Jump to content

Sistem Önerisi


 Share

Recommended Posts

[img]http://b1203.hizliresim.com/v/b/3dfvz.jpg[/img]

[b][size="3"]Bu sistem için öneriniz nedir acaba yalnız bu biraz pahalı hangi donanım dan kısmam daha avantajlı olur önerinizi bekliyorum iyi forumlar...[/size][/b]
Link to comment
Share on other sites

İşlemci i7 2600K ( Mecburi demişsin !) Buna diyebileceğim pek bişey yok.
Anakart konusunda fazla uçmadan oyun performansını yükseltebilecek başka anakart araştır bence ki, maliyeti biraz daha aşağılara çekersin. Yok illa Z68 anakart alacam diyor isen de ASUS MAXIMUS IV GENE-Z INTEL Z68 iyi bir anakart. Özellikleri fazlası ile iyi.
RAM olarak Kingston HyperX 6 GB (3x2 GB) 1600 MHz alman mantıksız, çünkü ASUS MAXIMUS IV GENE-Z INTEL Z68 anakart DUAL CHANNEL bir anakart !!!. Triple Channel kullanamayacağın için bence 2x 2 GB yada 4 GB tek slot GSKILL Ripjaws serisi bi RAM alman daha iyi bir performans sağlayacaktır. Ayrıca i7 2600K işlemcinin açıklamasında : " Bellek Türleri DDR3-1066/1333 Bellek Kanallarının Sayısı 2 " olarak geçiyor. Yani i7 2600K işlemci ile 1333 MHz olarak görecektir 1600 MHz RAMleri. ufak bir overclock yapman gerekecek 1600 MHz'de çalıştırman için.
Ekran kartı olarak ZOTAC önermem, ısı ve ısı nedeni ile oluşan performans kayıpları sorunları ile halen uğraşıyor ZOTAC firması. ASUS Direct-CU teknolojisini geliştirerek ısı sorununa kalıcı bir çözüm üretmişken ve performans bakımından daha üst seviyede iken ZOTAC GTX560 ile uğraşman biraz şaşırtıcı olur.
Kasa olarak tercihini benim gibi CoolerMaster CM 690 II den yana kullanmışsın. Üzerindeki 80+ Gold serisi PSU gerçektende hakkını veriyor. Ayrıca soğutma performansı ve geliştirilebilirliğide cabası !
Harddisk olarak Seagate SSD belirtmişsin. SSD ler performans canavarı olmalarına karşın, halen çözülememiş bazı sorunları var. Bunlar ile ilgili araştırmalar yapmadan almanı tavsiye etmem. Ki halen bende kararsızım SSD konusunda.
Geri kalan donanımlar kişiye özel tasarlanabilecek ufak tefek teferruatlar sadece.

Uzun lafın kısası, performans canavarı yaratmak demek, bi yandan da maliyet canavarı yaratmak demektir. Belirttiğin donanım içerisinde kısa bileceğin sadece anakart ve ekran kartı harici pek birşey kalmıyor malesef. Kıssan dahi maximum 2.250 TL civarlarına çekersin ama içinde bir uhde kalır. Akılcı çözümler ile maliyeti aşağılara çekerek kendi bütçeni fazla zorlamadan kararını vermeye çalış.

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...