Jump to content

Saç Egzaması


mmtsahindmn
 Share

Recommended Posts

selamlar arkadaşlar,sanırım 5 yıldan fazladır saç egzamam var ve hiç bi şekilde geçmiyor doktora gittim bana 'kanserin bile tedavisi var ama bu hastalığın yok' dedi iyileşmiyor ne yapsam olmuyor varmı bu dertten muzdarip olan bi çözümü veya yayılmasını engelleyen veya herhangi bi bilgisi olan varmı...

(bu konu hakkında internnte binlerce sayfa aradım hepsi olumsuz)

Link to comment
Share on other sites

Benim yeğenim daha 11 yaşında ve kız. 6 yaşından beri bu hastalığı çekiyor. Kendisi Fransada yaşıyor. Ordada burdada uzun süredir çağre arıyorlar ancak ne yazikki bir çare bulunamıyor. Verilen ilaçlar sadece ilerlemesini önlüyor. Bu hasatşığın kendisine bir zararı varmı diye sorduğumda (acı v.s duyuyormusun) diye sorduğumda  hiçbir acı duymadığını bazen kaşıntı yaptığını söylüyor. 

Birtek Altarnatif tıp denemedik. Belki bu yolla bir çözüme kavuşulur umudundayım.

İnşallah en kısa sürede bir çaresi bulunur. Sizde yeğenimde bu hastalığı çeken herkeste sağlıklı mutlu yaşam sürmeye devam eder.

Link to comment
Share on other sites

yemin ediyorum ki bu hastalık yerine kanser olmayı tercih ederim...
ya ölücen yada düzelicen sonuç olarak kurtulucaksın...
ama bu egzama olayı olacak iş değil,YİNEDE ÇOK ŞÜKÜR DİYELİM

 

Bence böyle söyleme kanserden kat kat iyi bir hastalık.

 

Hiç bir hastalık iyi degildir ama kötünün kötüsü var.

 

Allaha sürekli şükür et,birdaha böyle şeyler söyleme kanser olmayı tercih ederim felan diye.Tamam mı kardeşim :)

 

Belki ilerde geçer ,kanser hastalarını düşün o agrılar,sızlamalar,radyoterapi derken insanda hal kalmıyor.

 

Halimize şükür edelim. 

Link to comment
Share on other sites

hocam bu egzama dedığın sey saç derın kabuk bağlayıp asırı derecede kasınması mı?eğer sorunun buysa rahatlamanı sağlayacak 1-2 yol var.bende bu bahsettığım 2 sey vardı çıldırıcaktım bır ara nerdeyse o kadar cok kasınıyordu kı uyuyamıyordum soğuk suyla yıkıyordum artık rahatlıyayım dıye.ben once KETORAL adında bır şampuan aldım sağlık ocağından yazdırdım bıraz ıyı geldı fakat daha ıyı sını buldum bu şampuan 10TL adı SEDOLIN bu tavsıye ederım.ben hergun yıkadım bununla kafamı.1-2 gun ıcınde engeç kasıntı sorunun gıdıyor kabuklar dokulmeye baslıyor.1-2 ay sonra normal sampuana donebılırsın ama hepsını kullanamazsın ph değerlerı farklı olduğu ıcın saç derını tahrıs edıp yıne aynı sorunla karsılasacaksın.ben headshoulders'ın yenı bır serısı var badem yağlı dıye onu kullanıyorum sıkıntım yok.neyse konudan cıkmayalım.bu bahsettığım sedolını kullan sorunun cozulucektır.doktor lar sana bır ilaç verır mutlaka bunu saç derıne dök diye kırmızı kapaklı bır serum ben kullanmadım 1 kere kullandım onu çok fena yaptı.sedolıne devam ettım.bırde saç derın sert olduğu ıcın kasınır sampuan etkısını gosterene kadar 1-2 gun zeytin yağı ıle masaj yap saç derıne 30dk dursun sonra yıka. UMARIM YARDIMCI OLABILMISIMDIR.

Link to comment
Share on other sites

Hocam geçmiş olsun öncelikle, uyarmak isterim  sedolin şampuanın fazlası saçlarını sarartıp ve dökebilir kaşıntım çok diyerek hemen yüklenme dozunda kullan hocam. Zeytinyağıyla masaj güzel bir çözüm olabilir. Bulabiliyorsanız zeytinyağlı doğal sabun deneyin saç derinize çok etki etmesede saçlarınızı yumuşatır ve bir nebze rahatlık sağlayabilir. Tabii burada birçok kişi elinden geldiğince yardım etmeye çalışıyor. Kimse benim önerim tamamen doğru diyemez. Siz kendinize mantıklı geleni doktora danışarak uygulayın. İyi akşamlar.

Link to comment
Share on other sites

Hocam geçmiş olsun öncelikle, ben Prof.Dr.İbrahim Adnan Saraçoğlu'nun kitaplarını okudum ve internet ortamından da kendisini takip ediyorum. aşağıdaki şöyle bir soruya cevabı var.

"

SORU :
Hocam 24 yaşındayım.Yaklaşık 7-8 senedir saç diplerimde iltihaplı sivilceler çıkıyor. Bazen kafamı yastığa bile koyamayacak kadar acı veriyorlar. Saç kökü iltihabı(folikülit) teşhisi kondu.Ne yazık ki tıpta bir tedavisi yok.Doktorlar tedavi için antibiyotik veriyorlar bırakınca tekrar çıkıyor . Kullandığım ilaçlar psikolojimi olumsuz etkiledi.Artık çok yoruldum hocam bu hastalıktan.Bir öneriniz var mı hocam bu hastalık için?
CEVAP :
5-6 gram Karabaş bitkisini bir bardak suda 4 dakika kısık ateşte kaynatınız. Ilıdıktan sonra süzünüz. Saç diplerinizi karabaş suyu ile birgün arayla ıslatınız. 1 saat saçınızı durulamayınız. her defasında taze hazırlamanız gerektiğini unutmayınız. Evvel Allah, bir hafta içerisinde sonuç almaya başlarsınız."

 

www.saracoglu.at sitesinde SSS kısmına bakmanızı tavsiye ederim.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...