Jump to content

LAPTOP almam lazım(celeron mu? duo mu?)


orion

Recommended Posts

merhaba arkadaşlar,laptop alacağım fakat para durumum sınırlı benim için önemli olan okulum bitene kadar ikiyıl beni idare edip sap2000 autocad 2007 gibi programları rahatlıkla kasmadan çalıştırabilmesi yani öyle müthiş birşey olmasına gerek yok zaten ve almanyadan tanıdığıma aldıracağım uzun araştırmalardan sonra üç tane laptop buldum şu anda üçüde 700 dolar civarı, birisinin özellikleri:

asus marka ve işlemcisi celeronM440 1.86 ghz 1024 mb ram 128mb ekran kartı

ikincisi dell marka amd 64 mk-36 2ghz işlemcili 1024 mb ram 256 mb ekran kartı

üçüncüsü fujitsu simens marka Duo T2050 TFT 512MB ram 128 mb ekran kartı

arkadaşlar gerçekten ne yapacağımı şaşırdım asus marka celeronm alıp 1024 ram mi almalıyım yoksa çift çekirdekli olsun diye 512 mblı fujitsu siemens mi almalıyım hangisi daha iyi olur,celeronm kötü bir işlemcimi birde laptop ta amd işlemci nasıl 2 ghz ama ısınma ve performansı pek iyi değil diye okudum,bu konularda beni aydınlatırsanız çok minnettar kalırım.teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

Sanırım inşaat mühendisliğinde okuyorsun. Önce senin isteklerine cevap verecek bir bilgisayar olmalı. Bunun için ekran kartı paylaşımsız en az 256mb olmalı ramı da 1024 olmalı. Bunun dışında AMDler laptopda geride kaldı maalesef. Bir AMD fanatiği olarak bunu söyleyebilirim. Buna keza celeron işlemci düşünüyorsan kesinlikle hayır derim bunun yerine turion çok daha kaliteli. Bunları göz önüne alarak karar verin.

bunun dışında vermek istediğiniz fiyatı söylerseniz yardımcı olabiliriz.

Anti parantez olarak İntelin Core 2 Duoları 64bit destekli işlemciler. İntelin 64bit destekli laptop işlemcisi çıkartmadığı doğru değil.

Link to comment
Share on other sites

sizin söylediğiniz programları bende kullanıyorum centrino 1.6 , 512 ram 128 mb ekran kartı tüm statik çözümlerinizde işinizi görür gerçi piyasadan kalktı celeronda işinizi görür....core duo fazla olur benim kanaatim. fiyat olarak uygun olanı tercih et bence

Link to comment
Share on other sites

amd turion 64 x2 işlemcili 1gb ramli laptop kullanıyorum.Ama hiç memnun değilim. Aldığımda çok memnundum taki core2duo işlemcili laptop kullandıktan sonra aldığım laptopun celerondan farkı olmadığını gördüm. Core2Duo varken para limitide çok sınırlı değilse kesinlikle başka işlemcili laptop alınmaz.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...