Jump to content

Aselsan Olayları


alperen_69

Recommended Posts

Tarih: 7 Ağustos 2006

Yer: Pursaklar-Ayancık Yolu(Ankara)

Aselsan'da çok önemli projelere imza atan 31 yaşındaki makine mühendisi Hüseyin Başbilen bir aracın içinde ölü bulunuyor. ODTÜ mezunu mühendisin sol el bileğinde ve boynunda kesik izleri var. otopsi sonucu "intihar etmiştir"deniliyor.

Tarih: 16 Ocak 2007

Yer: Gölbaşı(Ankara)

Aselsan'da çalışan ODTÜ mezunu elektrik mühendisi 30 yaşındaki Ali Ünsem Ünal aracının içinde tabancayla intihar ediyor.3 yıldır Aselsan'da çalışan mühendis ölüyor.

Tarih: 26 Ocak 2007

Yer: Batıkent(Ankara)

26 yaşındaki ODTÜ mezunu elektrik mühendisi Evrim Yançeken evinde intihar ediyor.2 yıldır ASELSAN'da görev yapan 26 yaşındaki Evrim Yançeken, 7. kattaki evinin pencerisinden atlıyor. Genç mühendis ölüyor.

Yüksek lisans yapan genç mühendisin, uzun süredir tez için çalıştığı ve bu nedenle psikolojisinin bozulduğu iddia edildi. Bir de intihar notu bırakmış: "Artık dayanamıyorum. Psikolojim çok bozuldu. Yüksek lisans tezimle ilgili büyük sıkıntılar yaşıyorum. İntiharımdan kimse sorumlu değil. Ailemin üzülmesini istemiyorum.

*7 Ağustos'taki ilk intiharda şüpheler vardı. Mühendis Hüseyin Başbilen'in vücudundaki kesikler için "kendi yaptı" dendi.

*Gölbaşı'ndaki 2. intihar da mühendis Ali Ünsem Ünal,aracının içinde başından vurulmuş bulundu. "İntihar etti" dendi.

*Batıkent'teki 3. intiharda ise Evrim Yançeken intihar notunu yazıp 7. kattan kendini attı.

Dikkat ederseniz 3 ölüm de farklı biçimde gerçekleşiyor.

3 farklı intihar metodunu uyguluyor mühendisler.

İntiharlar son 6 aya sıkışmış.

İlginç. Aselsan, TSK'nın dışa bağımlılığını azaltmak için kurulmuş bir şirket.En önemli özelliği aviyonik bakımından bunu büyük ölçüde başarmış olması.Bu aviyonik meselesi çok önemli. 650 milyon dolara F-16'larımızı ABD modernize edecek ya, işte o uçaklarda bizimkilerin yapamadığı tek şey aviyonik sistemler.Dışa bağımlılık o yüzden.

Türkiye'nin en parlak üniversitesinden mezun olmuş 3 parlak mühendis.

Türkiye'nin en parlak kuruluşlarından birinde iş buluyorlar.

Türkiye standartlarına göre hayli iyi maaş alıyorlar.

Ve "yüksek lisans tezi sıkıntısı" onları intihara sürüklüyor.

Yüksek lisans neden yapılır? Daha iyi maaş, daha iyi mevkii için.

Adam zaten 26 yaşında bunu başarmış.

Diğerleri de...

Aselsan'ın internet sayfasına giriyorum,intiharlarla ilgili tek açıklama yok.

Türkiye'nin en gözde kurumunun 3 mühendisi intihar ediyor, herkes "sus-pus".

Ölenler Aselsan'ın çalışanı değil yalnızca,

Bu ülkenin yetiştirdiği beyinler,

Olay sadece "ruhsal sıkıntı" ise, ilk intiharın ardından çalışanlarına yönelik tedbir almayan Aselsan yönetimi yine kusurlu sayılır.Türkiye'nin en gözde mühendisleri bu ölümleri görünce Aselsan'da çalışmak ister mi? Kurum, adeta içine kapanarak kendi bacağına kurşun sıkmış olmuyor mu?

Yanıtı gizlidir ama yine soralım: Bu mühendisler hangi proje üzeride çalışıyorlardı? Geleceklerini garanti altına almış 3 kişinin ard arda intihar etmesini "yüksek lisans" notu açıklamaya yetmiyor

Link to comment
Share on other sites

Ya bu arkadaşlar bilgi sızdırıyorsa dışarıya. Bunu düşündünüz mü hiç? Tam olarak bilemeden ve kaynağı kesin olmayan bilgileri paylaşmaktan lütfen kaçınalım.

zaten bunun iki açıklaması var ya yabancılar gelişimi engellemek için yapıyor bu daha zayıf bence yada bunlar bilgi sızdırdıkları için milli güçler tarafından harcanıyorlar zaten olayı tek şekilde yorumlayıp sunmadım alıntı yaptım kendi yorumum bu şekildedir

Link to comment
Share on other sites

öyle demeyin arkadaşlar aselsanda yürütülen çok önemli projeler var. başka bir hesaplaşma oluyor olabilir bu konuda. öyle birşey olsa zorlu grubundan da hidrojen pili çalışmaları yapılamazdı.Tai ve Aselsan da önemli buluşlara imza atılıyor çok güzel birşey.

Link to comment
Share on other sites

Türkiyede son yıllardaki faili mechul donanımlı insan cinayetlerinin istatikleri ve Bu örnekle tıpa tıp örtüşen o kadar çok olay varki .! Hangi birine kafa yorsak bilemiyorum.İşin özünde efendi gene efendi, köle gene köle ! Değişen tek şey elbiseler teknoloji ve koşullar.Eskiden sırça saraylarda oturuyorlardı ,Şimdi çelik kulelerde.Ama köleler gene çöplüklerde.Bu acımasız düzeni sürdürebilmek için cinayetlerine milyonlar daha katılacak kuşkunuz olmasın.Bu Caanım gençlik gelecek korkusu ve sancılarla Bir sekilde sahip olduğu PC başında kıvranırken,Bilinen vicdan ve ... sömürücüleri katlara kat yatlara gemiler karıyor 25 26 yaşlarında !!! NASIL ALIN TERİ İSE :D Ben 32 yıl eşşek gibi çalıştım emekli olunca tek oğlumu evlendirdim 3 yıldırda borcunu ödemeye çabalıyorum. Bu servet düşmanlığı değil,Bu kahrolası adaletsiz paylaşımın sonucu. Bu düzenin bozulmaması için ya emperyalistlere vereceksin emeğini fikrini beyin gücünü ,yada yok olacaksın. Gazeteci cinayetlerini ne çabuk unuttuk .Bu cennet ülkenin bilim adamlarını,fikir adamlarını bombalarla ortadan kaldırdılar silahla katlettiler . Ama bir ölenin yerine bin filan doğmuyor. bu gençler bizim ulusal zenginliğimizin en önemli yapı taşları idi . Üzülerek rahmet diliyorum .Bir çuval olayını asssla unutamıyor ,hazmedemiyorum. bu kadar... değil aslında ama ; sırası geldikçe.....

Link to comment
Share on other sites

Konuya katkıda bulunmak amacıyla;

Çeşitli gazete ve İnternet sitelerinde konu ile ilgili başlıklar ve paragraflar..

ASELSAN ölümlerinde şok iddia!

ASELSAN mühendisi Başbilen’in ölümünde son dakika gelişmesi. Başbilen’in “milli yazılım projesi” üzerinde çalıştığı ortaya çıkınca ailesi intihar raporuna itiraz etti. Kardeş Başbilen: Adım gibi eminim Hüseyin öldürüldü!

ASELSAN mühendislerini jetler mi vurdu?

Türk Silahlı Kuvvetleri modernizasyon ihaleleri ve projelerinde, büyük meblağlı ve çaplı atılımların yapıldığı bir süreçten geçiyoruz. En kritik mesele ise savaş uçaklarının görmeyen gözleri! ASELSAN mühendislerinin körlüğü 'tedavi etmeleri' seri intiharlar söylencesi ile birleşiyor.

Sözkonusu sistemin Türk F-16'sının bir uçak ile karşılaştığında dost mu düşman mı olduğunu pilota bildirdiğine yer verilen yazıda, "Yalnız burada bir sorun vardı. Bir Türk F-16 sı stratejik kadim dostkarımızdan ABD, İngiliz veya Yunan uçaklarından biri ile karşılaştığında onları dost görüyordu. Bu da bir savaş halinde bu ülke uçaklarının Türk uçaklarını sinek avlar gibi avlayabilmesi anlamını taşıyordu" denildi.

ABD, sadece uçak tanıma sistemini elinde tutma kozunu elinde bulundurmuyordu. Bundan daha vahim ve önemli bir kozu var: ABD, herhangi bir savaş veya askeri operasyon sırasında ABD tarafından satılmış veya modernize edilmiş elektronik sisteme sahip uçak, helikopter, tank, zırhlı birlikler, izleme sistemleri gibi hayati araçlarıuydudan verilen komutlarla safdışı bırakabiliyor. Yani, kendi yaptığı bu elektronik sistemler istendiği anda uzaktan kumanda misali uydulardan kontrol edilebiliyor. Bu Türk Ordusunun savaş başlamadan yenilgisi anlamına geliyor.

Aselsan mühendisleri, uçak tanıma sistemlerinin millileştirilmesi konusundaki başarısından sonra, benzer bir başarıyı bu ABD güdümlü elektronik sistemlerinin kontrol dışı bırakılması, uydu müdahakesini bertaraf edecek yeni elektronik sistemlerin geliştirilerek silahlı gücümüzün millileştirilmesi için çalışıyorlardı.

ASELSAN’ın çözdüğü kodlar!

Kısa süre içinde ardı sıra gelen mühendis intiharlarıyla gündemde yeralan ASELSAN bu sorunu şimdi aşmış bulunuyor. Yani ASELSAN milli bir yazılım gerçekleştirmiş ve hatta bunları tank ve helikopterlere uygulamış durumda. Ancak savaş uçaklarında problem sürüyor. Çünkü ABD, bu yazılımların uçaklara konulmasına izin vermiyor. Kendi programlarının kalmasında ısrarlı.

Link to comment
Share on other sites

Çünkü abd diye bitaraflarını yırtan vede her sözünü kutsal kabul eden birtakım insanlar var.Yazık çok yazık bu gençler eğer ki böle bi suikasta kurban gittilerse bizede nerede bu güvenlik ve istihbarat demek kalıyor. :angry:

Link to comment
Share on other sites

denecek bişey yok nice genç beyinler suikastlarla tek kursunlarla heba oldu bu memlekette tek sucu kendini bu memlekete adamak bir nebze kalkınmaya katıda bulunmak olan insanlar faili mechur cinayetlere kurban gitti ...Şimdi arkasından sadece ailesi ağlıyor ne ben sen sen ne türkiye tanıyor yada hatırlıyor bu insaları...Söylenecek bir şey beyler tek çözüm milli mücadelede tek yumruk olmak herkezin bu vatanı sevmesi ve geliştirmek içn kendini adaması sonunda böyle köşe basında ölü olarak bulunsak bile .....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...