Jump to content

Bir Site En Çok Reklamı Nasıl Alabilir?


Recommended Posts

Üniversite öğrencisi oğlum ve öğrenim gördüğü fakülteden bir arkadaşı uluslararası muhtevasıda olan bir öğrenci sitesi açmayı planlıyorlar.

Bana bir sitenin mümkün olduğunca çok reklam alabilmesi için hangi şart ve özellikleri sağlaması gerektiğini sordular. Sitede , kullanılan dilin anlaşılır ve sade olması, görselliğin kalitesi, konuların muhtevasındaki güçlülük ve zenginlik, site ziyaretçileri ve takipçilerine pratik bilgi sağlaması, bunun için gerekli linklerinde sitede bulunması vb. ifadelerle birlikte belki dahada önemlisi Google aramalarında üst sıralarda yer alması gerektiğini belirttim.

Oğlum bunların hepsini doğru bulmakla birlikte en çok Google sıralaması ile ilgilendi ve bu konuda bana sorular sordu. Bu sorular sıralamada üstlere çıkabilmek için neler gerekir, tıklanma seviyesi (site ziyaretçi sayısı) ne olmalı vb şeklinde daha çok teknik muhtevalı idi.

Soruyu bilgim seviyesinde cevapladım ama muhakkakki yeterli olmadı. Alan alınması mukavelesi şartlarında sitenin Google arama listelerine kayıtlanması elbette hosting firmasının vereceği hizmetler arasında yer alacak ama da fazlası?..

Lütfen sizlerde bu arkadaşlarınıza bilgi ve tecrübelerinizi aktararak yardımcı olun.

 

Link to comment
Share on other sites

1. olarak ceo kavramı araştırılmalı

2.si  ise sitenin özgünlüğü önemlidir kullanışı pratit hızlı ve kullanırken zorlanılmıyacak ayrıca iyi bir şekilde katagorize edilip arananın kolayca bulunması sağlanacak doain e gelince ilgi çekici, akılda kalıcı olacak  tek olarak çalışmaktansa 1 grup olarak çalışmak hem daha fazla birikim sağlar site açısından hemde büyütmek isteniyorsa site zaten ilerde 1, 2 kişi yetmeyecektir ayrıca üyelerre ve kullanıcılara karşı olan hassasiyet ve tutum da bu konuda önemlidir
3. olarak hürriyet bloombergi de bir araştırın 

 

zaten yukarıda denilenlere dikkat edilirse site büyür büyüdükçe gelişir geliştikç user artar arttıkça tıklanmanız artar tıklanma arttıkçada site istatistiklerine göre reklam alır.  Umarımm yararlı olmuştur

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...