Jump to content

Windows 7 Recovery


merc@nbeyi
 Share

Recommended Posts

Asus k53sv-sx581d notebook var recoverysini başlatamadık sonra arkadaşım win7 ultimate yükledi yalnız ekran kartının yazılımını felan hiç birini kabul etmiyo. kurtarma dvd si de oluşturmadık. yalnız recovery bölümü hala sağlam duruyor. ordan yola çıkarak bilgisayarı eski haline getirebilirmiyim?

windows başlarken f9 da basıyorum ama recovery başlamıyo bidefa şans eseri esc den boot menü seçiminden sonra recovry bölümü geldi geri yüklemeye çalıştım ama 6 saat bekledim bişey çıkmadı kapattım. kapatııktan sonra tekrar recoveryden başlatamadım. ve karşımda Windows boot manager hatası var.
Link to comment
Share on other sites

Eğer ekran kartın Nvidia ise
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Drivers/VGA/VGA_nVidia_Win7_32_Z817126856.zip
linkinden
Ekran kartın İntel ise
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Drivers/VGA/Intel/VGA_Intel_Win7_32_Z815102291.zip
linkinden indirirsen sorun çıkmaz sanırım.
Ancak yeni nesil Notebook'larda iki ekran kartıda kullanılabiliyor. Yani normal uygulamalarda onboord ekran kartını yüksek performans isteyen uygulamalarda harici ekran kartı çalışıyor.
Ayrıca bu makine internetten baktığım kadarı ile free dos recovery o yüzden çalışmamıştır. verdiğim linklerdeki iki driver'ı da indirip kurman gerekiyor. Saygılar.

Link to comment
Share on other sites

internette o kadar araştırdım bulamadım sorunumu hallettim sorunu olan arkadaşlar için anlatma yapayım.
Eğer elinizde notebookunuzun windows dvdsi yok ama bilgisayarınızda recovery bölümünüz varsa siz bunu nasıl çalıştıracağınızı bilmiyorsanız.
Bilgisayarınız çalışır vaziyette iken bilgisayarımın üzerine sağ tıklayıp YÖNET sekmesine giriyoruz orda recovery bölümünede mauseyle sağ tıklatıp ETKİNLEŞTİR yapıyoruz.Notebookunuzun modeline görede açılırken f9 , f11 , alt+f10 artık recovery tuşu hangisi ise ordan başlatabilirsiniz. Diyelimki bilgisayarınız benm gibi çalışır vaziyette değildi ve elinizdede dvd yok sadece recovery bölümü var o zmanda bilgisayardaki bütün yerel diskleri biçimlendirip sadece recovery bölümü kalması lazım çünkü ancak öyle başlıyor..
recovery bölümü başladıktan sonra önümüze 3 sekme çıkar türkçelerini yazıyorum ilk birim yani c yi biçimlendir , 2. cisi tüm hdsi tek biçimde kur ve 3. cüsüde 2 ayrı şekilde windowsu kurtar c ve d olarak.eğer notebokunuza orjinal bi windows veya kendinde kurulu olmayan bir başka windows kurduysanız recovery yaparken ekrana büyük krmızı yazı ile eror yazar bunu atlatmak için sadece harddiskin 2 tarafınıda biçimleteceksiniz yani 3. olan yoksa başka türlü kurtulamıyosunuz. genelde bu sıkıntı asusta oluyo diğerlerinde çok nadir olur.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...