Jump to content

Kredi Kartı Mağduruna Kredikartı Verirlermi?


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

kredi kartı mağduru oldum, 4 bin tl lik kredi kartımı komple bitirdim sonra takibe girmeden bankayla anlaşıp taksitlendirdim. ve baya bir ödedikten sonra 8 ay kadar, yine gevşeklik yapıp 3 ay üstüste ödemedim ve yine tam yasal takibe girecekken bankaya yalvar yakar yeniden yapılandırdık anlaşıp şu anda herşey güzel gidiyor bakalım.

yalnız bana alışverişlerde yine kredi kartı lazım oluyor. 2000 tl limitli kredi kartı lazım. bu durumdayken bana böyle bir kredi kartı veren banka v.s. olurmu? ayrıca ben kırmızı listeye girmişimmidir kktb miydi ne o kuruluş tarafından? saolun. Edited by abdülhey
Link to comment
Share on other sites

[quote name='_GöLGeSiZ_' date='29 January 2012 - 19:34 ' timestamp='1327865676' post='1147881']
İcra ile yasal takip olmaması hiç önemli değil düzenli olarak borcunu ödemelisin ödemediğin her ay ödemediğinde bankalar değerlendiriyor.
Kredi notu var her insanın en azından kredi kullanan veya kredi kartı bulunanın.
[/quote]


valla ben yinede şansımı denicem. çünkü karalistedeyken bile kredi kartı verildiğini biliyorum. birde geçen bizim buraya yeni denizbank açıldı ordan aradılar cep telefonumu kredi kartı isteği yapalımmı adınıza diye bende tersledim :) çünkü o an sizin gibi düşünüyordum ama gelin görünki alışverişlerde kredi kartsız olmuyor. yoksa sizin gibi düşünüyorum bende :)vermicek olsalar niye beni arasınlar öninceleme yapmışlardır mutlaka çünkü adımla hitap ettiler. ben söylemeden yani. bu yüzden bu sefer ben arıcam yarın denizbankı ve şansımı denicem.birde attan düşelim oldu olacak. :) şaka bir yanada kötü oluyor ha sakın işi kurtarınca güldüğüme aldanmayın. hayatımda ilk defa bu kadar derinden hissettim batma duygusunu. borç sorun değilde rezil olma falan var işin içinde. hiç alışkın değilim ben böyle şeylere daha önceden hiç gününü sektirmezdim borçlarımın. alışkanlık haline getirmemek gerekiyor işte.

Link to comment
Share on other sites

Düzen artık değişti. Ben üniversite dönemlerimde banka hatasından kaynaklı kara listeye düşmüştüm. Öyle büyük meblağlar değil 18-20 dolar gibi bir para yüzünden. O zamandan beri kredi kartı alamıyorum. Üstelik maaş aldığım İşbankası bile vermiyor. Bir önce ki iş yerim de Garanti ile çalışıyordu onlar bile vermiyordu (İlk teklifi de onlar yaptı size kredi kartı verelim diye). Yine üniversite yıllarından kalma maaşımın 20'de biri bir limite sahip olan kredi kartımla internetten alışveriş yapıyordum. Sırf limit artsın diye kredi kartına para yatırıp internet alışverişini yapıyordum. Çalışmayan annemin bile kredi kartı limiti 60 katıydı. Üstelik aynı banka finansbank. Şirket üstünden bordro gönderdim felan yine arttırmadılar. Bu iş yerimde 9. ayımda kendileri limiti arttırdılar sonunda.

Eskiden üni öğrencisine bile gözü kapalı kart dağıtan bankaların artık böyle bir şansı yok. BDK kara listeye düşen birine kart veren bankayı suçlu görüyor. Yani anlayacağınız kart onaylama durumu bankalar üstü bir durum oldu.

Tabi şansınızı denemenizde yarar var.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='tenekecezve' date='01 February 2012 - 15:49 ' timestamp='1328111378' post='1149283']
Harca harca sonra kendini mağdur gör. Sen mağdur olmuyorsun, ayağını yorganına göre uzatmayan bir müşterisin onlar için...

Banka bir hata yapsa o zaman mağdur olursun...
[/quote]

evet haklısın ona bi şey demedim. lafın gelişi.. ben vermezlermi kredi kartı onu sordum?

Link to comment
Share on other sites

Brightblade'in yasadigi ayni olayi bende yasadim. Universitede iken benim hatamdan dolayi (telefonumu degistirdim ulasamamislar) o zamanin 10milyonu icin kara listeye dusmustum. Halen ciktigimi pek sanmiyorum. Kanunen o kara listenin 5 yil sonra temizlenmesi gerek fakat bizim bankalar temizlememekte inat ediyorlar.

Link to comment
Share on other sites

son kredi krtımıda geçen aylarda kapattım ama nasıl kadın resmen kapattırmamak için çok özel müşterilerimiz arasındasınız cart curt ben zorlayınca bari limitinizi düşürelime geçti onu kabul etmedim bu sefer ceza kozunu kullandı kart kapatma bedeli falan ne alakaysa :D ama ben o kozlara gelmedim onada razıyım dedim yinede kapat dedim şimdi kafam rahat o kart cebimdeyken bir pantolon almak için çıkıyorsam 300 tl lik alışveriş yapıp geliyodum sonrada pişmanlık falan . bankalara bulaşmayın bence zorda bile olsanız kredi bile çekmeyin ben 3 bin tl çektim hayrını görmedim faiz işine girince allah bereketini bırakmıyor vallahi canlı şahidim faizden uzak bereketli günler ;)

Dipnot : KAŞINIYORSUN SEN ARKADAŞ :)

Edited by ByCayLaq
Link to comment
Share on other sites

bende akbank kredi kartı vardı başkasına verdim kullandı ödemedi avukatlık oldum
zorla parayı aldım ödedim aradan bir sene geçmedi hsbc bana mail gönderdi 2000 tl ye kadar
krediniz hazır evraksız kefilsiz aptal kafam kredi kartımı hacizlik edene verdim tasitleri
kendi ödeyecekti 3 taksit ödedi 4.taksitin günü geçti ben ödedim kara listeye düşmeyeyim diye

Link to comment
Share on other sites

evet arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkürler. tatmin oldum baya :) olasılıkları daha canlı yaşattınız bana. ve evvelgün aradım telefonla denizbankı dedim benim cebimi aramıştınız kredi kartı verelimmi diye ben o anda müsait değildim.. ben sizi bireysel deki arkadaşlara bağlayayım dedi fakat nedense bir türlü bağlanmadı :) bende bir daha aramadım. çünkü aklıma şunlar geldi; daha önce bir sürü kredi kullandın ne faydasını gördün say bakalım? hep zarar borca teşvik boş harcama ve riskler.. hayır dedim önce yaptıklarını temizle en azından. ve vazgeçtim arkadaşlar..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...