Jump to content

Laptop'a Internet Bağlıyamıyorum


egeyldz1
 Share

Recommended Posts

arkadaslar selamunaleyküm

samsung laptopum var

i5 - 1gb ekran kartı nvidia - 500gb harddisk - 4 gb ram vs..

çatıdan duvarların içinden gelen internet sistemi var ortak kullanıyoruz interneti, bende bir masaüstü birde laptop var. önceden accespoint kullanıyordum hiç sorun yoktu masaüstüne kablolu laptopa da kablosuz internet veriyordum fakat bir anda sorun oldu galiba bağlantı hatası olmaya başladı internete giremiyordum accespointi baska yerde denedim çalısıyor. sonra kabloyu direk masaüstü bilgisayarıma taktım sorun yok internet gayet güzel çalısıyor. laptopa recovery ile format attım tertemiz yaptım ona kabloyu takıyorum onda ağı tanımıyor sizce sebebi nedir.

 

Not: yeni router aldım accespoint yerine ondada bağlantı hatası alıyorum. kabloda sorun varsa neden masaüstü bilgisayarımda sorunsuzca çalısıyor ?

 

lütfen yardım edin laptop da interneti kullanmam lazım.

Link to comment
Share on other sites

hocam wifi yi güncelledim. ip yi nasıl elle vericem anlatabilirsen bilgisayar bilgim pek yok da

bağdastırıcı ayarlarına girip kablolu ağ özelliklerinde ip4 mü ip6 yamı gircem bide ip olarak hangi sayıları yazıcam biraz anlatırsan sana zahmet

Link to comment
Share on other sites

IP4 E SAĞ TIKLA ÖZELLİKLER

 

ıp adresi:192.168.1.22

alt ağ maskesi: 255.255.255.0

varsayılan ağ geçidi: 192.168.1.254

 

dns sunucusu

8.8.8.8

8.8.4.4

 

 

Ayrıca ağ bağlantı seçeneklerinde karşına TKIP ve AES seçenekleri çıkarsa onlarıda ayrı ayrı dene.

security_wireless.jpg

Edited by yasak_ask
Link to comment
Share on other sites

Yukarıdaki tavsiyeler çözüm sağlamazsa wireless kanallarını değiştir. Herhalde kanal ayarları otomatik moddadır ama orada kalmasın. Ayrı ayrı 11, 6 ve 1 nolu kanalları dene bunlardan hangisinde sonuç alırsan onu sabitle.

Bu ayarlar arabirimde kablosuz ayarlar kısmındadır.

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

malesef arkadaslar simdi tüm söylediklerinizi ayrı ayrı denedim. anlıyamıyorum kabloda problem var dicem fakat masaüstünde 16mbit internet olarak gayet güzel çalısıyor.

başka tavsiyeleriniz varmı ?

 

Farklı bir modem bulup dene istersen.

Link to comment
Share on other sites

Eğer kanal ayarlarını önceki mesajımda anlattığım şekilde deneyipte sonuç alamadıysan, 802.11 modunun b/g/n olmasını sağlamalısın (Eğer mesela sadece n modda ise, laptopların çoğu n modu desteklemeyip sadece b ve g modlarda bağlantı sağlayabilmektedir.). Ayrıca bazı modemler/acces pointler 2.4 cigahertz frekans ile birlikte 5 cigahertz (300 Mb/s) frekans bandında çalışırlar (Airties 5452 modem router gibi..). Sen modem router yada access point ile, bunlardan hangisi ile kabosuz bağlantı kurmak istiyorsan bunların arabiriminde bu frekans ayarınıda kontrol etmelisin ve eğer frekans band ayarı 5000 megahertz (5 GHz) ise bunu 2400 megahertz (2.4 GHz) ile değiştirmelisin. Dediğim gibi bu son bahsettiğim ayar istisnadır ve sadece birkaç model cihazda bulunur. Yoksa kablosuz ağlarda çalışan normal frekans 2.4 cigahertzdir ve ayrı bir ayar gerektirmez. Bundan bir ihtimal olarak söz ettim ve kontrol edilmesi gerektiğini belirttim. Ama daha önce kontrol edilmesini tavsiye ettiğim b/g/n modları tüm router ve access pointler için sözkonusudur.

Tüm bunların doğru ayarlarda olmasına rağmen laptop'un kablosuz bağlanamıyorsa ya kablosuz bağdaştırıcı sürücüsü bozuktur (doğru kurulu değildir) yada devrede yani aktif değildir; ilgili tuş kombinasyonu ile online yapılmalıdır. Eğer ethernet''ten kablo ilede bağlantı sağlanamıyorsa yine sürücü problemi olabilir. Bunların ikisininde aynı anda donanımsal olarak bozuk olması neredeyse ihtimal dışındadır.

Bu laptop ile başka bir ağda kablolu ve kablosuz bağlantılar denendimi? Denenindiyse sonuç ne oldu? Bu problem eskidende vamıydı yoksa yenimi ortaya çıktı? Bu soruların cevabı problem teşhisinde temel önem arzetmektedir.

Modemde senin bilgin dışında mac filitreleme falan yapmış olabilirlermi? Yada laptop için başka bir engelleme?..

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

kablolu baglantıda ıkı donanımdan bırı calısmıyorsa ve her ıkı donanımın calıstıgı kesınse rj45 connector boyut farklılıgından olabılır bu durumda tam oturmaz kucuk bır tornavıda yadımıyla mevcut 8 kanalın herbırını zorlamadan asındırarak genısletın bu sorunu cozebılır

Link to comment
Share on other sites

Aygıt yöneticisinden ağ bağdaştırıcılarını kontrol et. Ağ driverı olarak yüklenen bir virüs vardı internete bağlanmanı engelliyordu.(2-3 defa karşılaştım)
Ayrıca internet explorer'ın proxy ayarlarını kontrol etmenizde de fayda var.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...