Jump to content

Yurtdışındaki Elektrik Voltajı Hakkında


canpolat11
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar lütfen yardım edin bu suudi arabistanda ki prizler herhalde üçlü girişmiş ve voltajları farklıymış şimdi bu cep telefnlarını şarj sorun oluyormuş şimdi burdaki yani ikili girişi üçlü girişe çeviren bir şe yvarmı ???

Link to comment
Share on other sites

Sarj aletinin üzerini oku 220 V yazıyorsa sorun yok. 110V yazıyorsa prize taktığın an patlar. Eğer 220 V yazıyorsa bir elektrikçiden priz dönüştürücü alıp kullanabilirsin. Yoksa da bir telefoncudan gidip Türkiye uyumlu sarj aleti alabilirsin.

Link to comment
Share on other sites

Orada da volt 220, ayrıca bizdeki iki girişli şarj aletleri onların prizlerine doğrudan hiçbir aparat olmadan takılıp kullanılıyor.

Daha bir yıl önce gittim buradan telefonumu fotoğraf makinemi buradaki şarj aletleriyle bereber götürdüm ve orada kullandım.

Ayrıca oradan dua isteriz...

Link to comment
Share on other sites

hayır arkadaşlar benim meseleğim elektrik arabistan tarafındada çalıştım 

 

orda prizler 

 

prizkasa.jpg

priz2.jpg

 

 

bu şekildedir     ama hiç bir sıkıntısı yoktur onlarda priz girişleri yani fişlerin jak tarafları düz bi demirdir bizde ise Dünya genelinde olduğu gibi yuvarlak bi çubuk gibidir 

senin tek yapman gereken kardeş bak o yukarda 2 si  biri faz biri nötrdür    fişini direk oraya sok   arabistan tarafındada sıtandart 220 volttor  120 volt dünyada ben bi Amerika kullanıyor diye biliyorum al tarafdaki o tek şeyde toprakdır   he ama arabistanda satılıyorda o prizleri normal bizim kullanacağımız fişlere çeviren aparatta satılıyor ama sen o zamana kadar  üstteki o iki taneye direk  sok şarz aletini  sadece arabistan tarafında birizlerde çocuk güvenliği oluduğu için ( dokununca çarpmasın diye) biraz bastırman gerekli 

Link to comment
Share on other sites

pmm inşallah hayırlısıyla bir gidelimde annemde dediydi taktık öyle de aklıma geldi acab birşe yolursa diye zaten nokia ince uçlu şarj ama ben ne olur ne olmaz alayımmı yada orda satılıyrmudur ve buradaki fiyatları nedir ?????

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...