Jump to content

Güvenlik Kamerası İnternet Üzerinden İzlenmesi


exert28
 Share

Recommended Posts

Cihazınızın marka ve modelini bilmediğim için tam net birşey söyleyemem ama genelde DVR cihazınızın bağlı olduğu modemden port açıp dvr cihazınızdan ip ayarı yaptıktan sonra izleyebilirsiniz. Cihazınızın yanında kullanım kılavuzu verildiyse mutlaka okuyun. 

Link to comment
Share on other sites

kullandığın dvr cıhazı çin malı.ama ınternetten ızlemene engel değil.modemınden port açıp izleyebilirsin.bende 16 kanallısı var bır okula kurdum. istediğin yerden izleyebilirsin ıp yı gırıp fakat modemı ıle cok uğrasmıstım

Link to comment
Share on other sites

Teşekkür ederim.Portu açtım.şimdi kameraya nasıl bağlanabilirim.yani adres çubuğuna ne yazmak gerek bağlanmak için.

Eğer kayıt cihazıyla aynı ağdaysan, kayıt cihazına verdiğin sabit ip yi yazacaksın.(Örneğin 192.168.1.20) Farklı bir ağda isen o zaman kayıt cihazının bulunduğu ağın dış ip sini yazacaksın. Bu ip yi nasıl öğrenirim diyorsan google da my ip yaz. Çıkan sitelerden öğrenebilirsin. Yalnız statik ip almadıysan bu ip adresi modem kapatılıp açılınca değişir. Statik ip almak zorundasın.

 

Ayrıca benim bildiğim kadarıyla kameralar sadece internet explorerdan izleniyor. Onda izleyebilmek için de bir ayar yapman gerekli: İnternet seçenekleri > Güvenlik > Özel düzey > İmzasız activex denetimlerini yükle. Bu yolu izle orda Sor seçeneğini işaretle. Diğer tarayıcılar için mümkün mü bilmiyorum. Bilen arkadaşlar varsa yazsın.

Edited by manyakisko
Link to comment
Share on other sites

merhaba öncelikle internetten izlemen için modemin portlarını dvr cihazına yönlendirmen gerikiyor dvr cihazlarında ilk açıcagın port 80 dir daha sonra cihazın network kısmına girip ordaki yazan portu modemde açman gerikor örn: (34567) burda dikkat etmen gereken ağ gecidine bak cihazla aynı değilse değiştir portları actıktran sonra iç İP de izleyip dış ip de izleyemiyorsanda genelde airtires modemlerde DMZ diye bir kutucuk vardır onu işaretle dış ip yi yönlendir değilse sen dışarıdan izlemek istediğinde direk modeme yönlendirir 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...