Jump to content

Win 7 X64 Boyut Küçültme Yardım


halusinojen
 Share

Recommended Posts

bi ultrabook var içinde 18 gb ssd var bu böyle değildi tabide artık böyle neyse ben hız için sistemi ssdye kuruyorum ancak win 7 noramalde çok yer kapladığından gereksiz yer kazanabileceiğim dosyları silmek istiyorum. şimdi windows klasörü içinde winsxs diye bi klasör var bunun içinde 11000 klasör ve bunlarda driverlar galiba ben bunları silebilirmiyim

sahipliğini alarak tek tek silinebiliyor ancak 11000 klasör ve içlerinde en az 1 dosya dersek bunla upraşmak için delirmek lazım. başka bir yol var mı?

yoktur diyerek lite win 7 indirdim ancak onlarda 64 bit değil ve pek stabilinede rastlamadım açıkcası. ya bana stabil lite bi win 7 önerin ya da elimde bulunan güncel win 7 isosundaki driverları silip tekrar iso haline getirip kendi lite win 7 mi yapmanın yolunu gösterin

zahmet olmazsa Edited by halusinojen
Link to comment
Share on other sites

Windows klasöründeki dosyaları silmeden yer kazanman mümkün.

Hibernate (uyku modu) iptal etmek;
Başlat simgesine tıkla ve [color=#ff0000]CMD[/color] yaz, [color=#008000]komut satırı[/color] uygulaması gözükecek, sağ tıkla ve [color=#008080]Yönetici olarak çalıştır[/color] de. Açılan pencereye [color=#ff0000]POWERCFG -H OFF[/color] yaz ve enter tuşuna bas, 4 GB kadar yer açılacaktır.

Pagefile.sys'nin yerini değiştirmek yada iptal etmek;
Başlat simgesine tıkla ve [color=#ff0000]Gelişmiş Sistem Ayarları[/color] yaz ve çıkan uygulamayı çalıştır. [color=#0000cd]Gelişmiş[/color] sekmesine gel, [color=#008000]Performans[/color] başlığı altındaki [color=#008000]ayarlar[/color] butonuna tıkla [color=#008000]performans seçenekleri[/color] penceresi açılacak, buradan [color=#008000]gelişmiş[/color] sekmesine gel, [color=#008000]sanal bellek [/color]başlığı altındaki [color=#ff0000]Değiştir[/color] simgesine tıkla, açılan [color=#008000]Sanal Bellek penceresi[/color]ndeki [color=#0000cd]Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet[/color] karşısındaki check işaretini kaldır ve C: sürücüsü için yok olarak ayarla, 2. bir diskin var ise (mesela D: ) sıkıntı yaşamamak için diğer disk için sanal belleği [color=#ff0000]Sistem tarafından yönetilen[/color] olarak ayarla. Ve sistemi yeniden başlat. Bu sana 4 - 8 GB arası kazanç sağlayacaktır.

[color=#ff0000]NOT: Pagefile.sys disk belleği dosyası olduğu için 6 GB ve üzeri RAM olan bilgisayarlarda tamamen iptal edilebilir, ancak sıkıntılar yaşanması öngörülebilir. Bu yüzden mevcut ise 2. disk üzerinde aktifleştirilmesi em doğru seçim olacaktır.[/color]

Ortam değişkenlerinin yerini değiştirmek;
Başlat simgesine tıkla ve [color=#ff0000]Gelişmiş Sistem Ayarları[/color] yaz ve çıkan uygulamayı çalıştır. [color=#008000]Gelişmiş[/color] sekmesine gel, en alttaki [color=#0000ff]ortam değişkenleri[/color] simgesine tıkla. 2 farklı bölüm altında bulunan TEMP ve TMP ayarlarını 2. diskteki herhangi bir klasöre yönlendirerek geçici dosyaların C: üzerinde depolanmasını engelleyebilirsin.

Internet Explorer için Temprary Internet Files klasörünün yerini değiştirmek;
Internet Explorer'i aç, [color=#0000cd]Araçlar[/color] -> [color=#0000cd]internet seçenekleri[/color], [color=#0000cd]Genel [/color]sekmesi altında bulunan [color=#008000]Göz atma geçmişi[/color] başlığı altındaki [color=#ff0000]ayarlar[/color] simgesini tıkla. Açılan Web sitesi veri ayarları penceresinde[color=#ff0000] klasörü taşı[/color] simgesini tıkla ve 2. diskteki bir klasöre yönlendir. Bu sayede internette gezinir iken indirilen web içerikleri 2. diskine depolanacaktır.

Google Chrome ve Firefox için gereken ayarları google'dan bulabilirsin.

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

[warning][color=#FF0000][b]DİKKAT: Konu Başlığını forum Kurallarına gore yeniden düzenleyiniz. Aksi halde cope tasınacaktır.

[topic=872]Forum Kuralları[/topic] - [ Madde 10-16 ]

Konu düzenlenene kadar yazılan tüm iletiler silinecek, ileti yazanlar uyarı alacaktır.[/b][/color][/warning]

[warning][color=#FF0000][b]DİKKAT: Konu Başlığını forum Kurallarına gore yeniden düzenleyiniz. Aksi halde cope tasınacaktır.

[topic=872]Forum Kuralları[/topic] - [ Madde 10-16 ]

Konu düzenlenene kadar yazılan tüm iletiler silinecek, ileti yazanlar uyarı alacaktır.[/b][/color][/warning]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...