AlijohnX Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 (edited) [b]Arkadaşlar 160 gb lık bir sata hddem var ve windows 7 formatı atmak istiyorum ama malesef başaramadım. Biosta sata sürücüsü açık. Ve hdd mi görür durumda. Yükleyememe sorunu veren yer ise; Bir tuşa basın deyip bastktan sonra windows dosyaları yükler daha sonrasında windows başlatılıyor derken orada öylece kalıyor. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok minnettar kalırım. Aynı dvd'yle ide harddiske format atabildim sorun çıkartmadı. Aynı şekilde sata hddli başka bilgisayarlarda format atabildim.[/b] [b] [/b] [b]Sata sürücüyü disable ettim. Yine olmadı.\\Harddiski görmedi yani... Şimdiden tşkler anakart modeli: [i]msi k9vgm-v[/i][/b] Edited May 31, 2011 by AlijohnX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
savran Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Elinde bulunan DVD'de sorun olabilir.Windowsun çalışır durumda ise Hrddiskten kurmayı dene.DVD içeriğini D veya E sürücüne açığa kopyala,bu kurulum dosyalarının yanına nt6.hdd.yukleyici programını kopyala.nt6 hdd yukleyiciyi yönetici olarak çalıştır.Açılan sayfada orta yerdeki Mod2 yazısını tıkla,tekrar açılan sayfada alttaki Yeniden başlat yazısını tıkla.PC yeniden başlayacak,buraya dikkat et geri sayma vardır.Pc açılırken önceki Windowsun ve nt6 hdd mod2 yukleyici seçili olarak siyah ekranda gelecek.Yukarı aşağı ok tuşları ile nt6 hdd mod2 yukleyiciyi seç ENTERE BAS.Diğer bölümler aynen CD romdan kuruyormuş gibi Win.7'yi kurabilirsin.Program linki aşağıda.Başarılar. http://www.sendspace.com/file/tdk6jn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlijohnX Posted May 23, 2011 Author Share Posted May 23, 2011 Aynı dvd ile ide hdd'ye format atıldı hocam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
savran Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 [quote name='AlijohnX' date='23 May 2011 - 20:56 ' timestamp='1306184219' post='1016653'] Aynı dvd ile ide hdd'ye format atıldı hocam... [/quote] DVD sağlam diyorsan harddiski görmüyor olabilir.Kurulum yarıda kalıyorsa,DVD yi çıkartmadan biostan Harddiski 1.sıraya al kuruluma öyle devam et. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlijohnX Posted May 23, 2011 Author Share Posted May 23, 2011 Malesef hocam onu denedim sorun aynı... Açıkçası ben sata ayarlarında sorun olduğunu düşünüyorum. İnş. çözebilirim yardımlarınızla... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samuray42 Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 biosta açık olan sata sürücüsünü kapat,düşük bi ihtimal ama ramlerden de olabilir!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlijohnX Posted May 23, 2011 Author Share Posted May 23, 2011 Sata'yı kapatmam sonucu hdd'yi görür mü? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mert.0698 Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 aynı sorun bendede oldu bu siteden hireens boot cd 9.15 i indirdim harddisk araçları ile power???? programı ile harddiski sıfırladım düzeldi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edim.7 Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 elindeki windowsta da olabilir bi sorun sata raid ekli mi acaba ? bios u default yapıp dene birde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mucit41 Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Bios ayarlarında Integrated Peripherals setup kısmında SATA/ IDE görmüyorsan onu SATA/ IDE olarak bir ayarla bu birinci şık.İkinci secenek sağlam bir win 7 dvd oluştur bilhassa sata destekli,forumda yaşar kardeşimizin yaptığı isolardan faydalanabilirisin onlardan bir dvd yaparak format atmayı dene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QuikSiLveR34 Posted May 24, 2011 Share Posted May 24, 2011 aynısı benm kardeşimin makinesinde oldu bir türlüde kuramadık win7 yi ona verdiğim dvd ile ben kurdum sorun çıkmadı ama onda çalışmadı nedense aynı sata hdd yi görüyor ama winxp kurarken sorun çıkarmıyor ne yaptyrsak çözemedik sorunu mebcur xp yükledi gene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QuikSiLveR34 Posted May 24, 2011 Share Posted May 24, 2011 aynısı benm kardeşimin makinesinde oldu bir türlüde kuramadık win7 yi ona verdiğim dvd ile ben kurdum sorun çıkmadı ama onda çalışmadı nedense aynı sata hdd yi görüyor ama winxp kurarken sorun çıkarmıyor ne yaptyrsak çözemedik sorunu mebcur xp yükledi gene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sessizada01 Posted May 24, 2011 Share Posted May 24, 2011 kardes 1. sık olarak RAM lerdendır kesın bende bır ara o sorun vardı format atıyorum wın7 ıle bılgısayarı ac kapa cokuyor 2. şık olarak hıren boot cd ıle ac C: ye bıcımlendırme cek sorunun duzelecegını sanıyorum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikailcoban Posted May 24, 2011 Share Posted May 24, 2011 arkadaşlar windows 7 de sata ide ayarı yapmanıza gerek yoktur .. hem sata hem ide destegi var .. her iki durumdada kurulabilir.. eger kuramıyosanız .. raminizi kontrol edin .. kesin biliyosunuzdur en az 1 gb raminiz olmalı gerci 512 yede kurup çalıştırıyo ama daha düşükte kurmuyo bile. dvd nizi kontrol edin saglam diyosanız dvd sürücünüz dvd seciyodur . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prens Posted May 24, 2011 Share Posted May 24, 2011 [b]Windows 7 modifiyeli deneyin.veya farklı altyapısı olan windows 7 kurun sorun çözülecektir. Saygılarımla...[/b] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlijohnX Posted May 24, 2011 Author Share Posted May 24, 2011 İlginiz için teşekkür ederim. Win7'de Sata driveri yoktu gördüğüm kadarıyla yükledim ama yine fayda etmedi. Bende Hiren's boot düşünüyordum. Onu deniyim daha sonrasında haber veririm. Tekrar hepinize tek tek teşekkür ediyrum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumuzumdur Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 (edited) aşağıda yer alan açıklamalarda geçen işletim sistemlerinin tersini uygulayıp deneyin. yani harddiske kurabildiğiniz bir işletim sistemine EasyBCD programını kurup harddiskteki windowsun size kurmaya mecbur bıraktığı işletim sistemi kalıntılarını bu programla silin. WİNDOWS 7 - VISTA KALDIRIP XP KURMAK - bios'ta sata modu yada achi modunu "ide" yapın xp'yi kurun sorun çıkmaz olmazsa -Windows7 kurulu bilgisayarda EasyBCD programını kur. editboonmnu kısmında windows7 ye gel ve delete bootloadersetup kısmına gel ve "install the windows xp bootloder to MBR" işaretle write MBR yap. bios'ta sata modu yada achi modunu "ide" yapın xp'yi kurun sorun çıkmaz Edited May 31, 2011 by rumuzumdur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlijohnX Posted May 31, 2011 Author Share Posted May 31, 2011 Hocam ben win7 kurmak istiyorum. Aynı dvd ile başka birkaç bilgisayarda sata hdd takılıyken format attım. Sorun çıkarmadı. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samuray42 Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 genelde bu sorun ram değişimi ile hallolur.özellikle amd işlemcilerde win7 kurulumunda kaliteli ram kullanın. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
çelikkuş Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 win7 dvd si otomatik aktivasyonlu mu?bazen bu dvd ler kurulumda sorun çıkarıyor.benim başıma gelmişti bu.birde oto aktivasyonu olmayan bir dvd ile dene.sonra kendin aktive et bakalım. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts