Jump to content

Öðretmenin habersiz tayin þoku


emily

Recommended Posts

KIRIKKALE'nin Karakeçili Ýlçesi Çok Proðramlý Lisesi öðretmenlerinden Hamdi Salar, kendisinden habersiz olarak IP bilgileri kullanýlarak internetten yapýlan baþvuruyla tayininin Þýrnak'a çýkmasý üzerine þoke oldu. Salar, tayinin iptali için mahkemeye baþvurdu.

Karakeçili Çok Proðramlý Lisesi'nde 12 yýldýr elektrik bölümü öðretmeni olan Kýrýkkaleli 35 yaþýndaki Hamdi Salar'ýn IP bilgileri girilerek Milli Eðitim Bakanlýðý'ndan tayini istendi. Öðretmen Salar, geçtiðimiz sabah okula gitmek üzere hazýrlanýrken, postacýnýn getirdiði tebligatla neye uðradýðýný þaþýrdý. Þýrnak’ýn Cizre Ýlçesi'ne tayin edildiðini öðrenen Salar, tayinin bilgisi dýþýnda internetten yapýlan baþvuruyla gerçekleþtiðini öðrenince daha da þaþýrdý.

Soluðu savcýlýkta alan Salar, bilgisi dýþýnda bilgisayara girilerek IP numarasý ile kiþisel bilgilerinin kullanýldýðýný, adýna tayin istendiðini öðrendi.

Bu olayýn bir sahtecilik olduðunu belirten öðretmen Hamdi Salar, maðdur olduðunu belirtti ve bunu yapanlarýn tespit edilip cezalandýrýlmalarýný istedi.

Bu arada yapýlan araþtýrmada Öðretmenin tayin isteðinin IP numarasý ve diðer kiþisel bilgiler girilerek Kýrýkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden yapýldýðý belirlendi.

Savcýlýk, Kýrýkkale Üniversitesi Rektörlüðü’nden olay gününe ait bilgisayar kullanýcýsýnýn tespitini isterken soruþturmayý derinleþtirdi. Üniversite yetkilileri ise bilgisayar kullanýcýlarý ile ilgili bir kayýt tutulmadýðýný belirttiler.

Maðdur duruma düþen öðretmen Hamdi Salar, yargýya güvendiðini ve hakkýný sonuna kadar arýyacaðýný belirterek, ‘Benimle birlikte ailemin ve öðrencilerimin de maðdur olmasýný istemiyorum'' dedi.

sontur21.jpg

milliyet haber

Link to comment
Share on other sites

Geçen yýlda bekar bir bayan öðretmenin, eþ durumundan tayini çýkmýþtý.

Hamdi Salar, tayinin çýkmasý bakanlýðýn iþgüzarlýðý zira ben evraklarý hazýrlayýncaya kadar akla karayý seçiyorum. Nasýl olsa doðu illerini istemiþ, hemen tayinini yapalým anlayýþý çok yanlýþ. Ayný þey herkesin baþýna gelebilir.

Bu iþi yapanlar bu kiþini okulundan birileri olma lazým. Zira okulu onay vermeden bakanlýða online dilekçesi iþlme konulamaz.

Link to comment
Share on other sites

sanal alemin dezavantajlarýndan birisi bunlarý yapanlarý bir odaya toplayýp sopayla dövemiyorsun. Neren ister neren istemez scriptiyle.

Link to comment
Share on other sites

T.C. kimlik no öðrenmeyle olur okulun onayýný da yapar milli eðitim onayýný da ama onlarýn þifrelerini bulmasý lazým. :wub: Bunu yapsa yapsa kim yapar biliyormusunuz. Ýl milli eðitimden birisi yapabilir. Tüm þifreleri bildiði için gider Ahmet e söyler o da girer üni nin pc sinden istedði iþlemleri yapar..

Link to comment
Share on other sites

Bu adam birþeyler yapmýþ ki evraklarý olmadan tayinini çýkarmýþlar. Evraklar olmadan 40 takla atsan gene iþ yaptýramýyorsun. SSK il müd kadar þikayette bulundum yine iþim olmadý. Ýstanbuldan halletmiþtim. Allah kimseyi bürokrasinin içine düþürmesin Amin.

Ama bu öðretmenimizin torpili kuvvetli imiþ evraksýz halletmiþler :wub:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...