Jump to content

Truva (Troya) ve Öntürkler


Def@ult

Recommended Posts

Truva (Troya)

Çanakkale Boğazı’nda “Hisarcık Tepesi”nde 5 bin yıllık (M.Ö. 2920 ile M.S. 500 arasında) üst üste 9 kentin harabeleri vardır. 1868’de Türkiye’ye gelen Alman Heinrich Schliemann ve bilahare bu bölgeye gelen İngiliz Frank Calvert, bölgeden paha biçilmez hazineleri ülkelerine kaçırdılar.

1071 Malazgirt Savaşı’ndan sonra Oğuz boylarının Anadolu’ya yerleşmesinden çok önce “Ön Türkler” denilen Hititler, Truvalılar ve nice Türk asıllı kavimlerin vatanı Anadolu olmuştur. Truva Devleti de ön Türklerden biridir. Truva Devletinin yıkılışı 10 yıl süren Truva Savaşları neticesi olmuştur. Bu savaşların sebebi M.Ö. 1300 yılında Truva Kralı Priamos’un oğlu Paris’in, Isparta Kralı Menelaus’un eşi Helena’yı kaçırmasıdır. Kadın yüzünden 10 yıl savaş sürer. Hile ile ‘Truva Atı’nın surlar içine savaş hediyesi olarak girmesi sağlanır. Truva Atı’nın içi askerlerle doludur. Gece olunca bu tahta atın içine gizlenen askerler inerek sur kapılarını açarlar ve Truva Devletinin başkenti işgal ve yerle bir edilir.

İzmir doğumlu antik çağın şairi Homeros, “İlyada Destanı”nda bu savaşı anlatır. Savaşta Truva’nın son kralı Priamos ve 50 oğlu ölür. Hektor isimli oğlu en cesur savaşçıdır. Kassandra ise Truva kralının kızı olup, Truva Atı’nın surlar içine alınmasına karşı çıkar fakat sözü dinlenmez ve savaştan sonra Isparta kralının kölesi olur Truva Atı fikrini veren ise hitabet ve bilim sahibi yaşlı bir Ispartalıdır. Ve bugün dahi bilim adamlarının seçkinlerine “Nestor” adı verilir. Odysseus ise Truva Atı fikrini gerçekleştiren kişidir.

Truva şehri işgal edildikten sonra Truvalı general, asilzade ve komutanların çoğu Asya’ya (Türkistan’a) gittiler. Avrupalı tarihçilere göre Orta Asya (Türkistan’a) giden general Turkus’un ve emrindekilerin nesilleri binlerce yıl sonra Troya acısını, öç ve intikamını almak için geri döndüler. Ünlü tarihçi Gibbon’un Roma ile ilgili eserinde cengaver manasına gelen Teucri kelimesi Latince (Turci) ve İtalyanca (Turchi) kelimelerinden gelmektedir. Virgil’in “Aenid” adlı eserinde Troyalı Aenas ve mahiyeti Roma’ya yerleştiler. Virgil’e göre Roma imparatorluğunu kuran ve yönetenlerin kökleri Troyalıdır.

James Harper’in (Rome-İstanbul Competing Claims and the Moral Value of Trojan Heritage) adlı eserinde Fatih Sultan Mehmed Han İstanbul’u kuşatınca kardinal İsodore’nin papaya yazdığı mektupta Fatih için Troyalıların prensi demektedir. Monterigne ise eserinde Fatih’in papa ikinci Pius’a yazdığı mektupta “İtalyanlarla aynı kökten olduğumuz ve onlar gibi Hektor’un öcünü almamız hakkımız olduğu halde; İtalyanların bize düşmanca davranmalarına ve Rumları korumalarına şaşıyorum” ifadesinden bahseder. Antik çağda İtalya’da Etrüskler hakim olmuş ve Roma şehrini Etrüskler kurmuştur. Zaten Etrüskler’in Türk kavmi olduğu bilim adamlarının görüşüdür.

Yazar M. Necati Özfatura

Link to comment
Share on other sites

Çarpıcı bir durum. Lakin aklıma birşey takıldı. Truva krallığı tarihte medeniyeti şehirler ve kaleler kurarak yaşamıştır. Ve bu alanda ilklerden biridir. Buna rağmen orta asyada yaşayan Türkler göçebe hayatı tercih etmişlerdir. Bu durum kesinlikle orta asya türklerinin en belirgin özelliğidir.

Bu kısımda büyük bir çelişki var sanki.

Tarih hocam sizinde görüşlerinizi alalım lütfen :blink:

Cumman sende canım :)

Link to comment
Share on other sites

Bana da pek gerçekçi olmayan yanları var gibi geldi.Truvalı general Turkus'un binlerce yıl sonra torunları gidip Roma imparatorluğunu kuracak ayrıca Romalıların Türklerle uzaktan yakından alakası yok.Macarların Türk olduklarını bilirim onlar da Avrupa'da hristiyanlaşıp zamanla Türklük özelliklerini kaybetmişler zaten bize okulda öğretilenler de budur.

Ayrıca Fatih'in Papa'ya yazdığı mektup varsa ki bu konuda bilgim yok içeriğinin böyle olacağını hiç sanmıyorum zira İstanbul kuşatmasında Patrik'in katoliklerden yardım alacağımıza Osmanlı sancağı altında yaşarız sözünü de bir yerden hatırlarım.

Tuhaftır tarihe mertlikleriyle geçen ne kadar halk varsa hepsinin altında bir Türklük ararız.Bizim kendi tarihimizde bize yetecek hatta bütün Dünya ya örnek olabilecek kadar cesaret,merhamet ve mertlik örnekleri vardır.

Truvalıların Türk kökenli olabileceğini pek sanmıyorum.(bu konuda brightblade'in yazdıklarına hak veriyorum)Okullarda bize öğretilen tarih derslerini hatırlıyorum da Yöneticileri Türk deyip Türk devleti diye bir sürü devleti bize öğretiyorlardı Afrikada ya da Mezopotamya'nın aşağısında kurulan.Bunun yanında Moğolların da Türk kökenli olduğunu kabul etmeyiz üstelik dillerinin yüzde ellisi türkçe kökenlidir.Kabul etmiyoruz çünkü barbar bir devletti tarihte.Zaten barbar Türkler diye tanınmamıza sebep olan unsur da budur.

Bu konularda gerçekten bilgi sahibi olanlar bizi aydınlatırsa sevinirim.

Saygılar...

Link to comment
Share on other sites

Nihayetinde yıllar öncesine gidecek olur isek, romalıların kökenleri türklere dayandırılabilir. Kısmi bir akrabalık da olabilir.

Ama şu unutulmamalıdır ki gerek yılların uzunluğu ve gerekse yeni yerleştikleri yerde yokolmaları (benliklerini kaybetmeleri) neticesinde asılrlar sonra bu konuların bu denli günyüze çıkıp da mektup konusu olacağı "doğruluktan" ziyade hayal ürünü gibi gelmekte..

Öntürkler Batı Hun'lar mı acaba ? Ki o zaman da vardı Roma..

Miladın başlangıcı 0'da da vardı Roma

Ki o zaman en geniş sınırlarında idi. Yani 2000 sene öncesinde..

İstanbulun fethi ise 1453.

O halde 1453 yılından daha da önce.. Ne kadar önce ?

100 yıl kadar önce Augustus'un kurmasıyla başlar..

Daha öncesinde ise önceki Roma imparatorluğu vardır.. Ki onu antik Roma olarak ifade ediyorlar imiş tahihçiler.. (vikipedia)

Antik devri bir kenara bırakıp da Romanın kuruclarına gelecek olur isek tam olarak istanbulun fethi ile arasında 1586 yıl vardır. Bu da -varsa bile- akrabalık bağlarının kağıda dökülmesini -kanaatimce- olanaksız kılar

Link to comment
Share on other sites

İtalyanların bir yaradılış efsanesi var.

Buna göre Romayı eanes kurmuştur. Eanes ise truvadan kaçan birisidir.

Tarihte göçler var. Kavimler göcü vs. Orta asyadan kuzeyden rusyaya ve oradan da avrupaya göçedenler, avrupadaki kavimlerin yerlerinden oynamasına, kaçmasına neden olmuşlar. Mesela kıta yunanistanda yaşayanlar anadoluya göç edip ion kentlerini kurmuşlardır. (efes, milet, halikarnos gibi)

Bildiğimiz Priamos ve oğulları Hektor ve Parisin truvası 6. truvadır. Halbuki truva şehri tarihler boyunca 9 ayrı dönemde 12 kere kurulmuştur. Son 20 yıllık arkeolojik araştırmalar 1. troya nın (truva) türk kökenli olduğunu göstermiştir. Bunlar da kuzeyden değilde galiba orta asyadan güneyden göçedip gelen kavimlerden olabilir. Anadoludaki türklerin Tarihini 1071 de başlatmak hatadır.

Link to comment
Share on other sites

kız kacırma olayı işin hikaye kısmıdır.troya nın asıl yıkılış sebebi büyük kavimler göçüdür bu göçle gelenler hititleride yok eder.3.salmanasar yıllıklarında ateş topu saçarak geldiler der.hititler dahi anadolu ya geldiklerinde kendilerinden daha ileri olan anadolu halklarının tanrılarına kadar almışlardır.herşeyi türklüğe bağlamak biraz absült kaçıyor

Link to comment
Share on other sites

Kısaca belirtecek olursam:

1- Hititler konuştukları dil bakımından Hint – Avrupa kökenli olduğu sanılıp Anadolu’ya Kafkasya’dan gelmişlerdir. Bazıları Hititlerin (Etilerin) Türk olduğunu iddia etmektedir.

2- Truva Savaşları’nın temel sebebi Çanakkale boğazı ve Ege adaları hâkimiyeti, görünür sebebi kız kaçırma olayıdır.

3- Roma’yı kuran halklardan Etrüsklerin kökeninin Orta Asya olduğu yönünde DNA raporları var (

Please register to see this content.
)

Link to comment
Share on other sites

3- Roma’yı kuran halklardan Etrüsklerin kökeninin Orta Asya olduğu yönünde DNA raporları var (
Please register to see this content.
)

hocam ben bu haberi pek mantıklı bulmadım sığırlardan alınan DNA larda sığırların Anadolu kökenli olduğu kanısına varılmış sebep %60 oranında DNA lar uyuşuyor... peki ben geçenlerde üniversitede bi oturuma katıldım genetik bilimci birisi İngilizler'in aslında Türk kökenli olabileceğini söyledi sebep DNA bilgileri %47 benziyo yani İngilizler %47 Türk veya buna şöyle de denilebilir Türkler %47 İngiliz yani saçma... Sonuç olarak hepimiz Adem ile Havva'dan dünyaya gelen ve Nuh tufanından kurtulmayı başarıp tekrar çoğalan ataların çocuklarııyız diyorum ben ancak şunu da belirtmeliyim ki her türlü kahramanlık efsanesini Türkler'e mal etmek çok yalnış bana göre...

Diyelim ki DNA bilgileri doğru söylüyo peki şöyle bi senaryo düşünelim o zaman eski zamanlarda adamın birisi kalktı İtalya'dan Anadolu'ya geldi ve bi Sığır veya bikaç tane aldı ******ürdü sonra bunlar yeni bir ırk oluşturdular doğal olarak DNA lar benziyo? ya da buradaki araştırmadan şu da çıkarılabilir Roma'daki sığırların DNA ları Anadolu'dan geldiklerini kanıtlıyorsa Anadolu'dakilerin de Roma'dan gelmiş olma ihtimali çok yüksektir denilebilir (en azından fifty fifty) Bu durumda ortaya ne gibi fikirler atılabilir?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...