Jump to content

Usb Çalışmıyor


Acemi1
 Share

Recommended Posts

Selamlar.
3 gündür bilgisayarımın webcam'i çalışmıyordu. İngilizce "hardware" ile ilgili bir sorun varmış. En son sürümü bulup yükledim gene çalışmadı.
Sonra webcam i başka bir bilgisayarda denemek için driver'ini flash belleğe atmak istedim. Ancak usb den flash bellek okunmadı.
Ancak işin ilginç yanı, gene usb ye bağlı olan yazıcım çalışıyor.
Bilgisayarımda iki tane işletim sistemi var(win7 ve XP). İkisinde de durum aynı. Sorunun ne olduğunu çözemedim. Bana çözüm yolunda önerilerde bulunabilirmisiniz?
Link to comment
Share on other sites

Yazıcını taktığın usb gözüne kendi flash belleğini taktığın zaman çalışıyor mu?Çalışmıyorsa flash belleğin hasar görmüştür.WebCam sorunu ise demek istediğiniz driver olmalı sanırım.Onunla ilgili yapılması gereken aygıt yöneticisinden doğru yüklenip yüklenmediği eğer doğru yüklenmişse ya usb yerinde arıza vardır ya da webcamin kendisinde.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Anakart CD'sinden sürücüleri yükle, chipset falan..
Yazıcın eski birşey ise belki usb 1.0 yada 1.1 özellikli olabilir ve flash belleklerin çalışması için gereken usb 2 özellik bozulmuş olabilir (Webcam'in çalışmamasıda bu ihtimali güçlendiriyor). Eğer durum böyle ise anakart sürücülerini yeniden yükleyerek problemi çözebilirsin. Yada eğer sistem geri alma açık ise sistemi flash belleklerin çalıştığı bir tarihe geri alabilirsin.
Eğer üç flash bellek denendi demeseydin flash belleğin metal uç kısmını biraz ezerek daralt önerisindede bulunabilirdim.
Kolay gelsin.
Pardon, iki ayrı sistemdede durum aynı demişsinki öyleyse problemin donanımla ilgili. Bir anakart problemi gibi.. Belki doğru sürücülere rağmen anakartın yapısal bir arıza sebebiyle usb 2 çalıştıramıyor (USB 1 ve 2 ayrı voltajlar ile çalışmaktadır). Bir diğer ve zayıf olan ihtimalde power suply problemi olabilir.

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

[quote name='M.GUNES' date='10 May 2012 - 18:19 ' timestamp='1336663165' post='1199313']
Yazıcın çalışır merak etme. fat32 de flas bellegini biçimlendir
[/quote]
Yazıcısı zaten çalışıyormuş ve sadece bir değil tam üç flash bellek denemiş vede hiçbiri çalışmamış. Ayrıca neden illede fat 32 format gerekiyor, onu hiç anlamadım. Ben tersine flash belleklerde (8GB ve daha büyük kapasitelilerde) ntfs dosya sistemini hep tercih ederim ve daha verimli sonuçlar alırım.

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...