Jump to content

12 Türk Askeri Şehit Oldu


nezcafe
 Share

Recommended Posts

[b]Afganistan’ın başkenti Kabil’de Türk askerlerini taşıyan bir helikopter düştü. Kazada sekiz Türk askerinin şehit olduğu bildirildi.
[/b]

[img]http://img1.zaman.com.tr/2012/03/16/kabil-helikopter.jpg[/img]

Reuters’a konuşan bir Afgan polis yetkilisi, kazada sekizi Türk askeri, 4'ü Afgan sivil 12 kişinin öldüğünü söyledi.
Dışişleri Bakanlığı ise Kabilde bir Türk helikopterinin düştüğünü doğruladı ancak ölü sayısına ilişkin net bir bilgi olmadığını açıkladı. Bakanlık, düşen helikopterin Kabil Bölge Komutanlığı'na bağlı olduğunu ve helikopterin enkazında incelemelerin sürdüğünü belirtti.
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Büyükelçimizle konuştum, maalesef bir helikopterimiz düştü. Kayıp konuşunda teyit edilmiş rakam yok. Kabil bölge komutanımız olay mahalline intikal etti, büyükelçimiz de orada. Tablo netleşince açıklama yapacağız" dedi.
Afganistan’da çoğunluğu Kabil çevresinde olmak üzere 1,800’den fazla Türk askeri görev yapıyor. Ancak diğer NATO üyesi ülke birliklerinin aksine, Afganistan’daki Türk askerleri, sadece devriye görevi yapıyor.
Bu helikopter kazasının, NATO üyeleri arasında, gittikçe daha maliyetli hale gelen Afganistan Savaşı’yla ilgili tansiyonu daha da yükseltmesi bekleniyor.
Ülkenin güneyinde Ocak ayında yaşanan bir başka helikopter kazasında da altı ABD Deniz Piyadesi ölmüştü.

[b]Davutoğlu: "Kesin teyit edilmiş rakamlar söz konusu değil"[/b]

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Afganistan'ın Kabil kentinde bir Türk helikopterinin düşmesiyle ilgili, "Kesin teyit edilmiş rakamlar ve herhangi bir kayıtla ilgili hususlar konusunda kesin bir teyit söz konusu değil" dedi.
Bakan Davutoğlu, Ankara'dan İstanbul'a gelişinde Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Afganistan'da bir Türk helikopterinin düşmesiyle ilgili soru üzerine Davutoğlu, şunları kaydetti: "Biraz önce Kabil büyükelçimizle görüştüm. Maalesef bir helikopterimiz düştü. Ancak kesin teyit edilmiş rakamlar ve herhangi bir kayıtla ilgili hususlar konusunda kesin bir teyit söz konusu değil. Kabil bölge komutanımız olay mahalline intikal etti, büyükelçimiz de orada. Tablo netleşince açıklama yapacağız."
Davutoğlu, Suriye'de kaybolan Türk gazetecilerle ilgili soruya da, "O konuyu da çok yakından takip ediyoruz" diye yanıt verdi.

CNN Edited by nezcafe
Link to comment
Share on other sites

[b]İşte TSK'dan yapılan o açıklama..[/b]

1. NATO'nun Afganistan'da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) çerçevesinde Türkiye’nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan Sikorsky tipi bir helikopterimiz 16 Mart 2012 günü yerel saat ile 07.55’te kaza kırım geçirmiştir.

2. Helikopterde bulunan 12 askeri personelimiz şehit olmuştur.

3. Olayın meydana geliş nedeni kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacaktır.

4. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, silah arkadaşlarına, şehitlerimizin kederli aile ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


ENSONHABER

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...