Jump to content

Acer 5736Z Webcam Aygıt Yönetecisinde Gözükmüyor?


Bay_RC
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar durum bu. Bugün notebook'u açtım ve baktım kamera açılmıyor. Aygıt yöneticisinde webcam ile ilgili hiçbir değer yok. Görüntüleme aygıtları kısmı bile yok. Eskiden vardı. Acer'ın sitesinden 3 web cam driver'ını denedim kurulmuyor camera bulunamadı uyarısı veriyor. İnternette epey bir araştırdım baktım bir çözüm bulamayınca konuyu açmaya karar verdim.

Link to comment
Share on other sites

yüzde 99 çözümü söleyim sana işletim sistemi ile alakalıdır yada yanlışlıkla kısayol tuşlarından kapanmış olabilir kardeş...fn tuşuna bas ve yukarda ki f tuşlarından biri mutlaka kamera tuşudur...onu aç düzelir...saygılarımla...daha önce karşılaştığım bir sorundur bu ...yanmayla alakası yok...

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar temiz bir windows 8 x64 kurdum işletim sisteminden kaynaklanıyordur diye maalesef onda da aynısını yaptı. Bu arada fn tuşlarını denedim maalesef ki sonuç yok.

 

Edit: Notebook'a hiçbir fiziksel bir darbe yapılmadı. Kendi kendine böyle şey olur mu?

Edited by sere
Link to comment
Share on other sites

sayın sere notebook garantisi devam etmiyorsa.  ekranı sökün  web cama giden kablo jaktan çıkmış olabilir.yada ekran kapağını açıp kapatmadan dolayı kasadan ( notebook ) gelen kabloda kesilme yada çıkma. hemen ekran menteşelerinin yanında.  usb aygıtlarını kontrol ettiniz mi? usb aygıtlarını devredışı brakıp tekrar etkinleştirin. acer marka bir noteebokta  karşılaşmıştım. Fn + Fxx tuşlarından sonuç alamadığınızı söylemenize ve yeni sistem kurduğunuzu söylemenize binayen üstteki    yöntemleri yazdım.

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar haklısınız. Notebook'u çantaya koyduktan sonra pc masasının yanına iliştiriveriyorum bazen yere sert değdiği oluoyr yere gelen kısımda zaten webcamın olduğu yere geliyor. Bakalım açmaya çalışayım notebook'u peki webcamın  olduğu tarafta mıdır sorun yoksa altta mıdır. Hani üst taraf yere sert değdiyse üst kısımdadır diye düşünüyorum.

Link to comment
Share on other sites

aman kardeş sakın ha ekranı açayım falan deme ekranı açayım derken çatlatırsın yada daha büyük hasar açarsın bide onunla uğraşırsın...yazık etmee makinaya ekrana bir zarar gelmesi...en az 125 tl masraf açarsın eğer kameraya çok ihtiyacın var ise gider 20-25 tl ye bir kamera alırsın daha iyi çözüm olur...bilmiyorum ama şahsi görüşüm...çünkü notebook masaüstü bilgisayara benzemez allah korusun elinde kalır...bilmiyorum belkide yanlış düşünüyorumdur...

Link to comment
Share on other sites

yupppppiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :yahoo:

 

arkadaşlar değerli forum üyelerinin bana verdiği fikir doğrultusunda web'cami çalıştırmayı başardım. Video'da gözüktüğü gibi tornavida ile sol, sağ ve üst kısımları hafif ayırdım ve web camin  solunda bir küçük kare şeklinde kablo bağlı bir yer var onu yerine tam oturtturdum ve şükürler olsunki çalışıyor.

 

TNCTR & Users :good:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...