Jump to content

Eski Sistemime İşletim Sistemi


akar6640
 Share

Recommended Posts

Zorin os'u hiç kullanmadım. Aero özellikleri var başka masaüstü seçebiliyor muyuz bilmiyorum. Eğer seçemiyorsak büyük bir ihtimalle kde masaüstü kullanıyordur ki bu kesinlikle kasar. Debian, Ubuntu, Linux Mint falan hep debian tabanlı birbirine yakın dağıtımlar. Bunlar pek kasmazlar ama linux dağıtımlarında önemli olan masaüstü ortamıdır. Xcfe masaüstü en az sistem yiyen masaüstü ortamıdır. Lafı çok uzattım benim önerim tekrar Xubuntu :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Genel olarak Ubuntu için 256 mb ram gerekiyor. Önerilen biraz daha fazladır haliyle. Ama Xubuntu daha az ram yer yani 128 mb kadar olsa yeter sanırım. Lubuntu kullanmadım bilmiyorum. Belki daha hafiftir :)

Link to comment
Share on other sites

şuanda lubuntu indiriyorum ondan sonrada xubuntuyu indircem ondan sonrada reactos diye bu işletim sistemi varmış onuda indircem bu arada xubuntuda driver sorunu felan çıkarmı ve bi tarayıcı açtığım zaman 4-5 sekme ile kasarmı windowsta kasıordu mesela

Edited by akar6640
Link to comment
Share on other sites

Eğer Windows uygulamalarını sorunsuz çalıştırıyor gibi duyumlar alıp da indirdiysen geri kaldırmak zorunda kalırsın. Windows uygulamalarını çalıştırabilen bir emülatör var zaten tüm Linux sürümlerinde. (wine) Hem zaten xubuntu, lubuntu vs. debian tabanlı. Paket yöneticileri en fazla paket barındıran Linux sürümleridir debian tabanlılar. Program sıkıntısı çekmezsin. Windowsta kullandığın tüm programların birer alternatifi var zaten.

Link to comment
Share on other sites

Cd sürümünü indir. Lite sürüm oluyor o. Kurulumu tamamladıktan sonra paket yöneticisinden kullanmayacağın programları kaldır. başlangıç yöneticisinden başlamasını istemediğin uygulamaları kaldır vs. sistemini hafifletmeye çalış. Varsayılan tarayıcı firefoxtur. Sen chrome ya da opera kulllan daha az kasarlar. Opera benim tercihimdir. 4-5 sekme açtığında yer yer illa ki kasacaktır. Yine de kullanmadan bilemezsin. Dene :)

Link to comment
Share on other sites

Xubuntu İçin http://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/oneiric/release/
Lubuntu İçin http://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/releases/11.10/release/
Bilgisayarın için olan sürümü seç ve indir. Yani xubuntu-11.10-alternate-i386.iso veya lubuntu-11.10-alternate-i386.iso :)

Haa bu arada telefon için de benim Nokia 2700 Classic telefonum var. Onunla Pardus ve Ubuntuda sorunsuz bağlanıyordum. Telefonu takıyordum dosyaları direk okuyordu. İnternete bağlanmak için de sağdaki ağ simgesine sağ tıkla ayarlardan modem seçimine git, modem olarak telefonu seç. Ek bir yazılım yüklemene gerek yok. Bunu bir kere yaptığında hep hatırlar ve otomatik bağlanır zaten.

Edited by andryfarukov
Link to comment
Share on other sites

senin indirdiğin doğru da ben az önce baktım son sürüm 11.10 gibi görünüyordu garip :) ben eski sürüme gitmişim. Güncel her zaman iyidir doğru sürümü indiriyorsun :)

Link to comment
Share on other sites

Dediğim gibi herhangi bir program yüklemen gerekmiyor. Sadece sistem tepsisindeki ağ simgesine sağ tıkla, ayarlardan modem olarak telefonu seç. Belki bazıları linux kullanımının zor olduğunu, çok eksiği olduğunu falan söylüyordur ama bence öyle değil. Kullandıkça farkedersin zaten her şey elinin altında.

Link to comment
Share on other sites

Format atarken internete bağlı olsun bilgisayarın. Yani bir şekilde sağla bunu. Hem driverları otomatik yükler hem de dil ve diğer güncelleştirmeleri format esnasında yükler.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...