Jump to content

Windows 8.1 Update 1 Türkçe (Orj Msdn Iso)


istanbul82
 Share

Recommended Posts

  • Replies 765
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Güncellemeyi indirdim ve kurdum pekte bi esirisi yokmuş olsun teşekürler mikrosoft.

 

Aslında görünüş açısından değil de daha çok performans iyileştirme ile alakalıymış blog yazısını bulamadım okuduğum kadarı ile artık 2 GB değil 1 GB yeterli olacak ve bundan sonra ki Windows 8.1 güncellemelerini almanız için 8.1.1 yüklemeniz gerekiyor.

Link to comment
Share on other sites

RyEDWa.jpg

 

:)

Mdl forumda bekliyoruz öylece copo diye bir dallama var geçende gıcıklık yapmıştı bu seferde yapacak anlaşılan sağol kardeş görüntüyü paylaştığın için. Elin gavuruna yalvarıyor bir çok kişi

Edited by atplsx
Link to comment
Share on other sites

Windows 8.1 Update ile Gelen Arayüz Yenilikleri

Windows 8.1 Update ile özellikle klavye ve fare kullanıcıları için bazı iyileştirmeler yapılmış durumda. Bu açıdan yapılan yenilikleri, güncellemeyi yükledikten sonra karşımıza gelen başlangıç ekranında bile görme imkanına sahibiz.

W81UI_1.png

Başlangıç ekranının sağ üst kısmında bilgisayarı kapatma ve yeniden başlatma gibi güç görevlerinin ve arama fonksiyonunun yer aldığını görmek mümkün.

 

 

W81UI_2.png

Yine başlangıç ekranı üzerinde yer alan yeni nesil veya geleneksel uygulamaların üzerine sağ tıkladığımızda uygulama ile ilgili olan seçeneklerin karşımıza geldiğini görebiliyoruz. Burada uygulamanın özelliğine göre karşımıza gelen seçenekler değişiklik gösterebilir. Örneğin yeniden boyutlandırma görevinin altındaki boyut tipleri veya uygulamanın kaldırılabilmesi gibi.

W81UI_3.png

Benzer şekilde ekranda yer alan uygulamalar arasında çoklu seçim yapabilmek için masaüstü ortamında kullanılan CTRL butonu başlangıç ekranı üzerinde de fonksiyonel. Bir uygulamaya sağ tıkladıktan sonra CTRL butonu ile farklı uygulamaları seçerek uygulamalar üzerinde topluca işlem yapma (taşıma, büyültme, küçültme vb gibi) mümkün hale gelecektir.

W81UI_4.png

Klavye – fare kullanıcılarını ilgilendiren bir diğer önemli yenilik ise yeni nesil uygulamaların çalışma görünümünde yapılmış. Yeni nesil bir uygulama açıkken fare işaretçisini ekranın üst tarafına getirdiğimizde yeni nesil uygulamanın simge durumuna küçültülmesi veya doğrudan kapatılabilmesini sağlayan görevler alışıldık yerlerinde duruyor.

W81UI_5.png

Masaüstü kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran alanlardan biri kuşkusuz görev çubuğu. Önceki sürümlerde yalnızca geleneksel masaüstü uygulamalarına ait kısayollar görev çubuğuna sabitlenebilirken Windows 8.1 Update ile yeni nesil uygulamalara ait kısayollar da görev çubuğuna sabitlenebiliyor.

W81UI_6.png

Hatta bir yeni nesil uygulamayı çalıştırıp fare işaretçisini ekranın alt kısmına sürüklediğimizde görev çubuğunun buradan da çıktığını görmek mümkün. Görev çubuğu kullanılarak uygulamalar arası geçiş yapılması modern arayüzde çalışan yeni nesil uygulamalar için de sağlanmış.

W81UI_7.png

İster modern uygulamayı küçültmüş olalım ister geleneksel masaüstü uygulamaları ile çalışıyor olalım, artık çalışan tüm uygulamalara görev çubuğu üzerinden erişim sağlamak mümkün.

W81UI_8.png

Geleneksel masaüstü uygulamalarında olduğu gibi yeni nesil uygulamaların da görev çubuğundaki simgelerine sağ tıklayarak uygulamayı kapatmak veya görev çubuğuna sabitlemek / görev çubuğundan uygulamayı kaldırmak gibi alışılmış Windows Explorer işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Windows 8.1 Update, bundan sonraki Windows’un güvenlik ile ilgili ve diğer tüm güncelleştirmelerine taban oluşturacağı için tüm Windows Server 2012 R2 ve Windows 8.1 kullanıcılarının yüklemesi gerekmekte.

Windows 8.1 Update ile birlikte göze çarpan arayüz değişiklikleri kabaca bu şekilde listelenebilir. Önümüzdeki günlerde Windows 8.1 kullanıcılarını çok daha büyük sürprizler bekliyor.

 

Alıntıdır:

logo.png

Edited by dj sms
Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar buradaki konuya herkez girip türkçe upload etmelerini istediğimizi yazsanız olmazmı fazla olursak belki yayınlarlar

yazma kardeşim adamlar Türkleri sevmiyor fazla istek yapınca kendilerini birşey sanıyorlar. Bizim arkadaşlarımız sağolsun kendilerine müslüman hiçbir şey paylaşmazlar

Edited by atplsx
Link to comment
Share on other sites

yazma kardeşim adamlar Türkleri sevmiyor fazla istek yapınca kendilerini birşey sanıyorlar. Bizim arkadaşlarımız sağolsun kendilerine müslüman hiçbir şey paylaşmazlar

 

Bizimkilerin upload yapmasını beklersek win 9 çıkar hocam

Link to comment
Share on other sites

 

Bizimkilerin upload yapmasını beklersek win 9 çıkar hocam

tamam yazmışlar senden öncekilerde onun için yazma dedim adamlar gıcıklar Türklere. Geçen sefer en sona salladılar bizi devamlı yazıyoruz diye

Edited by atplsx
Link to comment
Share on other sites

1.hiristiyan yandaş ülke tutumu var ukraynaca filanda sızdı..

2.türk ve müslüman olmamız en sonlarda geliceğimizin gostergesi gibi bir türk sızıdrmazsa..

3.wzor olsaydı daha 8 nisan gecesi down ediyo olurduk ne yazzıki fbı peşinde oldukları için paylaşım yapamıyolar...

şimdilik gelişmeler boyle...biraz kakaya sardı yani..bizim türklerde sızdırmıyor çünkü yakalanırsam 1000/1 ihtimalde olsa işimden olurum filan düşüncesi var malum bu ülkede ekmek arslanın midesinde...

Edited by istanbul82
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...