Jump to content

Cep Telefonu Kayıt İşlemi


papazjoe
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar yurt dışından cep telefonu getirteceğim ama kayıt konusunda kafam oldukça karışık internet üzerinde araştırdım ama karmaşaya yol açtı bir tarafta kayıt işlemi çok basit anlatılırken diğer tarafta oldukça teferruatlı anlatıyor sizden ricam bu işi bilen uğraşan yada son zamanlarda cihaz kaydettirmiş olanınız varsa bana adım adım ne yapılması gerektiğini açıklar mı ?

Link to comment
Share on other sites

Son 1 ay içerisinde yurtdışından gelmiş birinin pasaportu ( bu senin pasaportun olursa iyi olur yeni gelicek uygulamada başkasına ait pasaport ile kayıt yapanlara sorun çıkacağı bildirildi.)

115 tl di sanırım bi ücret ödüyosun sonra git bi avea yada türkcell bayisine yaptır.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

arkadasım yurtdısından gelen bazı elektronık cıhazlar(telefon-laptop)gümrükten geçmıyor dolayısıyla verdığın para bosuna gıder.hadı dıyelım gumrukten geçirdin emeı samsung-Lg telefon harıcı yazmak zor box bulamazsın.ılla alıcam dıyorsanda samsung al.İphone alırsan emeı yazamazsın pasaport kaydı gerek onuda geçtım adama telefonu ulkeye nasıl soktun derler.spot urun alabılırsın 1 yıl garantılı bende senın gıbı alıcaktım yurt dısınden 40-50dolar arası super cıhazlar var ama sonra oğrendım kı gumrukten geçmıyormus.samsung aldım 150tl ye s5360 androıd orjınal telefon 1 yıl garantılı spot cıhaz baska cıhazlarda var s3-s3mını,ıphone,htc ne ararsan var

Link to comment
Share on other sites

Daha bu ay bir kayıt yaptırdım ben işlemleri anlatayım sana.

 

Dayım yurtdışından geldi. Dayımla birlikte Tim'e (Turkcell İletişim Merkezi) gittik. Pasaportla birlikte vergi dairesine yönlendirdiler. Gittim Pasaport ve imei ile 115 tl harcı yatırdım sonra tekrar time gelerek kayıt işlemlerini tamamladık. 30 tl'de tim aldı. Ertesi gün cihaz açıldı. Başka türlü siteler var dolandırıcılar onlara kanma pasaportu biz buluyoruz falan diyorlar. Sahte kayıt ile seni mağdur ediyorlar. Cihaz 3-5 ay sonra tekrar kapanıyor.

Edited by Makifo
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...