Jump to content

Iphone 5S'in Fiyatı En Çok Bize Dokundu!


_ULTIMATE_
 Share

Recommended Posts

Akıllı telefon pazarının amiral gemisi olan iPhoneların fiyatı esas alınarak yapılan araştırmaya göre dünyada iPhone 5Sin en pahalı satıldığı ülkeler sıralamasında Türkiye 2. oldu.

İngiltere merkezli teknoloji sitesi Mobil Unlockedun hazırladığı interaktif haritada Türkiye 1063 dolarlık fiyatla ikinci olurken, iPhone 5Sin en pahalı olduğu ülke unvanını ise 1091 dolarla Ürdün aldı. 707 dolarlık fiyatla ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri, tüketicilerin iPhone 5Se en düşük fiyata ulaşabildiği ülkeler olarak birinci ve ikinci sırada yer aldı.

ORTALAMA BİR HİNTLİNİN GELİRİNİN 5TE 1İNE BEDEL

Aynı araştırmada iPhone 5S fiyatları, ülkelerin kişi başına satın alma gücü paritesine göre millli gelirlerine de oranlandı. Bu listede Katarlılar yıllık milli gelirlerinin sadece yüzde 0.76sı ile iPhone 5S alabilirken, Lüksemburglular yüzde 1.1i ile, Singapur ve ABDlilerse yüzde 1.3ü ile Appleın son akıllı telefonunu satın alabiliyor. Alım gücüne göre iPhonea erişimi en zor ülke ise bir yıllık gelirinin yüzde 22.3ünü (yaklaşık beşte biri) iPhone 5Se ayırmak durumunda olan Hintliler oldu. Hindistanı, yüzde 19.7 ile Vietnam, yüzde 18 ile Ürdün ve Filipinler izlerken, Çin yüzde 9.5 ile 5. sırada yer aldı. Kişi başına ortalama gelir düzeyi esas alındığında Türkiyede ortalama bir tüketicinin iPhone 5S alabilmesi için yıllık gelirinin yüzde 7.17sini ayırması gerekliyor. Bu oranla Türkiye, iPhone 5S pahalılık endeksinde 8. sırada bulunuyor.

KDV HARİÇ TUTULSA DA İKİNCİLİĞİ BIRAKMIYORUZ

Araştırmada yer alan 48 ülke, iPhone 5Sin vergi (katma değer vergisi) hariç fiyatları da esas alınarak sıralanmış. Vergiler hariç tutulduğunda en ucuz iPhone 5S, 649 dolarla ABDde. Ucuzlukta ABDyi, 681 dolarla Vietnam ve 689 dolarla Kanada izliyor. 940 dolarla Ürdün bu alanda da pahalılıkta birinci olurken, Türkiye 900 dolarla vergi hariç tutulduğunda bile iPhoneun en pahalı olduğu ülkeler sıralamasındaki yerini 2. olarak alıyor.
http://www.veteknoloji.com/iphone-5s-in-fiyati-en-cok-bize-dokundu-69613--0.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Link to comment
Share on other sites

Ülkede "Marka" olursan köşeyi dönersin.İnternette denk geldi 160gb ada 200gb apple logolu HDD adam 160 TL okutmaya çalışıyordu..Sen bu kadar fakir iken bu kadar lüks tüketime meraklı olursan daha çok yolunursun

Edited by kacaksevgilim
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...