Jump to content

Kod Istekleri


ozgun2
 Share

Recommended Posts

emin olmamakla beraber Bilenler için gayet basittir diye tahmin ediyorum ,

1.

Loop kullanılarak,

Kullanıcı n ve m(üst sınır) olmak üzüre 2 sayı değeri girdiğinde "Visual Studio" aralıkta kalan ve 6 ile bölünebilen sayıları print edecek.

Sınırlar -1000 ile +1000 arasında olucak ve kullanıcı bu değer aralığında sayı girecek. m için 1001 girilemez yani.

  • Belirtilmemiş ama kullanıcı değer aralığının dığında bir sayı girerse uyarı vermesi
  • Yeni başlayan birisi için oldukça basit olması karmaşık kodlar içermemesi:)
  • ha birde, atıyorum -50 ile 100 girildi aralıktaki sayıların büyükten küçüğe ya da küçükten büyüğe print edilmesini nasıl ayarlıyoruz?

yardım edenlere şimdiden teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

Öncelikle bu yeni başlayan kişinin elimize uğraştığı ama yardım alması gerektiğine dair bir şeyler göstermesi gerekir. Armut piş ağzıma düş dedikçe bu ülkede kimse bir şey öğrenemez oldu. Bu ödevleri sizin öğrenmeniz için veriyorlar biz yapalım diye değil. Yapamadığınız yerlerde elbette yardımcı oluruz ancak sizinde bir şeyler çıkarıp bize sunmanız gerekli.

Link to comment
Share on other sites

Öncelikle bu yeni başlayan kişinin elimize uğraştığı ama yardım alması gerektiğine dair bir şeyler göstermesi gerekir. Armut piş ağzıma düş dedikçe bu ülkede kimse bir şey öğrenemez oldu. Bu ödevleri sizin öğrenmeniz için veriyorlar biz yapalım diye değil. Yapamadığınız yerlerde elbette yardımcı oluruz ancak sizinde bir şeyler çıkarıp bize sunmanız geretama

tamam sonuna kadar haklısın bu armut piş ağzıma düş konusunda, ben çoğu zaman hazıra konmayı seven birisi değilim. atıyorum bu ödev "yamuk" olsaydı ve vaktim olsaydı, elimdeki en az 3-4 kitaptan araştırır, internetten bakar,corel draw da şekilleri çizer vs vs uğraşırdım çünkü az çok biliyorum. Bu konuyu düşündüğümde sadece verilen tek bir sayının atıyorum kullanıcı 50 girdiğinde 6 ile bölünebilenleri bulmayı biliyorum, buna uyarlamak için uğraştım ama while mi for u mu hangisini nerede nasıl kullanıcağını bilmeyince bu iş tamamen çorba oluyor kaldıki burada yardım edersende aynı kodu kullanmıycam ben. Programda açıp bildiğim kadarıyla tek tek deniycem buraya bunu eklsem, bunu çıkarsam çalışırmı ne işe yarıyormuş gibi. Kitaptanda baktığımkadarıyla da(Problem Solving and Program Design in C) benzer bir örnek yok konu başlığı altında. mecburen yazdım buraya.bana bunun örneği olan bir link versen dahi olur. Artık takdiri sana kalmış çünkü bunda armut piş ağzıma düş yapmadığımı göstebileceğim bir kanıtım yok benim.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...