Jump to content

Ssd Harddisk Önerisi (Laptop)


 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar ay başında ssd almak istiyorum.Öncelikle ssd ler bizim kullandığımız hdd lere göre dahamı hızlı ve sdd alırken nelere dikkat edilmeli? (yazma okuma hızı max. kac olmalı mesela)

Bir de önerebileceğiniz maximum 250 tl fiyat olacak şekilde 2.5'luk bir ssd varmı ?

Varmı ssdlerden anlayan bi arkadaşımız ? Edited by TornadoEffect
Flood-Mesajlar Birleştirildi.
Link to comment
Share on other sites

sata 3 olanından al
zaten genelde 2.5 inç .

[code]http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/ocz-syn-25sat3-64g-64gb-synapse-serisi-sata-30-ssd-%28-550mb-okuma--490mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=59072[/code]

Edited by pafta23
Link to comment
Share on other sites

Cihazıyın sata 3 desteği yoksa eğer sata 2 ile arasında bir fark olmayacaktır.SSD ler tamamen elektronik devreden oluşmaktadır yani normal disklerdeki okuma ve yazma kafaları yoktur bu yüzden çok daha hızlı çalışır ssd deki performans diske veri aktarırken veya diskten veri okunurken ortaya çıkar marka olarak OCZ öneririm çünkü firma olarak performans ürünlerinde herzaman liderliğe oynamıştır eğer vatanbilgisayardan alacaksan ürünü kampanya beklemeni öneririm çünkü %20 veya %25 indirimde 60 gb yerine aynı fiyata daha yüksek kapasitede ürün alabilirsin iyi forumlar.....

Link to comment
Share on other sites

[quote name='sgencer38' date='26 June 2012 - 23:33 ' timestamp='1340746430' post='1216195']
Cihazıyın sata 3 desteği yoksa eğer sata 2 ile arasında bir fark olmayacaktır. ------- marka olarak OCZ öneririm çünkü firma olarak performans ürünlerinde herzaman liderliğe oynamıştır.
[/quote]

Piyasada bulunan Sata II HDD'ler 100-200 Mb/sn okuma ve 70-140 Mb/sn yazma hızlarına ulaşır iken, Sata II bağlantılı SSD harddiskler 280-350 Mb/sn okuma ve 220-310 Mb/sn yazma hızlarına kadar ulaşabilmektedir. Heleki SATA III bağlantılı ve SATA III SSD harddiskler kullandıkları çiplere bağlı olarak 450-550 Mb/sn okuma ve 400-480 Mb/sn yazma hızlarına ulaşabilir.

Marka olarak OCZ önermem. OCZ SSD'lerinde SandForce SF-1600 çipsetler kullanıyor. SF-1600 çipsetler Windows 7 trim komutu ile uyumsuzluğu ile tanınmakta. Trim ile uyumsuzluk çıkarması bir yana, bazı sistemlerde SSD olarak değil normal HDD olarak tanınmama gibi sorunlar çıkartıyor. OCZ firması her ne kadar performans ürünleri üretsede SSD konusunda bu iddasını ortaya halen koyamamıştır. Random Read ve Random Write kriterleri göz önüne alındığında Team Xtreme, INTEL ve Kingston firmalarının arkasında yer almakta. Ayrıca OCZ Agility ve OCZ Vertex SSD disklerin bağlantıları esnasında aşırı kırılgan yapıya sahip olmaları da ayrı bir dezavantaj.

Kullanmakta olduğum Team Xtreme S3 SSD'yi önerebilirim. Kullanılan SanForce SF-2281 çipseti Windows 7 Trim komutu ile tam uyumu, sürekli stabil veri akışı sağlaması, Random Read ve Random Write oranlarının çok iyi olması benim bu SSD yi almamda etkili oldu.

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...