Jump to content

Windows 7 Sistem Sapıtması


Recommended Posts

windows 7 ultimate gold kurulu google tolbar veya ne bileyim birşey kurunca tüm pcdeki program ve muzik vs dosyaları windows media center simgesine dönüyor atıyorum winampa tıkladıgımda media center acılıyor ilk defa böyle birşey görüyorum virus olamaz cunku gunde 6 siteye anca giriyoruz google , tnc , face vs. avira kurulu antivirus. eskiden format atıyordum bugun guvenli modda geri yükleme yaparak kurtardım. sizce neden oluyor arkadaşım bana

bir program kuruyordum 64 bşt program uyarı verdi 32 bit sistemde çalısmaz diye sistem böyle oldu

leptop : toshiba

sistem : 32 bit

bu arada illa 64 bit birşey kurunca oldu degil anlatabildim umarım.

Link to comment
Share on other sites

bir arkadaşın bilgisayarında aynısı olmuştu ne yaptıysam halledemedim antivirüs bile kuramadım neye tıkladıysam media center açıldı buradan bilen dostlar cevap verirde inşaallah bende öğrenirim.

Link to comment
Share on other sites

Sisteminde dosya uantılarını ilişkilendirmeyle ilgili ciddi bir sorun var.Bu sorun program kurmayla veya kaldırmayla veya ilişkilendirme nedeniyle olmaz.Özellikle exe ve dll dosyaları kaynak(resource) düzenleyici programlar olmadığı sürece ki bunu size mutlaka sorar herhangibi bir programa ilişkilendirilmez.Peki buna ne neden olur?

Aklıma iki sorun geliyor.

1.Kayıt defterinde yaşanan sorun.

2.Zararlı yazılım bulaşması.

Eğer sisteminde kayıt defteriyle oynayan yani düzenleyen bir program varsa bu yapabilir.Gerekli kayıt defteri anahtarlarını gereksiz gibi algılayıp silerek bu soruna yol açmış olabilir.

Zararlı yazılımda benze bir işlev görerek tüm sistemi alt üst eder.

Son olarak eğer format atacaksan tüm hardisk bölümlerini silip tek bölüme çevirdikten sonra tekrar oluşturarak format at.En garantili yöntem budur formatla çözüm için.Tabii gerekli dosyalarını başka bir diske at.Ve güvenlik programıyla taratmadan asla açma.Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Herhangi bir sebepten ötürü Dosya uzantıları ile ilgili bir sorun yaşıyorsan, File Assosiation Fixer (Dosya ilişkilendirme onarıcı) diye bir program var ve bir tık ile win 7 için 18 dosya uzantısını, vista için ise 26 dosya uzantısını normale çevirmen mümkün. Bir denemeni tavsiye ederim. işte dl linki:

Please register to see this content.

Ve benim şahsi görüşüm; bilgisayarına bulaşmış bir malware zararlı programcığın bu soruna sebep olma ihtimali büyük. Tavsiyem; güzel bir antivirüs programı ile, bütün hdd yi taratman. az sayısa web sitesi ziyaret ediyor olman yeterli kriter değil, depo maksatlı kullandığın diğer partition larda sinsice pusuya yatmış bir virüs, sen ne kadar format atarsan at, buraya erişim sağladığında yine aynı belayı başına saracaktır. Şimdiden kolay gelsin..

Link to comment
Share on other sites

Media Center ilişkilendirmesi için şöyle bir çözüm üretebilirsin

Çalıştır a gpedit.msc yaz açılan pencerede sol taraftan aşağıdaki yolu izle

Kullanıcı Yapılandırması/Yönetim Şablonları/Windows Bileşenleri/Windows Media Center

Bu klasör altında zaten tek ayar var o da

Windows Media Center çalıştırılmasına izin verme

üstüne çift tıklayıp çıkan ayar penceresinde "Etkin"i seçersen Media Center başınabuyruk çalışmayacaktır.

Ondan sonra istediğin dosya ilişkilendirmesini kullanabilirsin.

---

Üstelik Avira gibi paronayak antivirüsler de kullanma. Kaspersky kur onun yerine :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...