Jump to content

Acronis True Imagela Alınan Yedeği Iso'ya Çevirme


followmeplease

Recommended Posts

merhaba cehaletimi mazur göründe bir çok yerde sadece yedek alma anlatımı yapılmış ! (buna benzer bir soru daha var bir sitede) acronis ile aldığım 4,5 gb lık sistem imajını doğrudan dvd'ye yazdırırsam bunu sıfırdan kurulum için kullanabiliyor muyum, yani xp/win7 için kurulum dvd'si oluyor mu alınan imaj ?

Link to comment
Share on other sites

tek pcde kullanacaksan yedegi alırken nereye alacagını sordugu kısımda dvdrom unu göster o kadar.geri yüklerken pc yi dvdden boot et acronis menüsü açılır oradanda geri yüklersin.hdd aldıgın yedegi dvdye yazarsan boot ederken sorun olur.

Link to comment
Share on other sites

aldığım yedek C: sürücü 4,7 yi geçmiyor zaten, dediğinizi yapıcam avis, kullanıcı adıma bakmayın :) ingilizce çat pat, kullanımı zor değil ama acronis türkçe olsaydı daha kolay olurdu, türkçeleştirilemiyor herhalde yanlış bilmiyorsam.

Link to comment
Share on other sites

Merhaba

Alacağınız yedeği aynı bilgisayarda kullanmak üzere doğrudan DVDye yazdırabilirsiniz ve hiç bir sorun olmaz.

Veya mevcut almış olduğunuz yedeği bir DVDye yazdırarakta kullanabilirsiniz. Fakat alacağınız yedek bir DVD boyutunu geçmemesi gerekiyor. BlueRay yazıcınız varsa bu sorunda ortadan kalkar.

Başarılar.

Yazılan başlıkla, sorulan soru arası bayağı farklı. :rolleyes:iso ile imajı karıştırmayalam lütfen..

Link to comment
Share on other sites

başlıkla konu arasındaki farkın farkındayım :) bu işlem için acaba ekstradan bide iso'ya filan çevirmemiz de gerekir mi diye düşünmüştüm öyle yazıverdim işte, az buçuk bişeyler öğrendim tnctr sayesinde ama kabul etmem gerek hala iso formatının tam olarak ne olduğunu çözemedim...

son birkaç soru daha

dvd'ye yazmak istediğim yedeği bootable acronis'le almam şart mı ?

çalışır haldeyken yedeklesem sorun olur mu ?

bootable olarak yedek almak daha iyiyse sonuçta bende 2 tane dvd sürücü yok, yani bir yandan cd'den çalışan acronis'le yedek alıp diğer yandan dvd'ye yazdırma şansım da yok, bu işlemler boot olarak daha sağlam yapılıyorsa acronis'i usb'den çalışır hale getirip öyle denesem diyorum ama usb'den çalışan acronis nasıl yapılır onuda bilmiyorum, amma uzattım, anlatabildim mi bilmem :)

Link to comment
Share on other sites

Acronisi flash bellekten çalıştırma ile ilgili anlatım aşağıdadır.Oradan inceleyein.Sana tavsiyem şu olur.

1.8 gb lık flash bellek al.Sonra ona belirttiğim konudaki gibi acronis yükle.Ardından sistem yedeğini yine bu flash belleğe kopyala.

Sonra zamanı geldiğinde sistemi acronisli flash bellek ile aç ve bu bellekteki yedeği göster ve sisteme geri yükle.

Saygılarımla

İlgili Konunun Yeri:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...