Jump to content

Rtük'ten Şaşırtan Açıklama


mucit41
 Share

Recommended Posts

[center][img]http://i.imgur.com/SNwJF.jpg[/img][/center]


[center][size="4"][color="#008080"][b]RTÜK'ten şaşırtan açıklama[/b][/color][/size][/center]

[center][color="#8B0000"][b]Şikayetlerin yüzde 93'ü Muhteşem Yüzyıl'la ilgili[/b][/color][/center]

[center][img]http://images.beyazgazete.com/haber/resim/rtuk-ten-sasirtan-aciklama.jpg[/img][/center]


RTÜK, Show TV ekranlarında yayınlanan ve izleyicilerin büyük tepkisini çeken "Muhteşem Yüzyıl" adlı dizi hakkında 'Belgesel değil sadece bir dizi' açıklaması yaparak şaşkınlık yarattı.
Üst Kuruluna (RTÜK) 2010 yılının dokuz aylık döneminde 64 bin 664 bin vatandaş bildirimi yapılırken, kamuoyunda tepkilere yol açan "Muhteşem Yüzyıl" dizisiyle ilgili 11 Aralık-6 Ocak tarihlerinde 74 bin 911 şikayet geldi. [b]RTÜK ise bunun belgesel değil sadece bir dizi olduğunu açıkladı.[/b]

Dizinin fragmanlarının ekranda yayımlanmaya başladığı 11 Aralıktan, 6 Ocak akşamına kadar bütün program türlerinde gelen şikayetlerin yüzde 93'ü "Muhteşem Yüzyıl"la ilgili oldu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Davut Dursun, AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Dizi yayına girmeden önce ve sonrasında kamuoyunda oluşan tepkinin oldukça "büyük" olduğunu dile getiren Dursun, dizinin tanıtım görüntülerinin yayımlanmaya başladığı 11 Aralıktan itibaren kendilerine çağrı merkezinden ya da web sitelerinden izleyici tepkileri geldiğini belirtti.

Üst kurula 2009 ve 2010 yılında gelen toplam seyirci şikayetlerinin ortalamasının 65-70 bin olduğunu kaydeden Dursun, "Sadece bu program için gelen ve kısa bir süreyi kapsayan şikayetler 74 bin. Bir yıl içerisinde yapılmış olan ortalama şikayeti de aşan bir oranda bu programa yönelik şikayet var. Bunu önemsemek gerekir bu basit bir şey değildir" dedi.

Genel olarak şikayetlere bakıldığında bu tarihten itibaren giderek artan bir tepki yoğunluğu olduğuna değinen Dursun, "Şimdiye kadar çok az karşılaştığımız bir durum. 6 Ocak akşamına kadar gelen toplam şikayetin yüzde 93'ü diziyle ilgili. Burada normal tepkinin ötesinde olağanüstü bir tepki var" diye konuştu.

Tepkiyi, toplumun bu konudaki hassasiyeti bakımından önemsemek, ciddiye almak gerektiğini ifade eden Dursun, vatandaşın yanı sıra sivil toplum örgütleri, sendikalar, muhtelif örgütlerin de tepkilerini RTÜK'e ulaştırdığını bildirdi.

Dizi seyredilmeden önce hassasiyet oluştu

Dursun, dizinin ilk bölümünün 5 Ocakta yayınlandığını ancak şikayetlerin büyük bir bölümünün henüz program yayınlanmadan, tanıtımların dönmeye başladığı 11 Aralıktan itibaren başladığına dikkati çekerek, "Yani seyredilmeden, dizi henüz yayımlanmadan önce bir hassasiyet oluşmuştu" diye konuştu.

Bu dönemde izleyicilerden dizinin durdurulması yönünde talepler geldiğini kaydeden Dursun, RTÜK'ün yayımlanmamış bir programla ilgili tasarrufta bulunma ya da yayınlanan bir programı yayından kaldırma yetkisinin bulunmadığını belirtti.

"Rapor gelirse değerlendiririz"

Dizinin ilk bölümünün 5 Ocakta yayımlandığını kaydeden Dursun, yayımlanan bir programın RTÜK uzmanlarınca, Üst Kurul kanunun 4. maddesindeki yayın ilkelerine uygun olup olmadığı yönünden denetlendiğini hatırlatarak, "Uzmanlarımız çalışıyorlar. Yayın ihlali olduğu yönünde rapor gelirse, konuyu öncelikli olarak kurul gündemine alırım. Üst Kurul değerlendirir eğer hatalı görürse kendi sistematiği içerisinde müeyyide uygulanır" şeklinde konuştu.

"Neticede bu bir dizi"

Türk toplumunun, tarihteki önemli şahsiyetlerin ve ünlü simaların takdimi konusunda hassasiyeti olduğuna işaret eden Dursun, "Osmanlı padişahlarının başarıları ve onları sahiplenmemiz konusunda bir hassasiyetimiz var. Ona uygun düşmediğini var saydığımız herhangi bir şey gördüğümüzde tepki gösteriyoruz. Unutmamak gerekir, Neticede bu bir belgesel değil, dizi. Burada bir kurgu söz konusudur" değerlendirmesinde bulundu.

Dizinin sonunda "tarihi gerçeklerden hareketle kurgulama yapılmıştır" şeklinde bir ifadenin yer aldığını hatırlatan Dursun, kurgu bile olsa yayıncıların da izleyicinin hassasiyetini gözeterek senaryoyu oluşturmasının önemine değindi.

Diziyle ilgili şikayetler

RTÜK'e 5 Ocakta yayımlanan "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin fragmanlarının ekranda yer aldığı 11 Aralık 2010'dan 6 Ocak 2011 akşamına kadar 74 bin 911 şikayet geldi.

Bütün program türlerinde bu tarihler arasındaki toplam şikayet sayısı 80 bin 681 oldu.

Verilere göre şikayetlerin yüzde 93'ü "Muhteşem Yüzyıl" dizisine geldi.

En çok şikayet dizi yayımlandıktan sonraki gün yapıldı. 74 bin 911 şikayetin 38 bin 96'sı 6 Ocakta bildirildi.

Şikayetlerde göze çarpan bir diğer unsur ise dizinin fragmanları gösterildiği andan itibaren itiraz edilen noktaların, dizi gösterime girmesinden sonra da devam etmesi oldu.

Şikayetlerde, çoğunlukla Osmanlı hanedanının yanlış tanıtıldığı, tarihimize hakaret edildiği konuları üzerinde duruldu.

RTÜK iletişim merkezine ve web sitesine dizi yayına girmeden önce ve sonra gelen şikayetlerden bazıları ise şöyle:

"Muhteşem Yüzyıl isimli dizide gerçeklerle ve tarihle alakası olmayan görüntülere yer verildiği için şikayetçiyim. Dizide, Osmanlı padişahlarının ahlak dışı yalan yanlış görüntüler içinde yer almasından rahatsız oldum ve şikayetçiyim. Lütfen bu dizi yayınlanmasın.

Asıl mesela kadınların yönetimdeki rolü mü yoksa?

Osmanlı Devleti'nin, milletimin tarihinin bir avuç kadının çekişmesinden ibaretmiş gibi gösterilmesini, saygı duyduğum insanların ülkeyi boş verip kadınlara odaklanmış şekilde lanse edilmesini, zalim, gaddar addedilmesini izlemek istemiyorum.

Kanuni Sultan Süleyman'ın kazandığı onca zafer, ordusunun kazandığı onca savaşın elin tersiyle itilip şaibesi bin kat artırılarak aktarılan şahsi ilişkilerini, evet, devlet yönetimini etkilemiş olsa da devletin sırf bundan ibaretmiş gibi gösterilmesinden hoşnutsuzluk duyuyorum.

Benim gibi düşünen onca insanın dikkate alınmasını, gereğinin yapılmasını talep ediyorum. Tarihimizi yalanlayan, atalarımızı ve Osmanlı devletini aşağılayan,
aldatıcı, halkı yanlış bilgilendiren yayın yapılıyor. Lütfen amacına ulaşmadan engellensin."

[quote]http://www.beyazgazete.com/haber/2011/01/08/rtuk-ten-sasirtan-aciklama.html[/quote] Edited by mucit41
Link to comment
Share on other sites

Daha önce TNCTR sohpet bölümünde acılan şikayetlerle ilgili konudaki alttaki topice bakacak olursanız kehanet gibi sanki bu haberi biliyormuş gibi yorumuma bakarsınız.Ordaki yorumum aynen altta belirtiyorum,belirttiğim yorumumda göreceğiniz üzere yayın aynen devam,herkes ettiği şikayetle kaldı.
Ben şahsen Show tv seyretmiyorum bunuda belirtmek isterim.


[b]Konu ile daha önce yaptığım yorumum:[/b]

[quote]İlgili kurum adına rtuk yapılan itiraz ve şikayetler karşısında ilgili program adına rtuk ne kadar yayının iptali veyahut yayından kaldırma acısından başarılı olur,bu benim şahsi düşüncem.İlgili kurum konuda bahsi gecen programının yayınına devam edeceğini sanıyorum.Rtuk kurumuna çok sayıda itiraz ve şikayet bildirileri gelmesine rağmen pek bu konularda pasif sayılmakta,hiçbir itiraz ve şikayet uygulanmıyor.Herkes ettiği şikayet ve itirazlar karşılığında yayınlar alabildiğine devam etmektedir.Saygılarımla.Herkesin Cumalarını kutlarım bu arada.
[/quote]

[code]http://www.tnctr.com/topic/161335-muhtethem-yuzyyl-rezaleti/page__st__40[/code]

Link to comment
Share on other sites

herkes osmanlı harem hayatını okudu, doktora tezini verdi diziyi izledi ve oradaki her şeyin yanlış olduğunu anladı ve rtük'e şikayet etti öylemi.
bırakın bunları, günlük gazete bile okumaktan aciz olan bir milletiz, millet sabahın sedasını, cumartesileri magazinleri izlerken onların yalan olduğuna inanmıyor gidip 3000 yıl önceki osmanlının harem hayatıyla ilgili konuların yalan olduğuna osmanlıyı küçülttüğüne inanıyor. [color="#FF0000"]biri bana açıklasın bu konu açılmışken kaç padişahın haremi vardı ve padişahların haremi niye vardı? bir millet neden tarihini görmekten korkar?[/color]

Link to comment
Share on other sites

[quote name='muharremerd' date='09 Ocak 2011 - 08:16 ' timestamp='1294561589' post='940825']
herkes osmanlı harem hayatını okudu, doktora tezini verdi diziyi izledi ve oradaki her şeyin yanlış olduğunu anladı ve rtük'e şikayet etti öylemi.
bırakın bunları, günlük gazete bile okumaktan aciz olan bir milletiz, millet sabahın sedasını, cumartesileri magazinleri izlerken onların yalan olduğuna inanmıyor gidip 3000 yıl önceki osmanlının harem hayatıyla ilgili konuların yalan olduğuna osmanlıyı küçülttüğüne inanıyor. [color="#FF0000"]biri bana açıklasın bu konu açılmışken kaç padişahın haremi vardı ve padişahların haremi niye vardı? bir millet neden tarihini görmekten korkar?[/color]
[/quote]
3000 yıl önce osmanlı değil muhtemelen mısırda fıravunların haremi vardı.başkalarının okumasıyla alakalı acizliklerin sizde de olduğunu düşünmüyor 3000 rakamını öylesine yazdığınızı düşünerek şunu söylemek istiyorum.padişahlar çocukluklarından itibaren çok yoğun dini eğitim alırlardı.padişah olduklarındada eğer dinimize ters herhangi birşey yaparlarsa şeyhülislam ve alimler tarafından hemen uyarılırlardı.orada gördüğünüz görüntüler (ki ben diziyi izlemedim sadece fragmanından bahsediyorum)tamamen yalan padişahların karşısına asla başörtüsüz çıkılmazdı.artı erkeklerin karşısında bayanların karşısında dans etmesi yasaktır.hatta fransada bu yayılmaya başlandığında kanuni tarafından fransaya uyarı yapılmış ve yasaklatmıştır.harem olayında haremdeki tüm kadınlar padişahın eşi değildir.soyunu devam ettirebilmek için kendine oradan eş seçer padişah.(affedersiniz ama her akşam oradan bir kızla olmaz.)daha yazılacak çok şey var ama gerek yok bunu okuyanlar interneti olan insanlar birazcık araştırırsanız daha kapsamlı bilgilere ulaşırsınız.hayırlı günler.

Link to comment
Share on other sites

[center][color="#000000"][b][font="Trebuchet MS"]Osmanlı Tarihinin böyle olmadıgını herkes biliyor.
Yanlış anlatıldıgı için herkes tepkili ama Show tvde dogrusunu anlatmak için her hafta büyük masraflar altına girerek savaş sahneleri çekemez.
Bunuda anlamak lazım ki zaten Show tvnin derdi Osmanlı tarihi degildir [color="#FF0000"]reyting[/color]dir.[/font][/b][/color][/center]

Link to comment
Share on other sites

[quote name='m17' date='09 Ocak 2011 - 09:01 ' timestamp='1294564307' post='940833']
[center][color="#000000"][b][font="Trebuchet MS"]Osmanlı Tarihinin böyle olmadıgını herkes biliyor.
Yanlış anlatıldıgı için herkes tepkili ama Show tvde dogrusunu anlatmak için her hafta büyük masraflar altına girerek savaş sahneleri çekemez.
Bunuda anlamak lazım ki zaten Show tvnin derdi Osmanlı tarihi degildir [color="#FF0000"]reyting[/color]dir.[/font][/b][/color][/center]
[/quote]

Osmanlı tarihi böyle değil diyorsun o halde ilkokul zamanından beri okutulan tarih derslerinde boşunamı demişler padişahların zevk sefaya düşkün olup milleti bir kenara itmiş ve ülkeyi bu şekilde elden kaçırmış diye..o zaman bizlere ilk okuldan beri yanlış seyler ögretiyorlar sizler o zamandan gelme bilge insanlarsınız..bırakın artık bunları arkadaslar. butun memleket sorunları bitti tek derdimiz bu oldu.Osmanlı yıkılıp Cumhuriyet kurulalı neredeyse 100 sene geçiyor bu hala neyin takibi.

Link to comment
Share on other sites

[center][color="#000000"][b][font="Trebuchet MS"]Dizi Kanuni dönemini anlatıyor. Yani Osmanlı'nın en iyi dönemini :
[code]http://tr.wikipedia.org/wiki/I._S%C3%BCleyman[/code]
Zevk ve sefayla yükselmiş imparatorluk.
Hemde birşeyin takibinde degilim ben. Sadece konu hakkında düşüncemi söyledim.
Show tv tarih degil reyting peşindedir. (Nokta)[/font][/b][/color][/center]

Link to comment
Share on other sites

Osmanlı döneminde tüm yönleri ile harem hayatı hakkında yeni paylaşım oldu,alttaki linkten takip edebilirsiniz.

[code]http://www.tnctr.com/topic/161533-osmanlyda-harem-hakkynda-bilinmeyenler/page__pid__940834#entry940834[/code]

Link to comment
Share on other sites

Diziyi şahsen izlemedim, izlememde..ama bu kadar seyleri konusmanızın birbirimizi kırmaktan fazlası olmaz..Afedersiniz istediğiniz kadar kıcınızı yırtın adamlar kaldırcaksa bile bir sekilde yayında tutarlar..maksatları zaten rayting bütün kanalların..o yuzden site sahiplerinden rica ediyorum bu tarz konuların devamlı olarak cıkıp insanların birbirine dusmesini engellesinler..

Link to comment
Share on other sites

Çok saygıdeğer abilerim yorum yapmış ama, biz üstünden 1000 sene de geçse ecdadımızın kemiklerinin sızlatılamsına izin vermeyiz.Bu da böyle biline.
Şimdi şöyle düşünün, biri çıksa Atatürk'e hakaret dolu bir şekilde vatan haini gibi itham eden bir dizi çekse; bu uygun olur mu?
Olmaz, neden çünkü ortada bir gerçeklik var ve bu gerçeklik yabana atılmış olur.
O yüzden şimdi kimse koskoca şanlı tarihi kendi emelleri doğrultusunda kirleterek yayınlamasın, kimse de buna göz yummasın.Zaten yummamış da...
Evet diziyi ben de şikayet ettim.Yapımcıya bakın Timur bilmem ne, Küçük Sırlar ve Kavak Yelleri'nin yapımcısı.Yine bu diziler de gençlik dizisi gibi gözüküp toplum yapısını bozmaya yönelik diziler, çok açık bir şekilde belli...Senarist zaten daha önceden Osmanlı hakkında verdiği demeçlerden ne düşüncede olduğu belli.Bu aslında son zamanlarda denildiği gibi tarihiyle barışan millete bir misillemedir.
Ayrıca dizi de birçok hata bulunuyor bunlar şöyle;

1-Hürrem Sultan, Kanuni padişahken değil şehzadeyken ona verilmiştir(tabirde yanlışlık olduysa affola)
2-Hürrem Sultan 13-14 yaşlarındayken Kanuni'ye verilmiştir.Ve bir çocuk doğurmuştur, daha sonra bu çocuk ölmüştür vs.
3-Kanuni'nin dizide gösterilen zamanlarında harem henüz kurulmamıştı (Topkapı'da kurulmamıştı)
4-Kanuni de babası Yavuz gibi ömrünü at sırtında geçirmiş, bir civanmert padişahtır.
5-O zamanlarda padişahın karşısına kimse başı açık şekilde çıkamazdı, çıksa ne olurdu siz daha iyi bilirsiniz...

Yani durum böyleyken bu diziyi savunmamız mümkün değil.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='eke58' date='09 Ocak 2011 - 10:33 ' timestamp='1294569800' post='940864']

Yani durum böyleyken bu diziyi savunmamız mümkün değil.
[/quote]

Ekecim zaten kimse dizide söylenenler dogru yada yanlış diye savunma yapmıyor ki..Sadece bu konu cok uzzatıldı ve bircok farklı görüş aynı dusunce altında söyleniyor ve yanlış anlasmalar olup birbirimizi kırıyoruz..Bu sitede hiç mi Ataturk için bircok kötü laf eden oolmadı..bunu benden daha cok takip ediyorsunuz..kim tepki verdi? o yuzden bırakın bu konuları takip etmeyi..

Link to comment
Share on other sites

[quote name='eke58' date='09 Ocak 2011 - 10:45 ' timestamp='1294570527' post='940876']
Abi dediğin gibi çok uzatmaya da gerek yok ama keşke Atatürk'E yapılan hakaretlerede sen tepkini verseydin de burada gelip biz sessiz olun susun demeseydin...
[/quote]
Görseydim emin ol söyleyenin ceddine kadar inerdim..

[quote name='YeNiÇe®i' date='09 Ocak 2011 - 10:43 ' timestamp='1294570416' post='940874']
[b]Ben HEP Takip etmeye Devam edeceğim.[/b]
[/quote]

Senin başka işin yok zaten emre..sen bunları takip et sadece..

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar yine saçmalama noktasına gelinmiş konuda gördüğüm kadarı ile. Ne yapılması gerektiği daha önceki konuda söylenmişti ki dizinin yayından kaldırılamayacağıda belliydi. RTÜK yapmak zorunda olduğunu yapmış.

Atatürk konusuna tepkisizliğe gelince arkadaşlar tepkisiz kalır mı bilemem ama en ufak hakaret teşebbüsünde dahi direk banlayıveririm.

Birde ben şu kanlları izliyorum siz showtv izlemeyin diye serzenişte bulunan arkadaşlar; size ne isteyen istediğini seyretsin. Milletin gerçekten işi gücü yok mu merak ediyorum. Konu gene atışma noktasına gelirse bir kilitde buraya vurmak zorunda kalacağım.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Nash' date='09 Ocak 2011 - 11:04 ' timestamp='1294571689' post='940887']
Arkadaşlar yine saçmalama noktasına gelinmiş konuda gördüğüm kadarı ile. Ne yapılması gerektiği daha önceki konuda söylenmişti ki dizinin yayından kaldırılamayacağıda belliydi. RTÜK yapmak zorunda olduğunu yapmış.

Atatürk konusuna tepkisizliğe gelince arkadaşlar tepkisiz kalır mı bilemem ama en ufak hakaret teşebbüsünde dahi direk banlayıveririm.

Birde ben şu kanlları izliyorum siz showtv izlemeyin diye serzenişte bulunan arkadaşlar; size ne isteyen istediğini seyretsin. Milletin gerçekten işi gücü yok mu merak ediyorum. Konu gene atışma noktasına gelirse bir kilitde buraya vurmak zorunda kalacağım.
[/quote]

Konuyu kilit vurmak değil, artık bu tarz gereksiz muhabbetlerin acılacagı bir ortam yaratmayın lutfen..site çizgisinden farklı yerlere geliyor..Anlayıs için tesekkurler ve lutfen bunlar dikkate alınsın artık..

Link to comment
Share on other sites

[b]RTÜK Muhteşem Yüzyıl'la ilgili kararını verdi[/b]

[b]RTÜK'ten dizi için ceza kararı![/b]
12 Ocak 2011 Çarşamba, 13:27:27 [img]http://im.haberturk.com/2011/01/12/590775_detay.jpg?1294832693[/img] Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisine uyarı müeyyidesi uygulanmasına karar verdi.

Üst kuruldan yapılan yazılı açıklamaya göre, RTÜK'ün bugünkü haftalık toplantısında, Show TV'de geçtiğimiz hafta yayımlanmaya başlanan ve tepkilere neden olan ''Muhteşem Yüzyıl'' adlı diziyle ilgili hazırlanan uzman raporu da gündeme alınarak değerlendirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Yapılan değerlendirmeler sonucunda, söz konusu dizi filmde 3984 Sayılı Yasanın 4. Maddesinin 'yayınların toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı olmaması'na ilişkin (e) bendinin, tarihe mal olmuş bir şahsiyetin mahremiyeti konusunda gerekli hassasiyet gösterilmemek suretiyle ihlal edilmiş olduğuna ve ilgili yayın kuruluşunun 3984 Sayılı Yasanın 33. Maddesi gereğince uyarılmasına karar verilmiştir.

3984 Sayılı Yasanın 33. Maddesine göre, Üst Kurul, öngördüğü yükümlülükleri yerine getirmeyen, izin şartlarını ihlal eden, yayın ilkelerine ve bu Kanunda belirtilen diğer esaslara aykırı yayın yapan özel radyo ve televizyon kuruluşlarını uyarır veya aynı yayın kuşağında açık şekilde özür dilemesini ister.''

Bu talebe uyulmaması veya aykırılığın tekrarı halinde ihlale konu olan programın yayınının, 1- 12 kez arasında durdurulacağı ifade edilen açıklamada, söz konusu programla ilgili olarak RTÜK'e 11 Aralık 2010 tarihinden itibaren pek çok şikayet geldiği bildirildi. Şikayetlerde genel olarak programın yayından kaldırılmasının talep edildiği belirtilen açıklamada, ancak RTÜK'ün programlara yayınlanmadan önce müdahale etme veya programları yayından kaldırma yetkisi bulunmadığı vurgulandı.

[b]AA[/b]

Link to comment
Share on other sites

[quote][i]Değilmi efendi italya roma imparatorluğunun bilmemkaçıncı kuruluş yıldönümünü kutluyor mu? yada şu imparator böyleydi şöyleydi diye tartışmalara giriyor mu? Cumhuriyet kuruldu diye Osmanlıyı selçukluyu Karahanlıyı tarih kitaplarımıza koymayalım okumayalım okutmayalım mümkünse Cumhuriyet var olduğu için geçmişi karalayalım sayalım sövelim Bu Osmanlı değilmi milleti satan?[/i]

[i]Elifba ile 100% okur yazar olan millet 100 geçmesine rağmen Latin alfabesiyle %75 okur yazar olamamıştır.
İtalya kendi topraklarında Vatikan'ı Ülke yapmıştır. Bizler Tekkeleri Zaviyeleri kapattık
vs.vs[/i]
[/quote]

Geçmişten Ne İstiyorsunuz?

Link to comment
Share on other sites

[color=#445563][font=verdana, tahoma, sans-serif]"Atatürk konusuna tepkisizliğe gelince arkadaşlar tepkisiz kalır mı bilemem ama en ufak hakaret teşebbüsünde dahi direk banlayıveririm."[/font][/color]
[color=#445563][font=verdana, tahoma, sans-serif]@ Hocam banlamakda nedir ULU ÖNDER ATATÜRK'E ATAMIZA dışardan gelen hiçbir lafı kabullenemem varsa laf söylemek isteyen açık adresinide beraberinde yazsın [/font][/color][img]http://www.tnctr.com/public/style_emoticons/default/happy.gif[/img]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...