Jump to content

Microfonum yok diye üzülmeyin


scarface
 Share

Recommended Posts

  • Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Arkadaşlar mikrofon ayarları yapılan bir bilgisayarda her tip kulaklıkla oluyor! olmayan arkadaşlar mikrofon ayarlarının tam yapılmış olmasına dikkat etsin! Tabi kulaklığı mic yuvasına taktıktan sonra! bazı ses kartları takılı durmda ancak mic ayarını aktive ediyor!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
buradan çıkan sonuç:

demekki her kulaklık ta olmuyor. O zaman alırken mikrofon olarak da kullanabilirmiyim diye araştırmak gerekiyor. Hatta satıcıya sormak gerekiyor. (dayak yemeyi göze alarak :) )

helal olsun arkadaşım koptum gülmekten

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...

1)Bilgisayara yada kulaklığa herangi bir zararı olmaz.

2)Kaliteli bas verme yeteneği olan hassas kulaklık olmadıkça ses alamazsınız yada ses yetersiz olur ama teorik olarak her kulaklık mikrofon vazifesi görür çünki çalışma mantığı aynı.

3)Hiçbir kulaklık tam olarak mikrofon kalitesinde/yeterliliğinde ses sağlamaz.

Link to comment
Share on other sites

Sonuç alamayan arkadaşlar denetim masası / ses efekti ve ses aygıtları /insan sesi/ donanımı sına şeklinde tekrar denesin her kulaklıkta sonuç alınması lazım :)

Link to comment
Share on other sites

Mikrofonun yapısını incelerseniz aynı işlevde olduğunu görebilirsiniz. Mikrofonu da kulaklık girişine takarsanız ses alabilirsiniz. Bu arada söyleyeyim, zarsız mikrofonları takmayın, yakarsınız :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

ARKADAŞLAR BU KONU OLDUKÇA BASİT BİRŞEY ÇÜNKÜ ORTAOKUL YADA LİSE DÜZEYİNDE FEN BİLGİSİ YADA FİZİK DERSİ KONJULARI İÇERİSİNDE TEMEL ELEKTRİK VE ELEKTRONİK BİLGİLERİ VERİLMEKTEDİR. O KONULAR İÇERİSİNDE GÖRECEKSİNİZ Kİ HEM KULAKLIK HEMDE MİKROFON BİR BOBİNDEN VE ONU MANYETİK OLARAK ETKİLEYEN BİR MIKNATIS İLE BİRLEŞİK OLAN NÜVEDEN OLUŞUR. KULAKLIK SES KAYNAĞINDAN GELEN KÜÇÜK ELEKTRİSEL AKIMLARI YANİ FREKANSLARI ALARAK KENDİSİ ÜZERİNDE BİR MANYETİK ALAN OLUŞTURUR VE BAĞLI OLDUĞU ZAR VEYA (BÜYÜK HOPARLÖRLER İÇİN...) DİYAFRAMI KARŞISINDA DURAN MIKNAISTAN ETKİLENEREK HAREKET ETMEYE ZORLAR VE HAVAYI TİTREŞTİRİR. İŞTE SİZE SES...

KULALIK İSE TAM TERSİ BİR MEKANİZMA İLE DAHA İNCE OLAN ZARIN HAVADA Kİ TİTRESİMLERLE DALGALANMASINI VE MIKNATISIN ETKİSİ İLE KÜÇÜK ALTERNANT AKIMLAR OLUŞMASINI SAĞLAR VE BUDA SİZİN YÜKSELTEÇ GÖREVİNİ YERİNE GETİREN PC ANFİ VS GİBİ BİR ARAÇLA KULAKLARINIZIN DUYABİLECEĞİ EŞİK FREKANS OLAN 20-20000 HZ ARASINDAKİ BİR DEĞERE ULAŞTIRLIR. SES BÖYLECE MEYDANA GELMİŞ OLUR.

BİR TAKIM TELEFON KULAKLIKLARINDA OLMAYIŞININ SEBEBİ İSE TELDE Kİ SES BAZI MODELLERDE ENTEGRE DEVRE KOMBİNASYONU İLE SAĞLANIR. MESELA NOKİA 6630 DA MİKROFON VE STEREO HOPARLÖR İÇİN 3 ADET KABLO KULLANILIR. ASLINDA HER KULAKLIK İÇİN 2 VE MİKROFON İÇİNDE 2 KABLO OLMASI GEREKTİĞİNİ GÖZ ÖNÜNE ALIRSAK TAPLAMDA 6 ADET KABLO OLMASI GEREKİR. ANCAK BU KODEKLENMİŞ GİBİ SESİ ELEKTRİKSEL AKIM OLARAK DEĞİL BİR FREKANS DİZİSİ OLARAK İLETİR. BU NEDENLE İÇERİDE BULUNAN ENTEGRE DEVRE SES ÇEVİRİSİ İÇİN UYGUN KOMBİNASYONU YÜKSELTECİNİZE İLETEMEZ VEYA İLETTİĞİ VERİYİ YÜKSELTEÇ İŞLEYEMEZ.

BİLİM...............

Link to comment
Share on other sites

şimdiye kadar farkına varmadınız galiba :rolleyes2: ben küçükken mikrofonu hoparlör çıkışına bağladığımda mikofon oluyodu sana hoparlör :D

vayy anasını ben de diorum benim gibisi bu dünyaya gelirmi aynı benim ufaklıgım :p:D:D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...