Jump to content

Pes 2009 Hamachi İle Oynamak | Anlatım |


Recommended Posts

1.Aşama

Öncelikle Konami’nin yayınladığı 4 Patch’i yüklemek zorundayız. Linkleri aşağıda verdim.



2.Aşama

Patch’leri kurarken oyunun .msi uzantılı yükleme dosyasını isteyecektir. Bilgisayarınızda Pes 2009’un ISO dosyası varsa bunu sanal sürücüden açmanız veya DVD’ye çekilmiş halde bir PES 2009 oyunu varsa bunu sürücünüze yerleştirmeniz gerekiyor. Bunlardan ikiside yoksa yine aşağıda verdiğim dosyayı indirebilirsiniz.



Patch’lerin kurulumu biraz uzun sürüyor. Çok fazla değil tabii ki ama kurulum penceresi falan görünmüyor yükleme yaparken. Bu yüzden sıkıntı yapmayın ve bir Patch’in yüklemesi bitmeden diğerini başlatmayın.

3.Aşama

En son 1.40 versiyonlu Patch’i yükledikten sonra büyük bir ihtimalle elinizdeki crack çalışmayacaktır. Bu yüzden 1.40 uyumlu crack dosyasını da yine aşağıda verdim.



4.Aşama

Son Patch’i yükledik ve yeni crackimizi de uyguladıktan sonra oyunu çalıştırıyoruz. Ana Menü’den System Settings’e giriyoruz. Burdan gelen ekranda en altta “ Download “ diye bir başlık göreceksiniz. Buraya giriyoruz ve yeni güncellemeleri kontrol ettiriyoruz. Yeni bir güncelleme olduğuna dair mesaj gelecektir. Bu güncellemeyi de yüklüyoruz. Update işlemi bittikten sonra oyundan tamamen çıkıyoruz.

4kk7pc.jpg

148gn08.jpg

5.Aşama

Pes Magazine Launcher isimli programı Pes 2009’un kurulu olduğu dizine kopyalıyoruz. Bu burda dursun.



6.Aşama

Şimdi sıra asıl önemli işe geldi. Hamachi! Vermiş olduğum linkten son sürüm Hamachi’mizi download ediyoruz.



Kurulumu zaten çok basit. Programı kurduktan sonra çalışıtırıyoruz. Burdan kendi Hamachi kimliğimizi oluşturuyoruz. Üstteki seçeneklerden de herhangi bir ağa bağlanabilirsiniz. Program’ın üstünde Hamachi IP’miz yazıyor. Bu önemli.

1g5a51.jpg

7.Aşama

Az önce Pes 2009’un kurulu olduğu dizine kopyaladığımız Pes Magazine Launcher adlı programı çalıştırıyoruz. Birkaç tane Dos Pencresi açılıp kapanacaktır program tamamen açılana kadar.

210afrb.jpg

Programı çalıştırdıktan sonra “ stunnel “ isimli bir klasör oluşacaktır aynı dizin içinde. Bu klasörün içine giriyoruz ve “ pes09 “ isimli sertifikamızı yüklüyoruz. Yüklerken hangi türden bir sertifika olduğunu sorduğunda aşağıda resimde gördüğünüz gibi yapın.

mcrn76.jpg

Burda hatırlatmak istediğim çok önemli bir şey var. Sertfika 2009’un sonuna kadar geçerli. Yani 2010 yılında çalışmıyor. Bu yüzden oyuna girmeden tarihi 2009 yılına almanız gerekmektedir.

8.Aşama

Bu da bittikten sonra Pes 2009’un ayarlarını yaptığımız “ settings.exe “ adlı uygulamayı çalıştırıyoruz. Burdan “ Online “ sekmesine geliyoruz ve hemen aşağıda ki “ Auto “ yazan yerin yanındaki kutucuğu kaldırıyoruz. Kaydedip burayı da kapatıyoruz.

2a0ks53.jpg

9.Aşama

“ Windows/system32/drivers/etc/ “ dizininde bulunan host dosyasını not defteri ile açıyoruz. Ve en altına şu adresleri ekliyoruz.

5.87.177.176 pes09pcgate-e.winning-eleven.net
5.87.177.176 pes2009web.winning-eleven.net
5.87.177.176 pes7stun-e.winning-eleven.net


Burda yazanlar benim Hamachi IP numaram. Siz kendi IP numaranızı yazacaksınız.

10.Aşama

Oyunu başlatmak için bir kişinin server 2.kişinin client olması gerekiyor. Server oyunu başlatıyor ve maç odasını açtıyor sonrasında client olan 2.oyuncu server’in Hamachi IP’sini “ Pes Magazine Launcher “ üzerinde yazarak oyuna giriyor. Oyuna kesinlikle normal “ Pes2009.exe “ si üzerinden girmeyeceksiniz. Herşey “ Pes Magazine Launcher “ üzerinden gerçekleşiyor. Server olan kişi oyunu burdan açıktan sonra aşağıdaki adımları uygulaması gerekiyor.

25q554g.png

fwuj42.jpg

Burda kafanıza göre bir ID ve şifre girebilirsiniz.

ehekm.jpg

2nattux.jpg

2r5q14z.jpg

dmfvnr.jpg

2afh005.jpg


Not:
7. Ve 8. Aşamadaki işlemleri “ Pes Magazine Launcher “ programını çalıştırıp soldaki “ Wizard “ butonuna tıkladıkdan sonra gelen pencere üzerinden yapabilirsiniz. Ama en sağlam olanı bizim kendimiz yapmamız.

148n7yv.jpg

Arkadaşlar bunları yapmak çok kolay. İlk araştırmalarımda 2-3 sayfadan bulduğum bilgilerle saatlerce uğraşarak bu işi başardım. Şimdi herkesin daha kolay yapması için oturdum kendim derledim tüm dosyaları bilgileri. Ve başladım anlatmaya. Umarım faydalı olmuştur. Takıldığınız veya anlamadığınız noktaları sorun. Elimden geldiğince yardımcı olurum.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...