana getırdıler yanmadık entegre kalmamıs :D bnde kalan parcalarını kullandım ram ekran ıslemcı :D

Link to comment
Share on other sites

kurutma makinası ile kururtmak? cihazınızın top cover kısmını eritir, klavyenizin tuşlarını eritir. en başta arkadaşın belirtdiği gibi eğer cihazınız garanti içi ise hiç kurutmaya çalışmayın parçalar erirse parçalar için para teklif edilir :)) ve servise gönderirken kesinlikle su döküldü demeyin :=)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

ben kahve döktüm hemde yarım bardak :D siz siz olun film izlerken birşey içmeyin

önce fişten çektim sonra bataryayı söktüm, ters çevirdim kahveyi akıttım (ak ak bitmiyo :D), elime selpak aldım dışını temizledim, klavyesinden saç kurutma makineysiyle kurutmaya başladım 20-25 dakika hafif hafif esintilerle kuruttum, biraz bekledim tam kurusun diye sonra fişe takıp çalıştırdım işlemci ısınsın diye dosya sıkıştırdım (malum işlemciyi %100 çalıştırıyor), baktım DVD sürücünün kapağı yapış yapış olmuş içine DVD koyup onun dosyalarını da sıkıştırdım, DVD içinde döndükçe sürücüyü kurutur diye düşündüm ki öyle de oldu. bu olay 3-4 ay önce oldu şimdi canavar gibi çalışıyor. ASUS F5Sr model dizüstü bilgisayar

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar müşterimin birisi laptopa rakı içirmiş sarhoş olduğu için babada söylemedi; bende nesi var diye açtın çalıştı ama görüntü yoktu ne zaman rakı kokusu aldım hemen kapattım 3 gün kurumaya bıraktım ve sonra tüm parçalarını ayırdım bir tek klavyenin altındaki ram yuvası arızalı çıktı tazecik 1GB ram taktım şimdi eşekler gibi çalışıyor.

not... kendinizden emin değilseniz sakın sökmeye kalkmayın sonra fabrika fazlası vida vb. parça arttırabiliyorsunuz

Link to comment
Share on other sites

her arkadsım cogunlukla sac kurutma makınesı demıs fakat en cok zarar veren alettır sac kurutma makınası gercı elde olmayan sebeblerden oturu kullanılabılır en ıyı yol cıhazınız garantlı degılse tabı ve laptopu acmayı bılıyorsanız anakrta sıvı temas etmıs ıse tiner ıle temızledıkten sonra fön makınası ıle soguk hava vererek kurutunuz biz teknık servısımzde genellıle kompresor kullanıyoruz we 1-2 gun bekletmeye gerek yok iyicene kontrol ettıkten sonra emınsenız sıvının tamamen kurudugundan cıhazınızı toplayablırsınız ve onemlı bır uyarı dıtrek adaptoru takıp elektık vermeyın batarya ıle calıstırın...

Link to comment
Share on other sites

Bendeki Laptop Samsung r522 modeli ve şöyle diyor: Damla Koruması

Sistemin etrafındaki su geçirmez yapı ile dizüstü bilgisayarın üzerine kazara dökülebilecek sıvılardan* kaynaklanacak her türlü olası hasar önlenir. Üzerine kahve bile dökseniz sistem zarar görmez ve kuruması sağlandıktan sonra düzgün olarak çalışır.

*Testlere göre 100 cc’ye kadar olan sıvı dökülmelerini koruyabilmektedir.

r522js02-5.jpg

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar bizim yandaki telekomcunun laptopa çay döküldü dökende bizm eleman hiç bişeyi kapatmamışlar direk şarjdan çekip bırakmışlar bataryayı ben gelince söktüm ortalama 15 dk kalmış geldiğimde aldım getirdim bi pc ciye açtı temziledi ama çalışmadı ekrana görüntü gelmio sadece ötüyodu şu an servise gönderdi :D sonucu bekliyoruz 1 çay bardağı çay sizce düzelirmi

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

şunuda ekleyeyim eğer sıvı teması meşrubat türü veya çay kahve gibi şeker iceren asitli bir ürün ise kurtarabilmek çok zor çünkü dikkatle bakılmadıkça görülmeyen çok fazla iletken yol var anakart üzerinde ve bunlarda erime oluşur kısaca sonuç hüsran :( onun için en güzeli pc ye yakın sıvı içecek bulundurmamak bence.

Link to comment
Share on other sites

Ben de ufak bir katkı yapayım. Tavsiyem henüz sıvı dökülmemiş laptoplar için...

Artık yaygınlaşmaya başlayan klavye koruyucu silikonlardan kullanabilirsiniz. Ben 1 yıldır kullanıyorum. Çok kullanışlı ve ucuz. biraz iyisini alırsanız klavyenin üzerini tam olarak kaplıyor ve istediğiniz zaman çıkarıp temizleyip geri takabiliyorsunuz.

Kolay gelsin...

Edited by aleksey
Link to comment
Share on other sites

  • 7 ay sonra...

[size="4"][u][color="#8B0000"][b]Su ya da çay dökülen notebooklara yapılacaklar[/b][/color][/u][/size]

Su ya da çay dökülen notebooklara yapılması gerekenleri aşağıdaki videodan görebilirsiniz.
En önemli olan şeyler notebook'u hemen kapatmak, pili çıkarmak, notebooku güzelce kağıt havlu ile kurulamak. Daha sonra notebooku yan çevirip tekrar kurulayıp, saç kurutma makinesi ile daha da kurulayabilirsiniz.

Daha sonra açık bir camın önüne koyup en az 3-4 saat rüzgarda kalmasını sağlarsanız büyük ihtimalle sorunsuz kurtulabilirsiniz.

[media]http://www.youtube.com/watch?v=WQAwV7qzb40&tracker=False[/media]

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

bundan kullanabilirsiniz. http://www.hepsiburada.com/Liste/mw-154-16-universal-notebook-klavye-koruyucu-pss-3000-16/ProductDetails.aspx?productId=bs07405&categoryId=112970
ben 1 seneden fazladır kullanıyorum, 5-6 kere de yıkadım. hala plastiğe mıknatıs gibi yapışıyor.(üzerinde yapışkan yüzey yok)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

benim bildiğim elektronik aygıtlar sıvıyla temas ettiğinde derhal enerji veren ne varsa (batarya şarjz aleti) derhal hiç bir işlem yapmadan çıkartılır yani orda pc yi önce kapattı kapatma sırasında işlem yapan elemanlar kısa devre olur....?????

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra...
  • 4 hafta sonra ...

laptop sökmede herhangi bir tecrübeniz yoksa sakın açmaya sökmeye kalkmayın sonra sıkı geçme parçaları yada tırnakları kırıp laptopu sıvıdan kurtarıp gevşek bir cihaz haline getirmeyin :=) sakın aklı evveller olsun japonla yapıştırırız moduna girmesinler birdahaki sökme durumunda bu uyanıklıklarını bir şekilde öderler :) Anlamayan dokunmasın yada laptopunu gözden çıkarmayan.Adam gibi ya anlayan bir arkadaşınıza yada servise gönderin.Bir arkadaşta demiş sakın servise gönderirken sıvı teması demeyin diye :) :) Ya siz söylemesenizde bu servislere çay getirip götüren çaycı eleman bile gördüğü an ' aaa bunda sıvı teması var ' diyebildikten sonra sizin bunu saklamanız sadece servisteki işi geciktirir :) Hatta ben servis olsam cihaz onarıldığı halde bile yalan söyledi bunlar diye 30 günün dolmasını beklerim geri göndermek için :) Neyse nette laptop nasıl sökülür nelere dikkat etmek lazımdır konulu birçok görsel kaynak var incelemenizi tavsiye ederim sonrasındada sıvı teması ile ilgili yapılacakları yine görsel kaynaklardan illa kendim halledicem diyorsanız inceleyerek sabırla halledebilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...