Jump to content

Sabah Namazýna Nasýl Kalkýlýr Sohbeti


PaRDuS

Recommended Posts

Cep telefonun saatini kur kalkarsin insanin icinden gelmesi lazim ilk once :)

:) iþte bu kitapta insanýn içinden gelmesi gereken o dürtüyü açýða çýkartmanýza yardýmcý oluyor.

Ayrýca Cemil Tokpýnarýn tüm kitaplarýný tavsiye ederim. insan gerçekten okudukça okuyasý geliyor. ben Cemil Tokpýnarý "Ömür boyu Aþk" adlý kitabý ile tanýmýþtým. Sizlerede tavsiye ederim.

Link to comment
Share on other sites

Bu kitabý bir kaç dile çevirip misyonerlik yapmak lazým.

Eðer bunu yaparsan, Tanrý senin bu yaptýðýn çabalarý fark edip cennetine koyar diye tahmin ediyorum.

Sadece tahmin bundan emin olamayýz tabi.

Tanrý hepimizi korusun. Amin.

Link to comment
Share on other sites

Kur'an-ý Kerim'de yazmamýþ ama Allah'ýn Rasulü (s.a.s) Cebrail (a.s.) vesilesi ile namaz kýlmayý öðrenmiþ ve bunu sahabilerine öðretmiþ. Yani namazýn emri Kur'an-ý Kerim'dedir fakat nasýl kýlýnacaðýný sünnetten öðrenebiliriz. Yani peygamber efendimizin yaptýklarýndan.

Link to comment
Share on other sites

Kur'an-ý Kerim'de yazmamýþ ama Allah'ýn Rasulü (s.a.s) Cebrail (a.s.) vesilesi ile namaz kýlmayý öðrenmiþ ve bunu sahabilerine öðretmiþ. Yani namazýn emri Kur'an-ý Kerim'dedir fakat nasýl kýlýnacaðýný sünnetten öðrenebiliriz. Yani peygamber efendimizin yaptýklarýndan.

Din bilgisine güvendiðim biriyle konuþurken "yemeðinizin içine sinek düþürse onu tekrar yemeðinize batýrýp çýkarýn ve yemeðinize devam edin, çünkü sineðin bir kanadýnda hastalýk diðer kanadýnda þifa vardýr" þeklinde bir hadisten bahsettiðimde o da bana Ýslamýn tek kaynaðý vardýr o da Kitap, gerisi hikaye demiþti. Þimdi teredütte kaldým. Gerçekten hadisleri ve sünnetleri dýþlamalý mýyýz?Zira Peygamberin at ve eþek eti yediðine dair hadisler var. Hadisleri dýþlasak dolaylý olrak sünneti dýþlamýþ olucaz? :)

Link to comment
Share on other sites

Hadisler çok farklý bir boyut. Çünkü sonuçta geride 1400 yýllýk bir geçmiþ var. Dolayýsýyla ince eleyip sýk dokumak gerekir. Bunun içinde hadisler toplanýrken Buhari, Müslim, Tirmizi gibi hadis toplayýcýlarý olabildiðince hassasiyet göstermiþlerdir.

Hatta bir seferinde bir hadis öðrenmek için çok uzak bir yere gider ve orada bir kiþinin peygamber efendimizden hadis rivayet edebileceðini düþünür. O adamýn yanýna geldiðinde adamýn ayakta bevletme (küçük abdestini yapmak) olduðunu görür ve hiç bir þey olmamýþ gibi geri döner. O kadar yola önem vermez bile çünkü oturarak bevletmek peygamberimizin önemli bir sünnetidir. Kabir azabýnda önemlidir ayakta bevletmek. Bu adam peygamberimizin önemli bir sünnetini yerine getirememektedir deyip, bu insana güvenmemiþtir ve tekrar geldiði yere döner. Burda olduðu gibi bu önem arz eden bir iþtir.

Hadise gelince bir çok çeþiti vardýr. Kutsi, Sahih,Mütevatir, Zayýf... yani bütün hadislerin doðruluðundan emin deðiliz. Bu ayýrýmý yaparken de alimler hem ayný hadisin diðer kiþiler tarafýndan rivayet edip edilmediði, Ýslami kurallara uygunluðu... ile yapmýþtýr. Ama zayýf hadisler ancak o konuda baþka bir bilgi ancak deðer alýrlar.

Senin söylediðin sinekle ilgili hadise gelince benim bildiðim Sahih bir hadis yani güçlü bir hadis. Bu hadiste yer alan ifadeler bilimsel boyutta da kanýtlanmýþ. Sineðin bir kanatýnda zehir, bir kanatýnda da panzehir yer alýyor. Olayý normal insan boyutunda çýkaran Hz. Muhammed'in peygamber oluþudur. Bu gözle bakabilirsen daha rahat anlayacaðýn kanatýndayým.

Link to comment
Share on other sites

Yemeðe düþen sineði tekrar yemeðin içine sokmak bana mantýklý gelmiyor, deðil içine sokmak bir kere bir daha o yemeði yemem bile! Bu hadis güçlü bir hadis ise, yemeðimize sinek düþtüðünde sünnet olsun diye biz de Peygamber gibi sineði tekrar yemeðin içine sokup yemeðe devam mý etmeliyiz yani? Peygamberin at-eþek eti yediðine dair hadisleri göz önüne alalým. Kuran'da at-eþek eti yenmesi yasaklanmamýþ. Bu durumda at-eþek etinden sucuk yapýp satanlara nie kýzýyoruz peki?

Link to comment
Share on other sites

Sinek mevzusu tamamen bilimsel bir konu.Sineðin kanatlarýnýn altýnda torbacýklar var.Bu torbacýklarda mikrop öldürücü maddeler var.Sineði düþününki konmadýðý yer yok,hiç hasta olan sinek gördünüzmü?

Bu torbacýklar ancak kanatlara herhangi bir temas olduðunda açýlýyor.Sineði yemðe batýrmak bu yüzden gerekli.

Bana kalsa ancak mecburiyet halinde uygulanacak bir yöntem.

Link to comment
Share on other sites

Zira Peygamberin at ve eþek eti yediðine dair hadisler var. Hadisleri dýþlasak dolaylý olrak sünneti dýþlamýþ olucaz? :)

eðer bilmiyorsan sus insan sansýnlar senin bahsettiðin peygamber ümmeti için ömrü boyunca aðlamýþ dua etmiþ senin yaptýðýn terbiyesizliðe bak burasý senin kafadan atma hadislerle fahri kainata hakaret edeceðin bir yer deðil o dediðin mahluklarý git sen ye edepsiz. :)

Link to comment
Share on other sites

Ne birbirinizi nede bir dini yada baskasini karalamadan yada incitmeden konusmak varken..

Tersini yapmak niye bence daha seviyeli ve kibar olablir herkes..

Din biraz hassas konu ve ne olur kimseyi uyari vermek yada konu kitlemek zorunda birakmayin..

Link to comment
Share on other sites

Kur'an-ý Kerîm'de atlardan savaþ aracý olarak söz edilir. Allah, binmeniz ve süs hayvaný edinmeniz için atlarý, katýrlarý ve merkepleri yarattý" (en-Nahl, 16/:). Hz. Peygamber, Kur'an'da haram olduðu bildirilen hayvanlarýn dýþýnda, bazý hayvan isimleri vererek veya vasýf larýný belirterek bu konuda yasaklar koymuþtur.

Câbir (r.a.)'den rivayete göre, þöyle demiþtir: "Nebî (s.a.s.), Hayber gününde bizi katýr ve merkep (eti yemek)'ten menetti. Bize atý yasaklamadý" (Buhârî, Cihad, 130; Meðâzî, 35, 62; Zebâih, 27, 28; Ebû Dâvûd, Cihâd, 45, 63, 98; At'ime, 33; Nesâî, Hayl,1; Ibn Hanbel, VI, 346).

Diðer yandan Hz. Peygamber'in at etini yasakladýðýna dair de birtakým rivayetler gelmiþtir. (Ebû Dâvûd, At'ime, 25; Nesâî, Sayd, 30; Ibn Mâce, Zebâih, 14)

wadpro siz sadece zýrvalamýþsýnýz.

sayýn yönetimdeki arkadaþlar bu konuyu lütfen kilitleyiniz.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...