Jump to content

Ttnet Rezilliği


By_McFaLsI
 Share

Recommended Posts

arkadaşlar bende az çekmedim malum ttnet ten.adamlarda bahane çok hizmet yok.geçtim türknet e 1 yıldır kafam ve pc im rahat.denemenizi tavsiye ederim.4 mbps abonesiyim .hızım hiç düşmüyo.düşersede 1 telefon tık halloluyo.mazeret yok hizmet var şükür.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

[quote name='mucit41' date='19 Şubat 2011 - 02:15 ' timestamp='1298082325' post='965985']
Yukardaki programın ismini lütfedermisin hız artımı o programlamı ve nasıl yapılıyor bir zahmet detaylı bilgi verirsen memnun kalınacak.Saygılarımla.
[/quote]

arkadaşım programın adı zaten yukatrıda yazılı ben zaten hız arttırma yaptım demiyorum yapılabilir diyorum sadece bu iş üstünde durmak lazım yani bende sizin gibi bilmiyorum ama araştırıyorum bulursam tabiki tnctr ailesine açıklarım


[quote]2600 dergisi 19:1 sayısındaki Pankaj Arora'nın yazısından çevrilmiştir.[/quote]


Kablo Modem teknolojisinin ilgi çekici yanı Cable Television Laboratories Inc. tarafından geliştirilen ve International Telecommunication Union (ITU) tarafından onaylanan Data Over Cable Specification (DOCSIS) standartlarıdır.

Burada unutulmaması gereken, modemin ayarları ile oynamak servis anlaşmasını bozabileceği gibi pek çok yerde kanunlara aykırı sayılabilir. Eğer araştırma yapmak istiyorsanız, öncesinde kablo modem servis sağlayıcısından izin almak şart. Bu yazımdaki bilgiler ile (kuralların dışına çıkmadan) kendinizi eğitebilirsiniz. Ayrıca kablo modem servisi sağlayıcılarının bu bilgiler ile servislerini daha iyi koruyabileceklerini umuyorum. Benim de bir kablo modemim var ve kablo modem firmasına ve kanunlara saygım var - fakat özgür konuşma ve öğrenime de çok değer veriyorum.

Bu yazıda okuyucunun TCP/IP, ağ ve Linux (diğer pek çok işletim sisteminde de yapılabilir) bilgisi olduğu varsayılmaktadır.

Bir ISS DOCSIS-uyumlu kablo modemleri nasıl ayarlar? Bunu cevaplayabilmek için önce kablo modem üzerindeki arabirimlere bakalım. Bir arabirim coaxial kablonun modeme bağlanmasını sağlayan HFC arabirimi. Diğeri ise CPE arabirimi adı verilen, kablo modemi müşterinin bilgisayarına bağlayan Ethernet ya da USB (veya bazı modellerde ikiside) arabirim. Bu arabirimlerin MAC adresleri üretim zamanında belirlenmiştir (fakat "spoof edilebilir"), IP adresleri ise ya statiktir yada ISS tarafından dinamik olarak atanır. Çoğu kimsenin belki de bilmediği şeylerden biri, HFC ve CPE arabirimlerinin kendi donanım ve IP adresleri olduğudur. CPE arabirimin adresi genelde 192.168.100.1'dir.

Kablo modeminizi açtığınızda HFC arabirimine IP adresi isteği yapabilmek için basit bir TCP/IP stack ve DHCP istemcisi kullanır. Bazı ISP'lerde aldığı IP adresi 10.x.x.x adres bloğundandır. Ek olarak, HFC arabirim için IP aldıktan sonra ISS'in TFTP sunucusunun IP adresini de almış olur. Modem TFTP sunucusunun IP adresini edindikten sonra buna bağlanarak konfigürasyon dosyasını indirir ve bunu downstream ve upstream bant genişliği değerlerini ayarlamada kullanır. Bu basit bir işlemdir ve genelde bir dakikadan uzun sürmez.

Peki kablo modem nasıl konfigür edilebilir. Bunu yapabilmek için önce ISS'in TFTP sunucusunun IP adresi öğrenilmelidir. Bazı durumlarda bu ISS'in DHCP sunucusu ile aynı IP ye sahiptir. Bunu bulabilmek için bazı modemlerin Ethernet/USB arabirimindeki basit web sunucusu kullanılabilir (ör. morotola surfboard modemlerde standart bir browser ile 192.168.100.1 IP adresine bakılarak). Eğer webden böyle bilgiye erişilemiyorsa modem bir SNMP istemcisi ile taranabilir.
TFTP dizin listesi almanıza izin vermediğinden konfigürasyon dosyasını indirmek için tam ismini bilmek gerekir. Yukarıdaki işlemlerle DOCSIS konfigürasyon dosyasının da ismi öğrenilmelidir. Bu bilgileri edindikten sonraki adım, bir TFTP istemcisi kullanarak ISS'in tftp sunucusundan konfigürasyon dosyasını indirip bir DOCSIS aracı ile dosyayı okunabilir text formatına dekod etmek olacaktır. Dosyayı dekod ettiğinizde aşağıdaki gibi olacaktır:


[quote]Main {
NetworkAccess 1;
ClassOfService {
ClassID 1;
MaxRateDown 154400;
MaxRateUp 128000;
PriorityUp 0;
GuaranteedUp 0;
MaxBurstUp 0;
PrivacyEnable 0;
}
MaxCPE 3;
/* EndOfDataMarker */
}[/quote]


Teorik olarak birisi kendi istediği seçeneklere göre ayar yapabilir. Örneğin, MaxRateUp'ı 0 olarak ayarlamak "upstream" sınırını kaldıracaktır ve aynı şekilde MaxRateDown'ı 0 yapmak da "downstream" sınırını kaldıracaktır. Değişiklikler yapıldıktan sonra dosya bir DOCSIS aracı ile tekrar kodlanabilir. Tekrar belirteyim, kuralları bilin ve uyun. Bu bilgiler teknolojiyi anlamak için sağlanmıştır, kanunsuz aktivitelerde bulunulmasını desteklemek için değil. Zeki olun ve kanunların dışına çıkmayın, fakat aynı zamanda bu teknolojiyi öğrenmekten de korkmayın.

Peki birisi kendi hazırladığı konfigürasyonu nasıl kullanabilir? Sonraki adımlar Modemin CPE arabirimine bağlı makinada bir TFTP sunucusu ve Time sunucusu (çoğu kablo modem log girişlerine zamanıda yazarlar) çalıştırmakla ilgili.
1) Konfigürasyon dosyasını TFTP sunucunuzun ana dizinine koyun ve ISS'in kullandığı konfigürasyon dosyası ile aynı isimde olduğuna emin olun.
2) Kullandığınız işletim sistemine bağlı olarak HOSTS dosyasında modemin CPE IP adresi için bir kayıt girmeniz gerekebilir (Modem TFTP sunucusuna bağlanırken DNS kullanılamaz ve standart Linux inetd servisinin host isimlerini çözerken DNS'in olmaması problem olur). Çoğu Linux dağıtımında HOSTS dosyasının yeri /etc/hosts dur.
3) Kablo modeminizin bağlı olduğu arabirime bir IP alias yaratın. Tahmin edebileceğiniz gibi alias IP adresi modemi kandırmada kullanılacak olan TFTP sunucusunun IP adresidir. İletim sisteminize bağlı olarak bu çeşitli şekillerde yapılabilir. Kernel'de IP Aliasing desteği olan bir Lİnux da aşağıdaki komut ile yapabilirsiniz:
ifconfig eth0:1 (tftp sunucusu) netmask 255.255.255.255
(tftp sunucusu) yerine ISS'in TFTP sunucusunun IP adresini yazacaksınız. Eğer kernel'de IP aliasing desteği yoksa basitçe arabirimin IP adresini TFTP sunucusunun IP adresine değiştirin. Probleme yol açabilecek ağ yönlendirmelerinden sakınmak için netmask'i 255.255.255.255 olarak set ettiğinize emin olmalısınız.
4) Sonraki adım spoof edilen adresten gidildiğine emin olmak için, kablo modem'e bir statik yönlendirme eklemek. Linux'ta:
route add -host (cpe arabirim IP adresi) gw (tftp sunucusu)
komutu ile yapabilirsiniz. Parantez içindeki değerleri uygun olanlar ile değiştirin.
5) Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra TFTP ve Time sunucuları aktif edilip modem pinglenmeye başlanabilir. Modem pinglenirken resetleyin (yada elektrik kablosunu çekip takın).
Eğer buraya kadar olan adımları başarılı olarak gerçekleştirdiyseniz kablo modem konfigürasyon dosyasını sizden indirecektir. İşlemler tamamlandıktan sonra IP adresi tekrar DHCP'ye yada ISS tarafından set edilen statik IP'ye çevrilebilir. Ping atmayı kesebilirsiniz.
Kablo modemin CPE arabirimine ping atmak kablo modemin ARP cache'ini zehirler ve modem resetlendiğinde gerçek TFTP sunucusunun MAC adresinin silinir ve böylece modem gerekli olan TFTP sunucusu MAC adresi bilgisi olarak sizinkini öğrenmiş olur.

Böyle bir makalede internette mevcuttur

Edited by djmusto
Link to comment
Share on other sites

[quote]Mesaji goryagcim, on , said:
amacım reklam değil.sadece sizleri bilgilendirmek için bir kaynak site paylaşmak istiyorum arkadaşlar.
w w w.fiilitekelesonverelimblog.org

Tekele son vermek için sizde bu siteyi inceleyin arkadaşlar[/quote]

[quote]Konu acarsan daha iyi olur cünkü arkadaşın actıgı konuyla uzaktan yakından alakası yok.[/quote]

Tamam arkadaşım konu açayım.bu arada hem arkadaşın açtığı konu ile alakası yok demişsin.anlaşılan
vermiş olduğum siteye girmedin.Konu ttnet rezilliği.paylaşmış olduğumda ttnetin rezilliklerini ve tekelliliğini anlatıyor.
yanlışım varsa düzeltebilirsiniz..

Link to comment
Share on other sites

[quote name='force_existence' date='19 Şubat 2011 - 09:38 ' timestamp='1298108900' post='966043']
Ttneti begenmiyenler çeker gider o zaman rezillikte ortan kalkar
[/quote]
bayılmıyoruz ttnet e 2 yıllık tahatüt var bitsin beni kimse tutamaz beğenmiyen çeker gider tabi size göre birşey yokki ortada ttnet türkiyenin interneti değil türkiyenin utancı eğer bu tür bir cevap yazarsan öm den senle görüşürüz ok

Link to comment
Share on other sites

konuyu açan arkadaşa sonuna kadar katılıyorum bn internet cafe işletiyorum internet cafemi yeniledim son model pc topladım ama gelin görünki int bağlantı çok düşük ve bnde 8 mbs ye kadar para ödüyorum adalet bunun neresinde
[img]http://www.speedtest.net/result/1164355853.png[/img]

Link to comment
Share on other sites

walla 8 mgbit bağlantı var.geneldede tam 8 megabite kadar dayıyorum aleti banamısın demiyor.hızım hep 7'nın uzerinde... bazen duşme oluyor ama genelde 8 megabite yakın kullanıyorum ayrıca 3 makına daha benım uzerimden bağlanıyor hızları iyi.25 gb kotayı geçsem bile hızımda duşmuyor.galiba bolgesel problemler var..

Link to comment
Share on other sites

[quote name='takdogan' date='19 Şubat 2011 - 13:27 ' timestamp='1298122633' post='966157']
walla 8 mgbit bağlantı var.geneldede tam 8 megabite kadar dayıyorum aleti banamısın demiyor.hızım hep 7'nın uzerinde... bazen duşme oluyor ama genelde 8 megabite yakın kullanıyorum ayrıca 3 makına daha benım uzerimden bağlanıyor hızları iyi.25 gb kotayı geçsem bile hızımda duşmuyor.galiba bolgesel problemler var..
[/quote]
evet malesef bölgesel farklılıklar var bende 8 Mbps limitsiz kullanıyorum ama hız 800 Kbps yi geçmiyor...

Link to comment
Share on other sites

Burda görünen o ki Türkiye de haberleşme ve internet omurgası Telekom ve onun manevi oğlu TTNET tek rakip olarak görünüyor diğer firmalar altarnatif rakip olarak görünsede tek omurgada birleşmesi.Bu birleşmeyi ortadan kalkdırmak ve alatarnatif rakip olabilmesi için telekom omurgasından kalkması ve kendilerine yeni bir iskelet ağı geliştirmeleri için,sorunsuz ve hızlı bir internet için neden elektrik kurumu ile anlaşma yapmıyorlar,anlaşma yaparak ve alt yapıyı kurarak tüm vatandaşlara internet hizmetini,elektrik hatları üzerinden telefon kullanmaya gerek kalamadan sunmuyorlar.Herkesin evinde elektrik ve onun paralelinde ihtiyaç faazlası prizler mevcut,herkes interenet aboneleri elk.prizlerinden sorunsuz yüksek kazançlı internet alması muhtemel değilmi sizce acaba.Buna bir altarnatif olarakta havai yoldan wifi internet erişimide olabilir.Bu düşünce sizlerce nasıldır.Belki bu işe kendini adayanlar bu metodla TTNET e rakip bile olabilirler,şikayetler biter sanırın.Saygılar.

İşbu konuda www.metronet.com.tr adresini bir inceleyebilirisiniz,hizmet ve paket üçretleri hakkında detayları görebilceksiniz.TTNET e altarnatif olarak.

Edited by mucit41
Link to comment
Share on other sites

[quote name='yuhan' date='19 Şubat 2011 - 16:00 ' timestamp='1298124656' post='966173']
Elektirirk ağıyla bu mümkün mü?
[/quote]

[color="#006400"][b]mümkün kardeşim benim halamların sitelerinde var bu metro net hatta kendi çanaklarını kurupta wifi internet servisi veren bi şirkette var i mesh gibi bişeydi ama adı aklıma

gelmiyo cebit te görmüştüm .....[/b][/color]

Edited by neskali
Link to comment
Share on other sites

[quote name='yuhan' date='19 Şubat 2011 - 15:00 ' timestamp='1298124656' post='966173']
Elektirirk ağıyla bu mümkün mü?
[/quote]

Son teknoloji ile mümkündür.Shiftdelete bu paylaşım yapılmıştır,yorum yapan birinin hız test resmi alttadır.Bakınız.

[img]http://www.speedtest.net/result/1088253685.png[/img]

Bağlantı hızı beyan edilmemiş.

[b]İşte tablo fiyat değerleri 2011 göre doğru olup olmadığını bilmiyorum.Bu liste internette dolaşıyor.[/b]

[size="3"][color="#FF0000"][u][b]SADECE İNTERNET[/b][/u][/color][/size]

[img]http://img189.imageshack.us/img189/8914/1234eg.jpg[/img]

[size="3"][color="#FF0000"][u][b]TELEFON + İNTERNET[/b][/u][/color][/size]

[img]http://img97.imageshack.us/img97/8361/01234s.jpg[/img]

[b]Ayrıntılı Bilgi Burdan :[/b] http://www.metronet.com.tr

Edited by mucit41
Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar ben ttnet te çaılşmadan önce ki internetide çok iyi biliyorum sende bilmelisin bence şuan ttnet en kaliteli hizmetlerini veriyor geçmiş yıllara nazaran, burada hız konusu tartışılıyor santral den uzak bölgede oturyorsun ve şuç ttnetin oluyor 8 mbps'ye kadar diyor 8 kesin demiyor alt yapın desteklemiyor ise hızında düşük olur tabiki sen istedigin şu santral benim kapımın önümde olsun diyorsun bunun maliyeti senin 10 yıl kesintisiz internet kullan dahi onun parasını ödeyemezsin kaldıkı bu şirket senden kar etsin.Sana bu konuda dahi iyibir çözüm sunan başka bir şirkete geçersin
''rezillikte'' bu şekilde biter.Bu konuyu daha fazla uzatmanın geregi yok

Link to comment
Share on other sites

[quote name='mstfckmk' date='17 Şubat 2011 - 19:41 ' timestamp='1297972284' post='965135']
valla haklarını yememek lazım. benimki tam 8 mbps. aylık limit bile koymuyor adamlar hızım hiç düşmüyor sağolsunlar
[/quote]


senin yazını okuyan TTNET'ten para alıyorsun diye düşünür. TTNET tüm türkiyede aynı sanal hızlarla hizmet veriyor. senin onların yerine yalan söylemen çirkin. zaten adsl internettte satın aldığın hizmet 8 mbps ise kullandığın 8 mbps olamaz. olmaz değil olamaz. ancak fiber bağlantı kullanıyorsan olabilir. yalanlarla birilerini haklı çıkarmaya çalışma. ben superonline fiber kullanıyorum. daha önce de kablonet kullandım. bu ikisinde hız düşmez çünkü fiber bağlantıdır. ancak DSL bağlantıda 0(sıfır) metre ve altın uc'lu kablo ile ancak söyleenen hızı alabilirsin. yoksa sen Türk telekom binasının zemin katında mı oturuyorsun.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='force_existence' date='19 Şubat 2011 - 17:39 ' timestamp='1298130546' post='966242']
Arkadaşlar ben ttnet te çaılşmadan önce ki internetide çok iyi biliyorum sende bilmelisin bence şuan ttnet en kaliteli hizmetlerini veriyor geçmiş yıllara nazaran, burada hız konusu tartışılıyor santral den uzak bölgede oturyorsun ve şuç ttnetin oluyor 8 mbps'ye kadar diyor 8 kesin demiyor alt yapın desteklemiyor ise hızında düşük olur tabiki sen istedigin şu santral benim kapımın önümde olsun diyorsun bunun maliyeti senin 10 yıl kesintisiz internet kullan dahi onun parasını ödeyemezsin kaldıkı bu şirket senden kar etsin.Sana bu konuda dahi iyibir çözüm sunan başka bir şirkete geçersin
''rezillikte'' bu şekilde biter.Bu konuyu daha fazla uzatmanın geregi yok
[/quote]


Ya arkadaşım santral santral diyip duruyorsunuzda

Benim arkadaşım santrale yaklaşık 1 km uzaklıkta adam bir 200 mblık partı 163le çekiyor şuan.

Bende daha beter 40 la dosya indirdiğim oluyor.

Bu yüzden TTNET'i aradım birkaç gün önce 2 - 2,30 saat sinir edici konuşmama rağmen hızım sadece 200 gibi bir rakama çıktı alt yapınız destekliyor denildiği halde.

En iyi en hızlı kaliteli hizmeti veriyor diyorsunda bir halt oldugu yok. Sadece işiniz gücünüz yok modeminiz fazla ısınmıştır yok kablonuzda sorun vardır yok modeminizde bir sorun vardır cart curt.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='force_existence' date='19 Şubat 2011 - 15:52 ' timestamp='1298131363' post='966250']
Ben kimseyi haklı çıkarmıyorum begenmeyen çeker gider dedim hala aynısını söylüyorum benim için bu konu burada bitmiştir.
[/quote]

Şuan 49 Tl ödüyorum..
60Tl verip hizmet almak istiyorum alamıyorum..
Telekoma gidiyorum arkadaş sana hizmet veremem diyor..

İhtiyaç var ama sen çek git diyorsun :) Adam gibi firma olsunda milleti kazıklayacağına altyapısını düzeltsin..
Ankara/Yenimahalle...

Link to comment
Share on other sites

[quote name='force_existence' date='19 Şubat 2011 - 15:39 ' timestamp='1298130546' post='966242']
Arkadaşlar ben ttnet te çaılşmadan önce ki internetide çok iyi biliyorum sende bilmelisin bence şuan ttnet en kaliteli hizmetlerini veriyor geçmiş yıllara nazaran, burada hız konusu tartışılıyor santral den uzak bölgede oturyorsun ve şuç ttnetin oluyor 8 mbps'ye kadar diyor 8 kesin demiyor alt yapın desteklemiyor ise hızında düşük olur tabiki sen istedigin şu santral benim kapımın önümde olsun diyorsun bunun maliyeti senin 10 yıl kesintisiz internet kullan dahi onun parasını ödeyemezsin kaldıkı bu şirket senden kar etsin.Sana bu konuda dahi iyibir çözüm sunan başka bir şirkete geçersin
''rezillikte'' bu şekilde biter.Bu konuyu daha fazla uzatmanın geregi yok
[/quote]
sende ttnet çalışanı olduğunu belli ediyorsun söylemene gerk yok 444 0 375 dekilerde aynı tekerlemeyi bozuk plak gibi söylüyo santralden uzak olduğu için hız düşük öylemi ozaman ilk bağlattığımda neden 5 mbs idi şimdi 0.88 0 .11 lede? 2 madem kaldırmıyorsa neden 8 mbs kadar paket interneti satıp haklıymış gibi zeyin yağı gibi üste çıkyosunuz madem kaldırmıyo batasıca santraliniz neden bu paketleri satıyorsunuz? +tv bu üyeliğide elimde patladı ayda 3tl hizmet bedeli+1 4 tl de ona geliyo izleyemiyorumki boşuna int bağlantısı düşük sen bunlara cevap ver

Edited by mcfalsi
Link to comment
Share on other sites

[quote name='ahmetcanars' date='17 Şubat 2011 - 20:12 ' timestamp='1297974133' post='965172']
valla benim pek sorunum yok yamuk yapsılarda görüyüm babam zaten telekomda çalışıyo :D hemen arıyoz stem edince bağara çağıra anlıyolar anca :D 4 mbps internet var bu ay 80 gb dosya çekmişimdir hızım 4.89 mbps 8mbps palavra para için diyorlar.aslında kendime salak diyorum neden biliyormusunuz? bizim burada vodafone bayi var çorum genelinde 8 mbpslik sınırsız VINN 7.99 TL ALAN bir sürü arkadaş var hepsi memnun.8.15den aşağı indiğini görmedim hızın diyolar hepsi.1 kademe çekse bile en az 4 mbps hız oluyor dedi arkadaş.karşılaştırın şimdi hangisi daha akıllıca?
[/quote]


8 mbit lik sınırsız vınn ı çorumda nerden nasıl alıyorlar yav gidip bende alıyım.

Link to comment
Share on other sites

Şuan 49 Tl ödüyorum..
60Tl verip hizmet almak istiyorum alamıyorum..
Telekoma gidiyorum arkadaş sana hizmet veremem diyor..

İhtiyaç var ama sen çek git diyorsun :) Adam gibi firma olsunda milleti kazıklayacağına altyapısını düzeltsin..
Ankara/Yenimahalle...
[/quote]

Aynı sorun bendede var :D


Modemle beraber aldım faturaya ek yapılacak dediler tamam dedik ama ek yapıldığı falan yok. Faturayı öderken diyorum böyle böyle yapabılıcegımız bırşey yok diyorlar 3 ay sonrada hıc odememıssınız faiz vs. yaparak parayı almaya calısıyorlar. :D

Link to comment
Share on other sites

merhaba arkadaslar.

valla ben internet baglatmak istiyorum. hangi firma ve hangi kota limiti benim icin iyi diye tnctr.com dan sizlere danisayim dedim ve bu yorumlari gordukten sonra karisik olan kafam hepden topu dikti. yeni tasinacagim evde (aydin-nazilli) telefon hatti yok. internet icin telefon hattida baglatmam gerekiyor mu? bi de bunun icin para odemek zorunda miyim?!!!?
bir de hangi kota benim icin daha iyi. internette cok ugrasmiyorum ama internetten televizyon izliyorum ve torrentten film indiriyorum epey. 4gb limitli yeterli mi sizce benim icin?
lutfen bu konuda tecrubelerinizi paylasin. hangi firma? ve hangi kota?
sagolun..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...