Jump to content

Combobox Search


korasoglu
 Share

Recommended Posts

Hocam bunlar güzel işime yarar.Şu Yapılabilirmi  comboya k yazdıysam ilk harfi uyan ilk kayıttan kendisi tamamlamaya başlasa yani k yazdım korasoglunun k sı uyuyor korasoglunu önerse ben yazdıkca yeni önerilerde bulunsa.

 

Veya

 

63790280.png

Link to comment
Share on other sites

Onun aynısını ben yapmıştım, burada da paylaşmıştım

[url="http://www.tnctr.com/topic/203701-oto-tamamlama/"]http://www.tnctr.com/topic/203701-oto-tamamlama/[/url]

[url="http://www.indigorose.com/forums/threads/32421-SAMPLE-Auto-Complete-on-Search?highlight="]http://www.indigorose.com/forums/threads/32421-SAMPLE-Auto-Complete-on-Search?highlight=[/url]
 

Link to comment
Share on other sites

Örneği inceledim Arama özelliği süper Fakat ben anlatma özürlüyüm galiba bir örnek hazırlayıp göndereceğim. Visual basicte istediğim yapılıyor hazırlayınca paylaşacağım.

Olay şu Combobox ta itemlerde Kuranı kerimdeki sureler yüklü . Diyelim ki ben S harfine bastığım zaman ilk S ile sure Secde suresi ComboBox kendisi Secde diye tamamlıyacak

combovc.png   Eger istediğim sonuç bu ise Entere basacağım yok değilse devamında S e yazarsam Sebe diye tamamlayacak

 

combo2.png   çünkü S ve E harfiyle sırada ki uyan ilk sure Sebe suresidir. Yani Input veya listbox kullanmadan bütün olay Comboboxta olacak Ben harf yazdığım zaman yeni harf yazmama izin verecek aynı zamanda ComboBox kendi itemlerinde arama yapmaya devam edecek. Haliyle Uyan kayıttan birden fazla olursa tabiki uyan ilk kaydı gösterecek burada sorun yok çünkü ListBoxta listelenmediği için bir tane kayıt göstermesi haliyle anormal değil. olmaz ise bunlara uyarlanabilir. Ben Inputtaki kodlardan Listbox yazılarını Comboboxla değiştirdim arama yapmadı.

Link to comment
Share on other sites

Şimdi anladım evet. Onu da yapmıştım fakat paylaştım mı bilmiyorum, Bir şirkete yaptığım proje için hazırlamıştım, eve geçince bir bakayım.


İşyerinde bir kopyasını bulup, test edebileceğiniz bir örneğe dönüştürdüm. Docs klasöründeki kelimeler.txt dosyasının içindeki kelimeler ile karşılaştırma yapıyor:
 
Edit: şimdi farkettim de bu örnek input için, combobox için olur mu bilmiyorum, büyük ihtimal olur, deneyin sıkıntı olursa yardım ederiz.
 
[img]http://i.imgur.com/5hZETK9.png[/img][code=auto:0] https://www.sugarsync.com/pf/D1846013_160_652249212[/code]

Link to comment
Share on other sites

Şimdi biraz bakındımda, input'ta yaptığım olayı Input.SetSelection() komutu ile başarabiliyoruz ama bunun gibi bir seçenek Combobox'ta yok maalesef. O yüzden yardımcı olamayacağım. Aslında kendi itemleri içinde arama yapıp tam metni yazdırabiliriz ama kelimeyi direk tamamlar yani öyle yarısı seçilmiş halde yapılmaz, demek istediğim o. Diğer bir önerim ise mesela itemlerden kalem i bulmak istiyoruz, ka yazıp klavyeden aşağı ok tuşuna bastığımız zaman ka ile başlayan ilk kelimeyi otomatik yazar. Bunu da deneyebilirsiniz, bu zaten ams nin kendi özelliği, ekstra birşey yapmanıza gerek yok, Dropdown Edit'i aktif edin yeter.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...