Jump to content

... H E P Ý M Ý Z ... Uyuyoruz


turantula

Recommended Posts

Ben Ermeni deðil Türküm

Adnan BULUT

Tarih; 26 Þubat 1992

Yer; Azerbaycan, Hocalý

Elleri bir aðaca arkadan baðlanan hamile bir kadýnýn baþýna dikilmiþ olan iki Ermeni yazý tura atýyordu. Bu kanlý kumarý yaklaþýk 100 yýl önce Anadolu topraðýnda Kars'ta Aðrý'da Van'da Erzurum'da da atalarý oynamýþtý. Onlardan duymuþlardý.

Karný burnunda çaresiz bir Azeri kadýnýn doðumu oldukça yakýn görünüyordu. Çaresiz kadýn bir hazan yapraðý gibi titriyordu. Elbiseleri yýrtýk, ayaklarý çýplaktý... Ermenilerin uzun boylu olaný elindeki AK-47 model Rus yapýmý otomatik tüfeðinin namlusuna monte edilen seyyar kasaturayý çýkartýrken, diðeri elindeki demir parayý havaya attý:

-Akçik, manç?.. (Kýz mý, oðlan mý?)

-Akçik... (Kýz)

Bu cevap üzerine 'oðlan' diyerek bahse giren Ermeni, elindeki kasatura ile hamile kadýnýn karnýný bir hamlede yarýp çocuðu çýkarttý. Kan bürülü gözleri bebeðin kasýklarýna kilitlendi.

-Tun þahetsar, ýnger... (Sen kazandýn, yoldaþ)

-Yes þahetsapayts ays bubriký inç bes bidigiþdana... (Ben kazandým ama bu bebek nasýl beslenecek?)

-Mayrigý bedge giþdatsine. (Annesi besleyecek elbette)

Bunun üzerine daha kýsa boylu olan Ermeni, bir hamlede kasaturaya geçirdiði bebeði annesinin göðsüne yapýþtýrdý:

-Mayrig yerahayin zizdur. (Çocuða meme ver)

Ayný dakikalarda Hocalý'nýn baþka bir semtinde tek kale futbol maçý hazýrlýðý vardý. Ýki kesik Azeri kadýn baþýný kale direði yapmýþlar, top arayýþýna girmiþlerdi. Baþý týraþlý bir çocuk bulup getirdiklerinde ise Ermeni çeteci sevinçle baðýrdý:

-Asixn ma/, çimi yev býzdýge, aveg gýndýrnadabidi. Gýdýresek... (Bu hem saçsýz hem de küçük, iyi yuvarlanýr. Kopartýn...)

Ayný anda çocuðun gövdesi bir tarafa, baþý da orta yere düþmüþtü...Ermeniler zafer naralarý atarak, kanlý postallarý ile kesik çocuk baþýna vurarak kanlý bir kaleye gol atmaya çalýþýyordu.

Bu iki olay Hocalý'da bundan çok deðil yalnýzca 14 yýl önce yaþandý. Her iki olay da ermeni çetecilerin katliamlarýna bizzat þahit olan görgü tanýklarýnýn anlatýmlarýdýr. Ne yazýk ki 26 Þubat 1992 günü binlerce Azeri türlü yöntemlerle vahþice katledilmiþtir.

Ajanslar, katliam haberini bütün dünyaya hýzla geçerken, arþý titreten aðýr bir vahþet yaþanan Hocalý halkýndan geri kalanlar ise çaresizlik içinde kývranýyordu. Türkiye'de büyük bir dehþet uyandýran katliama iliþkin ilk görüntüler ise TRT aracýlýðý ile duyurulmuþtu. Bütün olanlarý batýlý gazeteciler, özellikle de New York Times belgeledi.

26 Þubat'ta güçlü silahlarla donatýlmýþ Ermenistan silahlý kuvvetleri ile Hankendi'nde konuþlanmýþ bulunan Albay Zarvigarov komutasýndaki 366'ncý Rus Motorize Alayý, Hocalý'ya saldýrarak tarihin en vahþî katliamlarýndan birini yaptýlar.

26 Þubat gecesi Rus motorize alayýnýn tanklarýndan açýlan top ve roket saldýrýlarý ile Hocalý Havaalaný kullanýlamaz hâle getirilerek kentin dýþ dünya ile iliþkisi de tamamen kesildi. Savunmasýz kalan kente giren Rus destekli Ermeni askerleri, çocuk, yaþlý, kadýn, bebek demeden birçok insanýmýzý vahþîce katlettiler.

Ermenilerin iþgal ettikleri Hocalý'da dehþet verici olaylar yaþandý. Canlý canlý insanlarýn kafa derilerini yüzdüler, sað olarak ele geçirdiklerini ise sistematik bir iþkenceye ve týbbî deneylere tâbi tutarak, insanlýk dýþý muamelelere maruz býraktýlar. Hýzar ve testereler ile diri diri insanlarýn kol ve bacaklarýný kestiler. Genç kýzlarýn önce saçlarýný, sonra da kafa derilerini yüzdüler. Babanýn gözü önünde evladýný, evladýn gözü önünde babayý kurþunlara dizdiler. Kesik kafalarý sepetlere doldurdular.

Peki neydi bu düþmanlýk? Ermenistan'daki okul duvarlarýnda asýlan haritalarda Türkiye'nin 12 ili yer almaktayken, Ermenistan'ýn bayraðýnda Türkiye hudutlarý içindeki Aðrý Daðý'nýn resmi varken, Ermenistan Millî Marþý'nda "Topraklarýmýz iþgal altýnda, bu topraklarý azat etmek için ölün, öldürün" denmekteyken, baþkaca bir neden aramaya zaten gerek yok sanýrým.

Daðlýk Karabað Bölgesi'nde bulunan Hocalý'ya, eski Sovyet Ýttýfaki Silahlý Kuvvetleri'ne ait 366. Alay 'ýn desteði ile Ermeni Sýlahlý Kuvvetleri tarafýndan düzenlenen saldýrýlar sonucu 613 Azerbaycan Türk'ünün hayatýný kaybettiði resmî olarak açýklandý. Ancak kayýp sayýsýnýn bu rakamlarýn çok çok üstünde olduðu bilinmektedir. 56 hamile kadýn karný yarýlmýþ durumda bulunmuþtur.

Bu alçak saldýrýda 487 kiþi aðýr yaralanýrken, 1275 kiþi ise rehin alýnmýþ, geri kalan nüfus da bin bir zorlukla canýný kurtarmýþ ancak bu olayýn tahribatýndan ruhlarý ve hafýzalarý asla bir daha kurtulamamýþtýr.

Þahitlerin anlattýklarýný dinleyenler önce kulaklarýna inanamadý. Fakat katliam sonrasý Hocalý'ya girdiklerinde ise, görgü tanýklarýnýn abartmadýðýný kýsa sürede anladýlar. Hocalý'da katliam bölgesini gezen Fransýz gazeteci Jean-Yves Junet'nin gördükleri karþýsýnda söyledikleri, katliamýn boyutunu da anlatýyordu: "Pek çok savaþ hikâyesi dinledim. Faþistlerin zulmünü iþittim, ama Hocalý'daki gibi bir vahþete umarým kimse tanýk olmaz"

Peki 26 Þubat 1992 günü yaþanan bu katliamýn emrini kim vermiþti; Ermenistan Devlet Baþkaný sýfatýný taþýyan Robert Koçaryan denilen kirli katilden baþkasý deðildi. Yaptýðý terör faaliyetlerinin oraný nispetinde terfi eden Taþnaksutyun örgütü liderlerinden Robert Koçaryan, 20 Mart 1996'da Ermenistan Baþbakaný oldu. Karabað'da barýþ istediði için aþýrý milliyetçilerin tepkisine daha fazla direnemeyen Levon Ter Petrosyan istifa edince de 30 Mart 1998 yýlýnda ondan boþalan Devlet Baþkanlýðý koltuðuna, 'Hocalý Katliamý' baþsorumlusu olan azýlý terörist Robert Koçaryan oturdu.

Link to comment
Share on other sites

Kafir Müslümana zarar veremez.Malýný gaspetse yükünü hafifletmiþ olur,kafir tarafýndan öldürülse büyük ihtimal þehit olarak Allah'ýn huzuruna gider.Alacaðý mükafatý varýn siz düþünün...

Bu kafirlerin Allah'ýn sözleri karþýsýnda söyleyecek hiçbir düzgün sözleri olmadýðý için kaba kuvvete baþvuruyorlar.Güçlü insan astýðý astýk kestiði kestik demek deðildir.Fikirlerin mücadelesi yapýlýrsa sonuç daha kalýcý ve kesin olur.Hoþlarýna gitsin yada gitmesin Muhammed (s.a.v.) efendimizin bize (iman edenlere) ilettiði islam dininden sonra kendi usüllerince din icat edip bunu kabul eden hýristiyanlar,yahudiler yani dinsizler kafirdir.Allah'ýn þaheseri olarak yarattýðý insan verilen müthiþ özelliklerini ancak iman ile kontrol edebilir,eðer kontrol edemezse o bilinen en aþaðýlýk varlýktan (þeytandan) daha aþaðýlýk bir varlýða dönüþür.Çünkü verilen gücün yükünü taþýyamaz.Dualarýnýzý düþünün "Allah'ým bize kaldýrabileceðimizden fazla yük yükleme".Neden böyle dua ediyoruz.Çünkü iman çok deðerli ve aðýr bir yüktür,bunu kaldýrcak kadar güçlü olmamýz gerekir

Bu kafirler onlara emanet edilen tüm maddi güçleriyle iman edenleri bastýrmaya sindirmeye çalýþýyorlar. Osmanlý'nýn yýkýlýþ zamanýnda fransýzlar ve yandaþlarý ermenileri o bölgeye yerleþtirdi.Neden? Arada onlar olmasaydý bizler çoktan kendi kardeþlerimizle kaynaþmýþ olurduk.Bu durumda onlarýn sindirmeye çalýþacaklarý kadar zayýflamazdýk.Biz kendimizi toparlayýp en azýndan ufak tefek bakmadan her konuda gayret gösterirsek unutmayýnki Allah müminlere en az 1'e 10 kuvvetinde yardým eder.Bizim bir adýmýmýz 10 adýmlýk mesafeye denk gelir.herþeyin hesabýný yapabileceklerini sanan kafirler için Kuran'ý Kerim "Onlarýn hesabý vardýr.Bizimde hesabýmýz vardýr" der.Bu dünya ve ahiret istesinler yada istemesinler sadece iman eden müminlere kalacak.Yaptýklarý sadece onlarýn azabýný artýrýr.Varýþ yeri tek,oraya varmak için seçilecek çok kýsa ve güzel yollar var.Allah bizi yaptýklarýmýzdan ve yapmadýklarýmýzdan hesaba çekecek.

Sesimizi ne kadar çok çýkarýrsak,Allah için ne kadar çalýþýrsak bu kabus o kadar kýsa sürer.Ölen kardeþlerimize Allah Cennet'ini versin,hepimizin imanýný artýrsýn.O hep bizi duyuyor ve görüyor.Tüm müminler için dualarýnýzý eksik etmeyin kardeþlerim.

Link to comment
Share on other sites

HOCALI KATLÝAMI

1991 yýlýnda Azerbaycan Parlamentosu’nun halktan gelen baskýlar karþýsýnda Daðlýk Karabað’ýn özerk bölge statüsünü ilga etmesine karþýlýk Daðlýk Karabað Parlamentosu bir referandum düzenleyerek cevap vermiþtir. Çoðunluðu Ermenilerin oluþturduðu bölgede referandum sonucunda Daðlýk Karabað Parlamentosu baðýmsýzlýðýný ilan etmiþtir. 1992’de Sovyet birlikleri de bölgeden çekilmiþtir.

Hocalý’da gerçekleþtirilen katliama giden süreçte, Ermenileri Ruslarýn desteklediði yönünde ciddi bulgular bulunmaktadýr. Ermeni gönüllülerden oluþan silahlý gruplar Karabað’a yerleþtirilmiþtir. Ardýndan Gorbaçov, 25 Temmuz 1990’da yayýmladýðý bir kanun ile SSR (Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti) kanunlarý dahilinde olmayan silahlý gruplarýn kurulmasýný yasaklamýþ ve kanunsuz olarak saklanan silahlara el konulmasýný saðlamýþtýr. Bu kanunla birlikte Azerbaycan’ýn bütün bölgelerinde av silahlarý da dahil olmak üzere silahlar toplanmýþ, Daðlýk Karabað’da ise bu görev Rus askerleri tarafýndan yerine getirilmiþtir. 1990 yýlýnýn Aðustos ve Eylül aylarýnda Ermeniler saldýrýlarýný doðrudan Azerilere yöneltmeye baþlamýþlar, otobüs baskýnlarý, yol kesme gibi terör eylemlerine kalkýþmýþlardýr. 1990 yýlý baþlarýnda yaklaþýk 186 bin Azeri, Ermenistan’dan Azerbaycan’a gitmeye zorlanmýþtýr. Ekim 1991’de ilk Azeri köyü Ermenilerce ele geçirilmiþtir. Hocalý Katliamý, Rus askerlerinin desteðiyle 25–26 Þubat 1992’de Hocalý’ya ulaþan Ermeni kuvvetlerince gerçekleþtirilmiþtir. Rusya olaylarla ilgisinin olmadýðýný iddia etse de, Rus ordusuna ait 366. alayýn 1991’in sonbaharýndan beri Ermenilerin safýnda savaþtýðý, alaydan kaçan dört askerce doðrulanmýþtýr.

10 bin nüfuslu Hocalý’da olaylar sýrasýnda yaklaþýk 3.000 Azeri bulunmaktaydý. Saldýrýda ölenler hakkýnda verilen resmi rakam 613 kiþi olmakla birlikte, katledilen toplam Azeri sayýsýnýn 1.300 kiþi olduðu söylenmektedir. Saldýrýlar sýrasýnda Hocalý’da yaþayan Ahýska Türkleri de evlerinde yakýlarak öldürülmüþtür. Kadýn, çocuk ve yaþlýlar da dahil olmak üzere siviller katledilmiþtir. Katliamýn ilk gecesinde sekiz aile bütün fertleriyle öldürülmüþ, 700’den fazla çocuk anne ya da babasýný kaybetmiþtir. Yaralýlar ise 1.000’in üzerindedir. Katliama tanýk olan bir gazeteci, yaþananlarý þu þekilde aktarmaktadýr:

“Daðlýk Karabað’ýn Hocalý kentinin düþüþünü bir gün boyunca yaþadým. Görüntülerle belgeledim ve video çekimleriyle bir günde 1.300 Azerbaycan Türk’ünün Ermeni çetecilerce öldürülüþünü bütün dünyaya duyurdum. Hocalý katliamý anlatýlamaz bir vahþetti. Azerbaycan yönetimi ve Cumhurbaþkaný Ayaz Mütellibov, olayý dört gün boyunca kamuoyundan gizlemeye çalýþtýlar. Bütün Azerbaycan þok olmuþtu. Ermeni býçaklarýndan, kurþunlarýndan kurtulmayý baþaranlar; kadýnlar, çocuklar, ihtiyarlar karlý daðlarda tipi altýnda Agdam’a gelmeyi baþardýklarýnda çoðunun ayaklarý donmuþtu. Bazýlarýnýn ayaklarý ise kangrenden dolayý kesilmiþti. Ermeniler vahþetin her türlüsünü sanki ibret olsun, örnek olsun diye yapmýþlardý. Ýhtiyar dedelerin, yaþlý analarýn yüzleri jiletlerle doðranmýþ, genç kadýnlarýn göðüsleri peynir gibi kesilmiþ, bebeklerin kafa derileri yüzülmüþtü. Hocalý ile Agdam arasýndaki 12 kilometrelik orman boyunca cesetler dizilmiþti.”

Geliþmelere seyirci kalan BM ve Batýlý devletler, Ermenilerin yaptýklarý katliamlara ve iþgal hareketlerine ciddi bir tepki göstermemiþlerdir. Ermenilerin Mayýs 1992’de Nahçývan’a saldýrmalarýndan sonra Türkiye 1921 Kars Anlaþmasý çerçevesinde bölgeyi korumak için askerî müdahalede bulunabileceðini açýklamýþtýr. Uluslararasý toplum, ancak Ermenilerin nüfusu 60 binden fazla olan Kelbecer’e saldýrmasýyla harekete geçti. BMGK, 822 sayýlý kararý ile Ermeni kuvvetlerinin iþgal altýndaki topraklardan çekilmesini istedi, ancak bu sonuç vermedi. Kararýn ardýndan AGÝT bünyesinde arabuluculuk çalýþmalarý baþlatýldý.

1994 yýlýnda iki taraf arasýnda ateþkes ilan edilmiþtir. Savaþ sonrasý çözüme kavuþturulamayan bir diðer sorun da, ülke içerisinde yerinden edilen ya da sýðýnmacý durumuna düþen bir milyon civarý Azeri’dir. Bunlarýn büyük bir çoðunluðu Azerbaycan sýnýrlarý dahilinde yaþamaktadýrlar. Azerbaycan nüfusunun %10’undan fazlasý ülke içinde yerinden edilmiþ sýðýnmacýlardan oluþmaktadýr ki bu, kiþi baþýna dünyada yerinden edilmiþ en büyük nüfus hareketlerinden biri anlamýna gelmektedir. Bu insanlar hâlâ Ermenilerce iþgal edilen topraklarda bulunan evlerine geri dönmeyi beklemektedirler. Azerbaycan Cumhuriyeti’nde yaþadýðý yeri terk etmek zorunda kalan veya baþka ülkelerden Azerbaycan’a gelen Azerbaycan vatandaþlarý, Azerbaycan hükümeti tarafýndan “göçkün” olarak adlandýrýlmaktadýr. Sorunlarýna hâlâ kalýcý çözümler bulunamayan göçkünler; mesken, iþ, yiyecek, saðlýk, eðitim ve can güvenliði gibi birçok sorunla karþý karþýyadýrlar. Bu kiþiler Bakü ve çevresinde, zor koþullar altýnda çadýrlarda, barakalarda, okul ve yurtlarda, pansiyonlarda, dükkanlarda, yük vagonlarýnda, hatta yol kenarlarýnda yaþam mücadelesi vermektedirler.

Link to comment
Share on other sites

Bugün soykýrým diye dünyayý ayaða kaldýranlar, daha dün, 1992 yýlýnýn 25 þubatýný 26'sýna baðladýðý gecede, kadýn çocuk demeden 613 cana kýydý. Hem de hiçbir suçlarý yokken, hem de silahsýz, hem de masum 83'ü çocuk olmak üzere 106 kadýn, en vahþi, en dehþet verici þekilde katledildi. Bu yetmedi, iþkence, tecavüz de baþladý. 56 kiþiyi de aðýr iþkencelerle öldürdüler...

Lütfen bu konuda sessiz kalmayalým. En azýndan Hocalý katliamýný (ya da soykýrým artýk ne derseniz) unutmayalým! UNUTTURMAYALIM!!!

Link to comment
Share on other sites

bu katliyam kesinlikle kýnanmalý ve kimin neyle suçlandýðý avrupa tarafýndan görülmeli. Buna raðmen bukadar sadistçe de anlatýlmamalý diye düþünüyorum. Erdem deðil bence bu yaklaþým. Bu zulüm anlatmakla deðil aktarmakla anlaþýlýr diye düþünüyorum. Böyle çok kanlý savaþ filmleri gibi sadece geçici sinir yaratýyor.

Link to comment
Share on other sites

kim biliyor bu katliamlarý bence türkiyenin çok azý biliyor hele yeni nesil magazin haberlerini ezbere biliyoruz kendi insanýmýz kendi canýmýz hunharca katlediliyor haberimiz yok ibretle görelim bilelim sinirlenelim bunlara kýzmayacaksak neye kýzacaðýz

Link to comment
Share on other sites

Benim söylemek istediðim de bu zaten. Geçici sinir olacaktýr bu kanlý anlatým. Bizim bunlarý anlatmamýz deðil aktarmamýz lazým. Örneðin tarih kitaplarýnda yer vermek lazým.Sözde ermeni katliamý savunmasýnda delilleri ile anlatmamýz lazým. Avrupaya göstermemiz lazým. Herkesin bu katliamý öðrenmesi için.

Sadece ebekler öldü demek hamile kadýnlara yapýlanlarý anlatmak ve arada geçen diyaloglarý betimlemek sadece sadist gösteriyi tanýtmak olur. Kesinlikle iz býrakacak bir yöntem deðildir. Herkes bilse bile kýsa bir kibrit çöpü gibi yanar ve söner.

Asýl yapmamýz gereken bitmeyecek bir alevi canlandýrmak. Bir katliamý çok daha ince kelimelerle çok daha etkileyici anlatan yazýlar bulunmaktadýr kesinlikle kan olmadan hemde. Bu anlattýðýmýz sadece hollywood senaryosu gibi anlaþýlýr ve geçiþtirilir.

Sonuç þu ki bu katliamý daha anlaþýlýr ve küçük çocuklarý etkileyecek þekilde deðil kalplerine hitap edecek þekilde anlatýlmasý çok daha akýllýca olacaktýr..

Link to comment
Share on other sites

Artýk 14 senedir ki Xocalý adlanan þehir yok . Ermeni celladlarý Xocalý adlanan þeheri yer yüzünden sildi.

Xocalý soyqirimi 1992-ci il þubatýn 25 den 26 –na keçen gece töredildi.Þubatýn 25 –de Rusiyaya mexsus 366-cý alay ve parayla tutlmuþ quldur desteleri Xocalýya hücum etdiler.

613 nefer þehýd oldu.Onlardan 106 neferý qadýn 83 neferi uþaq olub.

8 ailenin bütün ferdleri öldürüldü.487 nefer þikest olmuþ .1275 nefer

esir alýnarak ermenýstana aparýlmýþ.Öldürülmüþ ýnsanlarýn baþlarý

kesilmiþ baþlarýnýn derisi soyulmuþ gözleri çýxarýlmýþdýr.

Ermenilerin nasýl bir qan içen millet olduqlarýný görmek ýsteyenler bu saytlara baxsýnlar.

www.karabakh.org

www.khojaly.org

www.khojaly.net

www.karabagh.bakinter.net

www.human.az

www.karabakh.gen.az

Bu dehþetleri TÜRK DÜNYASI görmeli ve bütün dünyanýn görmesi için elinden geleni etmelidir.

Aðlama qardaþým

Aðrýya acýya dözmek çetindir

Ay allah neyleyek biz yazýq indi?

O gece qan deyib qudurdu düþmen

O gece inledi, aðladý veten.

O gece Xocalý qana belendi

Neðmeler yerine gülleler dindi.

Beþikde doðrandý körpe uþaqlar,

Dondu qar içinde eller, ayaqlar.

Aðlama qardaþým sabr eyle bir az

Bu derdi ,bu qemi heç kes unutmaz.

Qoymaz bu günahý yerde turk oðlu,

Qalxacaq ayaða Babek, Koroðlu

Xocalýda

Xocalýda qan çilenib çöllere

Döþenib torpaða þehýd balalae

Baþsýz bedenlere kesik eller

Baxdýqca göylere qalxýr naleler.

Gözler çýxarýlýb baþlar kesilib

Beden süngülenib beyin ezilib

Xocalýda qan çilenib çöllere

Mateme çaðýrýr þehýd balalar.

‘Qisas’ deye haray çekýb ellere

Göz yaþý içinde yanýr analar.

Ana sedalarý yandýrar yaxar

Bu qanlý haraylar göylere qalxar.

Xocalý haqqýnda bayatýlar

Duz basdýlar yarana

Layla Xocalým layla.

Düþdün güllebarana

Layla Xocalým layla.

Namerdi kim çaðýrdý

Göyden olüm yaðýrdý

Dilnen demek aðýrdý

Layla Xocalým layla.

Daþ üste daþmý qaldý

Salamat baþmý qaldý

Dözümde yaþmý qaldý

Layla Xocalým layla.

Derdin kimi acý yox

Aðrý var elacý yox

Aðlamaða bacý yox

Layla Xocalým layla.

Bu torpaðýn canýsan

Sele dönmüþ qanýsan

De kimin qurbanýsan?

Layla Xocalým layla.

Keder düþdü payýna

Senden çetin yayýna.

Hay vermedik hayýna

Layla Xocalým layla.

Þuþanýn eteyi qan

Balý qan peteyi qan

Düþmenin köteyi qan

Layla Xocalým layla.

Bu yazýyý bir kaç yýl önce Azeri bir meslektaþým göndermiþti. Sizlerle paylaþmak istedim...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...