Jump to content

Fan Çok Çalışıyor Ve Video İzleyince Pc Kapanıyor


sinerjik
 Share

Recommended Posts

TNCTR severler merhaba,
Yaklaşık 8 ay önce aldığım Dell Inspıron N3010 marka ve modelli dizüstü bilgisayarımla ilgili problemler yaşıyorum.

Önce konu hakkında pek bilgimin olmadığı ve DELL Support yazılımının tavsiye ettiği BIOS güncellemesini yaptım ve sonrasında bilgisayarım açılışta 10 kere bip sesi çıkarmaya başladı. Sonrasında teknik servis tarafından anakartım değiştirildi.

Şimdi bilgisayarım sorunsuz şekilde açılıyor. Ancak fanı sürekli çalışmakta ve neredeyse hiç durmamakta dolayısıyla ses konusunda problem çıkarmakta. Everest programıyla ısı değerlerine baktığımda normal değerler gördüm. (en fazla 50 derece)

Buna ek olarak bir de açılıştan genelde 45-50 dakika geçtikten sonra ekran ve ses gidiyordu, şimdi o olmamaya başladı. Ancak şimdi de internet üzerinden video izlemeye kalktığımda (youtube, dailymotion vs.) bilgisayarın ses görüntüsü gidiyor. Ancak bilgisayar çalışmaya devam ediyor, yani fan çalışıyor mesela.

Umarım problemlerimi anlatabilmişimdir.
Size sorum, bu konuda nelerde problem olabilir ve çözümleri nelerdir, teşekkürler.
Link to comment
Share on other sites

Büyük ihtimal graphic görevini gören chipsetinde problem var (Nvidia veya ATİ). Bacaklarının yeniden lehimle tutturulması gerekir. Tabii ki bunu için de, teknik servisi görmesi gerekir. İlk önce notebook kapalı iken fan hava deliklerini hava spreyi ile temizlemeyi dene.

Link to comment
Share on other sites

sorununa benzer bir durumu geçen aylarda yaşadım ve bir laptop kaybettim. durum tamamen ekran kartından kaynaklanıyordu ve yandı. benzer şekilde bende de video izlerken aynı sorunlar oluşuyordu. ekran kartında veya ana kartın ekran kartı girişinde bir sorun olabilir.

Ancak belirttiğin "45-50 dakika geçtikten sonra ekran ve ses gidiyordu" şeklindeki sorunu daha önce bir pc'de yaşadım onun da sebebi anakarttaki ram slotunun arızalı olmasıydı. Bunuda dikkate almanı öneririm.

Bence çok fazla kurcalamadan servise götür makineyi.

Link to comment
Share on other sites

[b]@by katre [/b]
Bu sorunu daha önce yaşamış birini bulmama inanamadım, bir kaç yerde daha yazmıştım; bulunmamıştı, herhalde ilk kez benim başıma geliyor diye düşündüm. Ancak daha önce bu sorunu yaşamış birini görmek en azından insanın içini rahatlatıyor. En kısa zamanda teknik servisle iletişime geçeceğim. Teşekkürler.

[b]@quadcore[/b]
Termometreyle ilgili bir ayar yapmadım. Makinenin sıcaklık değerleri, mesajımda belirttiğim üzere normal seyretmekte. İlgilendiğiniz için teşekkürler.

Edited by sinerjik
Link to comment
Share on other sites

grantisi varsa dell servisine bildir arkadasım
Chipsette sorun var gibi geldi bana aynısı normal pc de başıma gelmişti sonra normaş kullanım olarak devam ettim bu sefer ekran kartı chipseti meftah oldu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...