Jump to content

İşten Çıkarıldım


sarere

Recommended Posts

Lise mezunuyum. Yaşım 21. Seçkin bir otomotiv firmasına 2 ay önce bir tanıdık vasıtası ile girdim. Bugün servis müdürü bendeki heyecanı, isteği göremediğini söyleyip pazartesiye kadar çalışıp daha sonra işten çıkacağımı belirtti. Bu işe benim çok ihtiyacım var. Askerliğe kadar(yaklaşık 1 sene) çalışmam gerekiyor. Maaş, sigorta umrumda değil, işi öğrensem kafi benim için. Çünkü çalışmasam, askerden geldikten sonra yapacak bir mesleğim yok elimde. Aldığım maaş 450 TL bu arada, belirteyim. Ne yapmalıyım bu durum karşısında? Aileme henüz birşey söylemedim. Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum.

Link to comment
Share on other sites

Durumun için üzüldüm. Arkadaşım önce lalamustafa nın dediği gibi yap olmazsa bence her zamankisinden daha istekli bir şekilde çalış kendi işin gibi hisset.. Denedin olmadı başka yerlere iş sor.. İşi arayan bulur, iş seni bulmaz.

Link to comment
Share on other sites

Öncelikle üzücü bir durum. Gercekten lalettayn mı çalışıyordunız? Bir şans daha verilmesini isteyebilirsiniz.

Hayır kesinlikle. İş yerindeki 3 çıraktan birisiyim. Birisi üniversite okuyor, her gün öğlen gidiyor. Diğeri de stajyer, haftada 3 geliyor. Ben haftada 6 gün iş yerinin tüm angaryasını çekiyorum. Aldığım paraya, sigortamın olmamasına sesimi çıkarmadan çalışıyorum. Ama durum ne yazık ki böyle.

Link to comment
Share on other sites

lanet olsun böyle kadere yaşımız nerdeyse aynı benimde 22 yaşadığın sorunu en az 3-4 kere bende yaşadım seni çok iyi anlıyorum sana tavsiyem git güzelce konuş yaşadıklarını kendin gibi konuş ikna etmeye bak en azından istediğin bir süreye kadar daha orada olmaya bak bu aralar kafam çok dağınıktı ve kendimi işe veremedim de ama emin olun bundan sonra tekrarlamamaya çalışırım de böyle şeyler işte takma kafanı ;)

Link to comment
Share on other sites

Meslek Lisesi. Motor bölümü.

Firmalar eleman yetiştirirken genelde Askerlik sorunu olmayanları birinci planda tutarlar. Bu yüzden sen askerliğini bitirene kadar bu tip yerlerde iş bulamazsın. Daha küçük iş yerleri varsa çevrende onların yanına takıl muhakkak birisi sana iş verir diye düşünüyorum. Askerlik sorunun ortadan kalkınca da daha büyük işyerlerine girmeye çalışırsın. Mesleğin altın bilezik gibi istediğin yerde çıkar kullan.

Allah yardımcın olsun.

Link to comment
Share on other sites

eyer bu işi gercekten öğrenmek istiyorsan git adamın karşısına deki ben bu işe öğrenmek istiyorum stajyer yarın öbürü gün staj jı bittikten sonra çekip gidecek uni okuyan okulu bitince de gidecek Ben ve sen kalacaz sana bu işi geleceği için yapabilecek bir adam lazım ben bu işi ömrümün sonuna kadar yapacagımdan eminim. Bana gelecek lazım onlara ise Sadece zaman gecırmek ıcın bir iş. Bir şans daha ver 1 haftda 3 umuze de bi bak kim işi nasıl yapıyor. kim hevesle yapıyor die ondan sonra karar ver.

Bende bir tamirciyim ve İşimi sevdiğim için Şuan İş yerinde ustalık yapıyorum :) Şahsen bana bi elemanım gelip böyle derseydi Bırakmazdım.

Link to comment
Share on other sites

450 tl çok düşük bir miktar üzülmeye gerek yok bence , meslek konusuna gelince bu iş dalında başka bir yer bulup orada askerliğe kadar takılmanı tavsiye ederim eğer içinde bir heves varsa tabi , birde çalışma isteğini karşı tarafa hissettirmelisin bence en önemlisi bu ...

Link to comment
Share on other sites

alayının allah belasını versın şerefsız takımı bu yönetıcıler kesın yakın bır tanıdıgı vardır onu alır işe arkadasların tavsıyelerını dene olma gıt kucuk bır paket kına bı sıse su al ver adama ne yapacagını bılıyon de cık hayatı boyunca unutabılırse garantı verıyom ben yaptım hala benı anıyor

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...