Jump to content

Cpu Seçimi


Hades

Recommended Posts

Arkadaşlar kullandığımız özel bir yazılım için bilgisayar alacağız. Yalnız yazılım tek çekirdek kullandığı için internetteki test sonuçları benim için pek bir şey ifade etmiyor. Tek çekirdeğe yönelik marka model farketmeyecek şekilde önerileriniz var mı? ve ya bu tip testleri de içeren bir site mevcut mu? Fiyat çok önemli değil. Daha önceki sistemimizde i7 975 extreme kullandık. Yine aynısını kullanmayı düşünüyorum ancak alternatifleri mevcutsa da değerlendirmek lazım. Overclock kesinlikle yapamayız. Şimdiden teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

i5 bir işlemci almanızı öneririm..(2 çekirdekli olanlardan)

aynı mimamide olduğu için tek çekirdeği aynı frekanstaki i7 ile aynı performansı verecektir

i5 lerin frekansı en yüksek olanı da sanırım bu..

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5800[/CODE]

i7 975 ten daha yüksek frekansa sahip olduğu için daha performanslı olması muhtemel..

sağlam bir p55 veya h57 anakart ile birlikte alın

Link to comment
Share on other sites

Benim de aklımdaki model bu aslında ancak hızın dışında mesela kompleks işlemlerde (i7 975 le 5 dk civarında hesaplama yapabilen bir program) veriyolu hızı, cache bellek miktarı gibi şeyler de işin içine girmeye başlıyor. Tabi ki tek çekirdekte çekirdek başına düşen cache aynı. O yüzden komple sistemlerle yapılan testler var mı diye sormuştum. 975 in veriyolu hızı daha fazla. performansta ne kadar etkisi olur bunları görmek istiyorum.

Link to comment
Share on other sites

AMD kullanırsan eğer FX serisine bir bak. Çift çekirdekler çıkmadan önce amd nin grafikerler için tasarlamış olduğu bir işlemcidir FX. Birde eğer kullandığın program 64 bit işletim sisteminde çalışabiliyorsa daha iyi verim alabilirsin... Kolay gelsin...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...