Jump to content

Bu Sistemde Ne Gibi Değişiklik Yapabilirim ?


 Share

Recommended Posts

[quote name='conveys16' date='17 April 2012 - 20:13 ' timestamp='1334682813' post='1188126']
Günümüz oyunlarının çoğunu yüksek grafiklerde oynuyorum anlıorum seni :D sürekli oyun oynayan birisi olmasam ve ekran kartlarıyla ilgilenmesem tmm derdimde o ekran kartıyla çoğunu High ta oynıcaksın demek :D o günümüz oyunları hangileri Cod modern warfare 3 mü en düşük pcler ztn çalıştırıo grafik yok oyunda hep aynı grafik, bana deme şimdi grafik var die, yok tabikide oyun ismi verde görelim o Highta açılan oyunları ... ben söliim sen cevapla [b][u]birde kendi oynadıklarınıda yazda bilelim....!!!!![/u][/b]

Fable 3
Battlefield 3
Batman arkham city
The Darkness II
The Elder Scrolls V Skyrim
birkaç tane oyun ismi hangilerini yüksek detayda oynadın tabi oynadıysan bu oyunları??? :D:D:D 2hafta olmuş alalı bana yüksekte flan açıo dion
[/quote]
kendimi sana hesap vermek zorunda hissetmiyorum çok merak ediyorsan gel evimde ağırlıyım seni beraber oyunları oynayıp çay kahve içelim.

Edited by LeOn.
Link to comment
Share on other sites

[quote name='kayseri204' date='17 April 2012 - 19:24 ' timestamp='1334683478' post='1188146']
LEON ustayı kızdırmayın haa :D Lazım bize o :D
[/quote]
kızdırdım ya :D kızdırmak için değil ortaya bişey attı bende cevap verdim neyse kalsın oynasın Highta oyunları ben oynıyamıorum :(

Link to comment
Share on other sites

Performans bilgisayarı yapmak istiyor isen değiştirmen yapman gerekenler belirli, ancak bunlar birazda maliyet gerektirir !

Öncelikle CPU değişikliği ve buna bağlı olarak anakart ve RAM değişikliği; Son teknolojiler ile beraber gelen yenilikler dahilinde bir CPU almak yerine bir APU ( içerisinde grafik işlemcisi bulunduran CPU ) tavsiye ederim. INTEL ve AMD bu teknolojiyi oldukça geliştirdiler, performans olarak şu anda APU'lar CPU'lara karşı bir adım öndeler.

Tabi bu işlemciler ile beraber anakart seçimide önemli, GIGABYTE, ASUS çıkardıkları anakartları değişik özellikler ile donattılar. Ama GIGABYTE kullandığı malzeme kalitesi, sürekli güncellenen BIOS'lar, Dual BIOS gibi özellikleri ile kullanıcı rahatlığı sağlama konusunda daha iyi bir üretici.

RAM olarak tabikide DDR3 !! . KINGSTON HyperX, GSKILL RipjawsX veya CORSAIR Vengeance serisi RAM'leri kullanmak sistem performansını yeterince hızlandırmakta.

Daha hızlı çalışan bir harddisk sistem performansını ( senin tabirin ile tıklama ile çalışan programlar ) arttırır. Maliyetli olsalar da bu işte en iyi performansı sağlayan SSD'ler. Ancak SATA 3.0 Harddisklerde yabana atılmayacak performans artışı sağlayabiliyor. Tabi RAID yapılan harddiskleri bu konunun dışında bırakmak gerekir.

Grafik kartları oyun performansı bakımından her zaman kullanıcı için öncelikli bir derecelendirme aracıdır. Bu konuda AMD ( eski adı ile ATI ) ile NVIDIA yarış içerisindeler. AMD HD 6000+ ve Nvidia GTX 500+ serisi ekran kartları DirectX 11 modunda üzerilerine düşen işin hakkını veriyorlar.

Tabi tüm saydığım bileşenler için malesef birazda güç gerekli. Kurulacak sistem için ortalama olarak ( Tam yük altında )130 Watt civarı CPU, 127 Watt civarı GPU, 80 Watt anakart, 30 watt kadar RAM ve diğer bileşenleri ekler isek ortalama 550 Watt'lık bir PSU gerekmekte.

Ve son olarak TWEAK denilen sisteme ince ayar işide performansı etkileyen faktörler arasındadır. Gereken tüm açıklamaları TNCTR üzerinden erişebilirsiniz.

Sistem performansı için öncelikli olan şey malesef maliyet. İstesekte istemesekte maliyet herşeyden önce geliyor. Öncelik ile kendi maliyetini belirlemeni, sonra diğer bileşenleri seçmeni öneririm. Sistem önerisi için yeni bir konu açman halinde önerebileceğim sistem bileşenlerini yayınlarım.

İnşallah yardım edebilmişimdir.

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

"LeOn."
sen demiştin gt430 highta oynatıyor çoğu oyunu KONUYU KAPATTIK AMA bnm demeye çalıştığım ""SENİNLE İDDİALAŞMAK DEĞİL AMACIM"" sadece o kart [u][b]orta seviye bir kart[/b][/u] sen yüksek ayar diyince girdim konuya başka bişey yok Orta sınıf bbir kart onu kastetmeye çalıştım ondan oyun ismi falan sordum Mediumda oynatır oyunları sorun yok okonuda....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...