HARBİKIZ Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Kozalakla (çam kozalağı) yoğurt nasıl yapılıyor bilen var mı arkadaşlar...Çok lezzetli katı oluyormuş. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
onurx Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 size bir yoğurt mayalama şekli anlatayım belki ilk etapta size ters gelebilir...ama bizim buralarda eskiler önceden yoğurt mayası bulamayınca öyle mayalıyorlarmış... açmamış, yeşil bir çam kozalağı alıyorsunuz ve bunu 10-15 gün yoğurt suyunda bekletiyorsunuz amaç kozalağın acısını almak. daha sonra bunu tekrar temiz bir yoğurt suyuna koyuyorsunuz ve yoğurt mayalayacağınız zaman süte küçük parmağınızı batırıyorsunuz ve elini hemen yakar yakmaz kıvamda iken yoğurt suyundan kozalağı alıp sütün içine atıyorsunuz...ve üzerini örtüyorsunuz... 4 saat sonra yoğurdu açıp dolaba koyuyorsunuz ve ertesi gün afiyetlice yiyorcunuz...ben şahsen ilk etapta inanmadım tutacağına ve denedim...ve hazır yoğurtlar bile yanında sıfır kalıyor... sonra yoğurdu açtığınızda tekrar kozalağı alıyor ve yoğurt suyuna koyuyorsunuz maksat ikinci sefer tekrar kullanmak....deneyenlere afiyet olsun.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HARBİKIZ Posted July 4, 2014 Author Share Posted July 4, 2014 kozalak sürekli kullanılıyor mu.yoksa bir kaç seferlik mi...yoğurt ta çam kokusu oluyor mu acaba...yoğurt suyu içine koyduğumuz kozalak kavanozunu buz dolabında mı yoksa dışarıda mı bekletecez.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.