Jump to content

Windows Xp 2011 - Tnc Design


Cyph3r
 Share

Recommended Posts

Windows XP 2011 - TNC Design

xRByU.jpg

2023 te çıkarmayı planladığım ancak MOTUN ve KintaRo nun yoğun istekleri üzerine yayın tarihini erkene aldığım yeni bir projeyi sizlere takdim ediyorum.

Özellikleri:

- Sistem full katılımsızdır. Bütün bilgiler otomatik olarak girilir.
- DriverPacks BASE ile SATA sürücüler entegre edilmiştir.
- Kurulumun 38. dakikasında açılan başlat butonu ile 8 farklı oyunu çalıştırabilir, görev yöneticisi ve çalıştır dialoglarına ulaşılabilirsiniz.
- Kurulumun 13. dakikasında çalışan, özel olarak hazırlanmış AUIS programı ile hedef klasördeki katımsız programlar listelenir ve bunlar arasında istediğinizi seçip kurabilirsiniz.
- AUIS açıldıktan itibaren 20 sn içinde seçim yapılmaz ise otomatik olarak kapanır ve kuruluma devam eder.
- AUIS, T13 ve WPI mode olamak üzere iki bölümden oluşur. ( Ayrıntılı bilgi yardım dosyasında)

Eklenen Bileşenler:

- Ağustos 2011 tarihine kadar olan güncelleştrimeler ( HfSlip ile entegre yapılmıştır.)
- 11 Adet yeni tema ve görsel stiller
- Vista fare işaretçileri
- Yeni duvar kağıtları ve ekran koruyucular
- Bilgisayarım sağ tık menüsünde yeni girişler

Bilgisayarım özellikleri dışındaki hiç bir diolag pennceresi yada iconlarda modifiye işlemi yapılmamıştır. Standart XP görünümü vardır. Bilgisayarım Özellikler dialog penceresindeki görünüm oeminfo.bmp ile sağlanmıştır.

Çıkarılan Bileşenler:
 

 

;# Ağ #

MSN Explorer
Windows Anında Mesajlaşma [Messenger]
;# Çoklu Ortam #
Fare Işaretçileri
Ortam Merkezi [Media Center]
Örnek Müzikler
Resimler ve Arkaplanlar
;# Işletim Sistemi Seçenekleri #
.NET Framework
Arama Asistanı
El ile Kurulum ve Yükseltme
Masaüstü Temizlik Sihirbazı
MS Yardımcısı
Out of Box Experience (OOBE)
Tur
;# Servisler #
Indeksleme Servisi
;# Sürücüler #
Tarayıcılar
;# Uygulamalar #
Evrak Çantası
Internet Oyunları
Pinball
;# Klasörler #
DOCS
SUPPORT
VALUEADD

 

Diller: İngilizce, Azeri, Dutch, Fransızca, Almanca, HARİÇ bütün diller.
Klavyeler: Arabic, Azeri, Dutch, German,Italian, French, Russian , UK, USA ve Türkçe F HARİÇ bütün klavyeler.



Sistemden Görünümler:
[spoiler]
HePd2.jpg

---------------

arfjR.jpg

---------------

8N0Zf.jpg

---------------

ivsHp.jpg

---------------

iJgZp.jpg

---------------

IBaxB.jpg

---------------

1TwUR.jpg

---------------

3OiO8.jpg

 

[/spoiler]

Uyarılar:

- Windows kurulumu bildiğiniz gibi sistem kaynaklarını oldukça kullanan bir işlem. Özellikleri iyi olan bilgisayarlarda sorun çıkacağını düşünmüyorum ama her ihtimale karşı uyarayım. Kurulum sırasında oyunlara tıkladığınızda açılmıyorsa ard arda açmaya çalışmayın. Bir kere tıklayıp açılmasını bekleyin. Takılma yada bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız aynı yerde girip görev yöneticisi ile oyunu sonlandırabilirsiniz. Testler sırasında benim farkettiğim Özellikle 38. dakikadan sonra sürücüler yüklenirken DemonStar kasabiliyor. Sürücüler yüklendikten sonra sorunsuz hepsi rahat çalışıyor.
- 13. dakikada AUIS açılınca default olarak programlar seçili olmadan gelir. 20 sn içinde dokunmazsanız programlar kurulmadan kapanır. Programın amacı zaten özelleştirmeli program kurulumu yapmak. Her zaman aynı programların kurulmasını istemeyebilirsiniz. Onun için 13. dakikada kendinizi oyuna kaptırmayın
- Sistemdeki katılımsızların güncelliğine pek dikkat etmedim. Dediğim gibi bu özelleştirmeli bir kurulum. Programları istediğiniz zaman siz ekleyip değiştirebileceksiniz. Tek yapmanız gereken, 13 dakikada kurulmasını istediğiniz katlımsızları TNC-T13 kalsörüne, Windows açıldıktan sonra kurmak istediğiniz programları TNC-WPI klasörüne atmak. ( Ben T13 te sorun çıkaran katılımsızları WPI klsörüne attım mesela, onları açıldıktan sonra kuracağız)
- Sistem ilk açıldığında gereksiz logları ve anadizinlere yerleşen bilindik autorun virüslerini temzileyebilen bir programcık çalıştırır.
- Windows kurulumu sonunda sistem ilk açıldığında hiç bir işlem yapmadan bilgisayarı bir kez yeniden başlatmanız tavsiye edilir.

Bu çalışma yaklaşık 3 ay önceden planlandı ama iş yoğunluğum nedeniyle karınca hızıyla ancak bu zamana yetişti. AUIS çalışması MOTUN'un sisteminde kullandığı katılımsızları otomatik kurduran cmd dosyasından esinlenerek hazırlanmıştır ve AMS üstadı KintaRo tarafından şakır şakır yazılmıştır. Çalışma blue_life tarafından, herkesin kullanabilmesi için patch haline getirildi. Ancak dolaylı yollardan bir kaç sorun çıktığı için şimdilik patch i paylaşmayacam. Bu münasebetle MOTUN, KintaRo, blue_life ve test aşamasında yardımcı olan köylü ile hakanhelin amcalarıma teşekkürlerimi sunuyorum :)

Sistemin içindeki programları değiştirmek isteyenler winrar ile iso kalıbını dışarı çıkartıp uygun klasörlere katılımsızları attıktan sonra CDImage GUI ile yeniden paketleyebilir. Cd den boot edebilmesi için ana dizindeki Boot.bif dosyasını hedef göstererek paketlemelisiniz.

https://www.box.com/s/pi9d3bzfthbngoeb2wmf

Paketi çıkarmadan PowerISO yada ISOBuster programları ile de sisteme dosya ekleme oluyor sanırım. İsteyen onlarıda kullanabilir.

Alternatif link vermek isteyenler upload edip pm ile bana ulaştırabilir.

MD5: a0e8853873ddfd49ff80816a556b5a58

:download1:

 

https://www.box.com/s/d1ujs0hrz6q7t0camnwm
https://www.box.com/s/fn2h2f9nvvnjr5rq8kgd
https://www.box.com/s/sdb3k142sssspxeo4tds

 

 

 

Ve son not imkanı olanlar mutlaka önce sanalda denesin. Kullanmak isteyenler ise max. 24x hızda kaliteli Cd lere yazdırsın.

Edited by Cyph3r
Linkler yenilendi...
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

[quote name='ArAnAnAdAm36' date='19 August 2011 - 18:04 ' timestamp='1313766281' post='1066166']
Sistem cok güzele benziyor Masa üstü İconlarınıda degişmis olsaydınız daha güzel olurdu benim düşüncem saygılar
[/quote]
İnan ilk defa böyle sade bişi yapıyorum :D genelde hep değiştirirdim iconları. Yaptığımm sitemleri çevremdeki arkadaşlara veririm hemen. Bazıları güncelleştirme yaptırıp sistem iconlarını değiştiriyor. Ortaya yamalı saçma bişiler çıkıyor. Onun için artık bu sıkıntı olmasın rahat rahat güncelleştrime yapsın millet, dedim bu sefer.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='milano88' date='19 August 2011 - 18:12 ' timestamp='1313766741' post='1066175']
dehşetttttttt tncye yakışır bir çalışma olmuş abi tebrikler :folder: benim wall'arıda koysaydın bari içeri
[/quote]
Var zaten :) topladım 8-10 tane, çoğu senin çalışman. Bu vesile ile sanada burdan teşekkür edelim :good:

Link to comment
Share on other sites

hmm capsarda göremeyince yok sandım yalnız teşekkür kısmı bana ait olsun :rolleyes: tnc ekibinden birisi çalışmasına benim hazırladığım bazı şeyleri ekleyince bende gururlanıyorum açıkçası :blush: tekrardan tebrikler kolay gelsin abi ben kaçar :lol:

Link to comment
Share on other sites

[quote name='by_köylü' date='19 August 2011 - 20:26 ' timestamp='1313774784' post='1066250']
Sitemi sanalda test etme imkanım oldu herhangi bir hataya rastlamadım cok hoş bir sistem olmus özellikle tnctr ekrankoruyucu cok hosuma gitti eline sağlık tuğrul
[/quote]
Ekran koruyucuyu paylaşmıştım önceden :) Biraz dalgaya alılar konuda ama ^_^

[code]http://www.tnctr.com/topic/95086-tnctr-ekran-koruyucu[/code]

Link to comment
Share on other sites

Eline sağlık güzel olmuş.. Bende bir sorun var ama driverları tek tek soruyor otomatik yükleme yapmıyor usb disk taktım normalde otomatik yüklemesi lazım ama hayır internete bakma ileri ileri dedikten sonra driverlarını kuruyor bu sorun sadece bendemi..

Link to comment
Share on other sites

Hizmetlerden Windows Installer kapatmışsın ondan yapıyor :) Çözümü buldum bide Kablosuz Sıfır Yapılandırmayı kapatmışsın Wifi leri görmüyor otomatik yapıp start verince başladı. Güzel eline sağlık ama hizmetler ile fazla oynamamak gerekiyor bence sorun açabiliyor kullanıcılara..

Link to comment
Share on other sites

[quote name='canvaas' date='24 August 2011 - 09:19 ' timestamp='1314166795' post='1068786']
Hizmetlerden Windows Installer kapatmışsın ondan yapıyor :) Çözümü buldum bide Kablosuz Sıfır Yapılandırmayı kapatmışsın Wifi leri görmüyor otomatik yapıp start verince başladı. Güzel eline sağlık ama hizmetler ile fazla oynamamak gerekiyor bence sorun açabiliyor kullanıcılara..
[/quote]
Windows installer ile oynadığımı hatırlamıyorum :pardon: İlginç el ile başlatılmaya ayarlanmış. Flaşlarla ilgili sorun ondanmı bilmiyorum ama ilk iletini yazınca büroda bir avuç flaş bellek toplayıp geçen gün kurduğum bi laptopta denedim :D Hiç pencere çıkmadı. Artık neye göre çıkıp çıkmıyor ona yorum yapamayacam. Sürücülerle oyanmadım çünkü. Kablosuz sıfır yapılandırma ile otomatik güncelleştrime hizmetini kapatırım genelde. Çünkü herkesin kablosuz aygıt markası farklı. Kendi sürücüsünü kurup programını kullanabilir düşüncesindeyim. Otomatik güncelleştirmelerde ayda bir kere olan bir şey mesela. Neden hep bu hizmet çalışsın ki? Kullanıcı istediği zaman kendisi açabilir bunları. Değerlendirmeleriniz için teşekkürler :good:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

abi süpersin, şuan kurulum yapıyorum, hp i3lü bi laptopa yüklüyorum, umarım kurulum bitene kadar sorun çıkmaz. bı kaç cd ile denedım tam kurulum bitiyorken mavi ekran ile restart oluyor ve kurulum sonlanıyor

edit: yine aynı sorun, tam kurulum biterken mavi ekran hatası ve kapanıyor
hpnin sitesinden destek vermıyor nasıl xp yükleyecem acaba?

Edited by ozanaus
Link to comment
Share on other sites

Yau i3 işlemcili laptopta ne işi var xp nin :D öyle yüksek konfigürasyonlu bi sistemde denemedim hiç. Sonucu yaz bari buraya, kuracak olanlara emsal olur. Ayrca DriverPacks BASE ile sata sürücüler eklenmiştir. Bu %100 her sataya kurulacak anlamına gelmez. Biostan IDE moda geçmenizde fayda var.

Link to comment
Share on other sites

abicim müşteri illa xp olacak diyor, kendim xp kullanmam
müşterinin kullandıgı bazı programlar win7 de çalışmıyor o yüzden xp.

hpyi aradım sata xp ile yukleme yaparsınız ama destek vermeyız dıyor
sata ile yapıyorum ama gene kurulum olmuyor

[code]drivers
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?product=5059934&lc=tr&cc=tr&dlc=tr&lang=tr&cc=tr

özellikleri
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c02754734&tmp_task=prodinfoCategory&cc=tr&dlc=tr&lang=tr&lc=tr&product=5059934[/code]

Edited by ozanaus
Link to comment
Share on other sites

Dostum valla bu durum bu konuyu aştı biraz daha teknik bir konu. Bende bunu kullanıyorum şimdi

http://www.sanalmarketim.com/urun/988e589a32375ed6698e601dbe6b3a33/SAMSUNG-R530-JT02TR-Core-i3-330M-2.13GHz-3GB-320GB-GT310M-15.6

ama hiç xp kurmaya kalkışmadım. Donanım işlerindende anlamam ama i3 dört çekirdek olmuyor mu? ve Xp de 4 çekirdek desteklemez bildiğim kadarıyla.



Edit: 2 gerçek , 2 sanal çekirdeği varmış. İstersen yazılım bölümüne bir konu aç. Bu şekilde yükleyen varsa yardımcı olur belki

Edited by TugruL
Link to comment
Share on other sites

yarına kadar teslım etmem lazım, vaktım yok yoksa konu açardım
sorunun donanımla oldugunu sanmıyorum artık xp destegını tamamıyle kaldırıyorlar
sorun sata da degıl(olsa kurulumda hdd görünmezdi) cunku kurulum bıtene kadar sorun cıkmıyor(tam biterken kapanıyor)

Link to comment
Share on other sites

[quote name='ozanaus' date='09 September 2011 - 16:44 ' timestamp='1315575897' post='1076563']
yarına kadar teslım etmem lazım, vaktım yok yoksa konu açardım
sorunun donanımla oldugunu sanmıyorum artık xp destegını tamamıyle kaldırıyorlar
sorun sata da degıl(olsa kurulumda hdd görünmezdi) cunku kurulum bıtene kadar sorun cıkmıyor(tam biterken kapanıyor)
[/quote]
Öyle düşünme.Sata problemi olduğunda bazen kurulum sırasında hdd yi görünüyor ama kurulum sonunda yada kurlumdan sonra ilk açılışta mavi ekran verebiliyor. Sen yinde IDE modda dene birkere. Artı söylediğin modelin xp driver desteği yok gördüğüm kadarıyla sitede. Bunlarda sana sıkıntı olacak. Müşterin xp kullanmaya mecbursa daha düşük özelllikli bir bilgisayar kullansın. Benimde win7 de çalışmayan ama kullanmak zorunda olduğum programlar var. Yukarıda söylediğim laptopa sanal kurdum ordan çalışıyorum mesela napabilirim :pardon:
Çalışmadan şüphen varsa başka bir pc de yada sanalda denemeni tavsiye ederim. :good:

Link to comment
Share on other sites

hayır kesinlikle çalışmana sözüm yok, bu konuda kendini kanıtlamış bırısın
zaten normal pcye kurdum sorun yok ama bu laptopa hıc bir xp yüklenmıyor
full güncel sata cdlerini de denedım gene olmuyor
ilgin için tskr ederım

bunu da denedım full sata yuklu ama gene kurulum tamamlanmadı

[code]http://www.tnctr.com/topic/177218-windows-xp-sp3-temmuz-full-driverpack-cd-surumu/[/code]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...