Jump to content

Programlama'ya Nasıl Başlarım..


CarleoNe

Recommended Posts

Programlamaya nasıl başlarım?

En çok sorulan soru budur. Herkes programlamaya başlamak ister. Ama nereden ve nasıl başlamak gerektiğini bilemez. Bu küçük bir klavuzdur...

Bilgisayar dünyası gelişmekte. Hem donanımsal hem de yazılımsal olan bu gelişmeye ayak uydurabilmek çok zor. Fakat bir zorunluluktur. Bir şekilde bir yerden başlamak gerekir. Bu, sadece programlama veya bilgisayar için değil tüm hayat için geçerlidir. Bir şeylere bir yerden başlamak kolaydır. Ama doğru bir başlangıç yapmak, işte zor olan budur. Herkes doğru bir başlangıç için bu soruyu soruyor. Nasıl başlarım?

Programlama bilgi ve mantığın bütünleşmesidir. Tek başına ne bilgi ne de mantık yeterli değildir. Öncelikle programlamanın size uygun olup olmadığına karar vermelisiniz. Gerçi size uygun olmasa bile yoğun bir çalışmayla kendinizi programlamaya uygun hale getirebilirsiniz. Yani sizde programcı olabilirsiniz. Yeter ki doğru ve kararlı bir çalışın. Acaba siz programlamaya uygun musunuz?

1- Yaptığınız iş ne kadar zor olursa olsun sonuna kadar gider misiniz?

2- Pek çok sorunu mantık yürüterek çözer misiniz?

3- Yaptığınız işlerde mantık arar mısınız?

4- Kullandığınız programların çalışma prensibini merak eder misiniz?

5- Sabırlı mısınız?

6- Kullandığınız programlarda hata arar mısınız?

7- Bir programda rakam yazılması gereken yere ilk olarak harf yazar mısınız?

8- Eğer harf yazarsa bunu bir hata olarak kabul eder misiniz?

9- Değişik programlar yükleyip bu programları kendiniz deneyerek çözmeye çalışır mısınız?

10- İlk defa kullandığınız bir programı çözmeniz için kısa bir süre yeterli mi?

11- Hafızanız kuvvetli mi?

12- Bilgisayarın başında tek bir iş için saatlerce oturabilir misiniz?

13- Kendinizi bir başkasının yerine koyup onun gibi düşünebilir misiniz?

14- Araştırmayı çok sever misiniz?

15- Az soru sorup sorunlarınızı hep kendiniz mi çözersiniz?

Aslında daha pek çok soru sorulabilir. Eğer yukarıdaki sorulara verdiğiniz yanıtlarda EVET cevabı daha çoksa siz programlamaya daha yatkınsınızdır. Eğer HAYIR cevabı daha çoksa siz daha fazla çalışmalısınız?

Bu soruları cevapladıktan sonra sıra başlangıca geldi. İlk basamak ne olacak? Nasıl ve ne ile başlayacağım?

Bu sorulardan önce programlamayı öğrenme isteğinizin kesin olarak cevabını vermelisiniz. Niçin programlama öğrenmek istiyorsunuz? Amacınız ve bu konuda ulaşmak istediğiniz nokta nedir?

1- Hobi

2- Sistem programcılığı

3- Veri tabanı programlama

4- Oyun programcılığı

5- Otomasyon

6- Internet tasarım programcılığı

7- Internet veri tabanı programcılığı

Bunları daha da kategorilere ayırmak mümkün. Bunlardan hangisini amaç olarak

belirlediniz? Aslında tümü için ortak bir başlangıç noktanız var.

Programlamaya başlangıç noktanız programlama mantığını öğrenmektir. Bu o 7 madde içinde geçerlidir. Mantık programlamanın birinci basamağıdır. Önce mantığınızı geliştirmelisiniz. Bunun içinde öncelikle ALGORİTMA ile ilgili kaynakları araştırmalısınız. Algoritma çıkarmayı öğrendikten sonra sıra geldi bu algoritmayı uygulayabileceğiniz programlama diline. Bu konuda herkes farklı düşüncelere sahiptir. Peki en doğrusu hangisidir?

Bu sorunun cevabını da öncelikle siz bulmalısınız. Unutmayın ki hiç kimse sizin ne kadar zeki olduğunuzu bilemez. Bunu ancak siz bilirsiniz.

Programlama dili ne olursa olsun MANTIK aynıdır. Değişen tek şey komutlar ve bu komutların uygulanışıdır. Bir dilde tek bir işlemle yapılan bir iş için başka bir dilde çok daha fazla kod yazmak zorunda kalabilirsiniz. Ama sonuç aynıdır.

Programlama dilleri en genel olarak GÖRSEL ve GÖRSEL OLMAYAN olarak ikiye ayrılır.

Görsel diller Visual Basic, Delphi, C++ Builder?

Görsel olmayan diller Basic, Pascal, C/C++?

Bunlar sadece örnek. Aslında daha fazla dil mevcut.

Görsel diller nesne tabanlı dillerdir. Her şey nesnelere dayalıdır. Görsel olmayan dillerde ise her şeyi siz oluşturursunuz. Bu açıdan bakıldığında görsel olmayan dillerin daha zor olduğu düşünülebilir. Bu kısmen doğrudur. Her şeyin kodlarla programcı tarafından yapılması çok zor olduğu anlamına gelir. Ama görsel dillerin görsel olmayan dillerden esinlenerek ve onların üzerine kurularak yapıldığı düşünüldüğünde görsel dillerinde zor olduğu bir gerçektir. Ama bu zorluk tamamen programcının bilgi, mantık ve bilgisini kullanmasındaki yeteneğine göredir. Kimisi için her şey tam tersi olabilir.

Eğer programlama temeliniz yok veya çok zayıf ise başlangıç noktanız PASCAL olmalıdır. Pascal programlama dilinin amacı öğrencilere programlamayı öğretmektir. Pascalın geliştirilmesinin amacı budur. Hiyerarşik ve akıcı bir düzene sahiptir. Kuralcı ve esnektir. Programlama mantığını en iyi öğrenebileceğiniz ve geliştirebileceğiniz dildir. Çünkü her şeyi siz tasarlamalısınız. Size hazır olarak bir şey sunulmaz.

Yok ben programlama mantığını biliyorum veya ben aşırı zekiyim diyorsanız o halde başlangıç noktanız görsel diller olmalıdır. Peki görsel dillerden hangisi? Bu sorunun cevabı yine sizsiniz. Eğer görsel olmayan dillerden bir tanesini biliyorsanız o dili taban almış görsel dile geçmeniz gerekir. Basic biliyorsanız Visual Basic, Pascal biliyorsanız Delphi, C biliyorsanız Visual C++ veya Visual C++ Builder dan başlayabilirsiniz.

Ama yok ben sadece internet programcılığı ile ilgileniyorum diyorsanız, o halde sizin için başlangıç noktası HTML olmalıdır. Ben HTMLyi biliyorum zaten diyorsanız XMLi öğrenebilirsiniz.

Görüldüğü üzere başlangıç noktasının cevabı aslında sizsiniz. Sizle ilgili her şeyin cevabı gibi...

Saygılar (Dursun Çakır)

Evet Arkadaşlar. Programlama Hakkında ne düşünüyorsunuz? Kendinizi bu alana yatkın buluyormusunuz yada başlamak isteyipte yol bilmeyenlerdenmisiniz?

Hangi Programlama dilini öğrenmek istiyorsunuz? Bu Soruları herkes kendine göre cevaplarsa memnun olurum.

Sevgilerimle

Link to comment
Share on other sites

bil programcılığı okuyorum..pascal ı geç zaten

visual basic öğrenmeye karar vermiştim.ama baktım ki yetenekleri diğerlerine göre zayıf.

ben şu anda borland c++ builder kullanarak c++ dilinde kendimi geliştiriyorum.

www için dreamweaver kullanarak html ve php dilinde kendimi geliştiriyorum

en büyük yardımcım kitaplar

öğrenmek istediğim diğer diller ise python ve java

Link to comment
Share on other sites

Yazının aşağı yukarı tamamı doğru ama sanıyorum eski bir yazı Java ve C# gibi programlama dillerinden hiç bahsedilmemiş, pascal'ın amacı yapısal programlamayı öğretmek değil matematiksel işlemleri kolayca gerçekleştirebilmekti şu anda ki kullanılışı yapısal programlamayı öğretmek olabilir ama bunun için yapılmadı...

ben son 2 yıldır C# ve SQL server üzerinde proje geliştiriyorum bunlar dışında ASP.NET, ADO.NET, Oracle gibi sistemlerle de şahsi olarak ilgileniyorum, Delphi ve Visual Basic ile program yazdım daha önceleri ama bunları Java ile karşılaştırmak Java'ya haksızlık olur diye düşünüyorum, şu an için C# en iyisi bana göre ama Java'dan bi atak beklemiyo değilim uzunca bir süre sustular çünkü, bekleyip görücez ne dielim...

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

Programlama mantığını anlamak önemli olan. Anladıktan sonra her dili öğrenmek kolaylaşıyor.

Basic ile başladım bu işe. Vb6'yı çözmem çok kolay oldu. Şu an işim gereği delphi kullanmak zorundayım. Onuda birkaç gün içinde işimi yapabilecek kadar çözdüm. Birde AutoIT var. Bazıları programlama dili değil dese de hiçbir programlama dilinde bu kadar kolay program yazılamaz.

10 satır içinde php bir siteye login olup,belli linkleri toplayıp, hepsini bir text dosyasına yazıp ardından freedownload manageri çalıştırıp download listesine ekletemezsiniz sanırım.

Link to comment
Share on other sites

Programlama mantığını anlamak önemli olan. Anladıktan sonra her dili öğrenmek kolaylaşıyor.

Basic ile başladım bu işe. Vb6'yı çözmem çok kolay oldu. Şu an işim gereği delphi kullanmak zorundayım. Onuda birkaç gün içinde işimi yapabilecek kadar çözdüm. Birde AutoIT var. Bazıları programlama dili değil dese de hiçbir programlama dilinde bu kadar kolay program yazılamaz.

10 satır içinde php bir siteye login olup,belli linkleri toplayıp, hepsini bir text dosyasına yazıp ardından freedownload manageri çalıştırıp download listesine ekletemezsiniz sanırım.

+1 katılıyorum

daha önce kitap alarak C# ve Java öğrenmek istedim ikisi içinde kitap aldım. ama kitapla fln cook zorlandım neyse sonra öss yı kazandım. programlama bölümüne gittim 1 dönem "algoritma" gördük simdi ise o zorlandıgım pprogramlama kitaplarını catır catir geciyorum programlamada dil o kadar da cok önemli deil zaten birini iyi bilinc diğerlerine geçmek zor olmuyor.. TAVSİYEM ALGORİTMA kitabı al ordan başla sonra alayı kolay.. C++ veya C# öğren nie dersen bizim bir hocamız var deli programlama biliyor c++ java fln fln bir kac dili ii biliyor hocamız dedi ki eğer web tabanlı birseyler geliştirmek istiyorsan java+php öğren yok görsel programlama yapacaksan Filemaker veya C++ öğren dedi c++ kadar güçlü bir dil yok derdi dhep. neyse eğer amacınız formlardan texboxlardan oluşan birseyler yazmaksa kod bilmeye gerekduymadan program yazmak için apple in geliştirdiği

Filemaker i kurun kurcalayın normal programlamadaki kodların ezberine gerek duymazsınız. cok ta güçlü.. www.filemaker.com download link www.filemakerx.com tr kaynak..

oyun programcılıgı ile ilgilenecekseniz c# öğrenin bir microsoft studiosu vardı adını unttum 3ds max ile cizdiklerinin karakter ambiyans vs C# da koda ceviriyordu ..

Link to comment
Share on other sites

daha önce kitap alarak C# ve Java öğrenmek istedim ikisi içinde kitap aldım. ama kitapla fln cook zorlandım neyse sonra öss yı kazandım. programlama bölümüne gittim 1 dönem "algoritma" gördük simdi ise o zorlandıgım pprogramlama kitaplarını catır catir geciyorum programlamada dil o kadar da cok önemli deil zaten birini iyi bilinc diğerlerine geçmek zor olmuyor.. TAVSİYEM ALGORİTMA kitabı al ordan başla sonra alayı kolay.. C++ veya C# öğren nie dersen bizim bir hocamız var deli programlama biliyor c++ java fln fln bir kac dili ii biliyor hocamız dedi ki eğer web tabanlı birseyler geliştirmek istiyorsan java+php öğren yok görsel programlama yapacaksan Filemaker veya C++ öğren dedi c++ kadar güçlü bir dil yok derdi dhep. neyse eğer amacınız formlardan texboxlardan oluşan birseyler yazmaksa kod bilmeye gerekduymadan program yazmak için apple in geliştirdiği

Filemaker i kurun kurcalayın normal programlamadaki kodların ezberine gerek duymazsınız. cok ta güçlü.. www.filemaker.com download link www.filemakerx.com tr kaynak..

oyun programcılıgı ile ilgilenecekseniz c# öğrenin bir microsoft studiosu vardı adını unttum 3ds max ile cizdiklerinin karakter ambiyans vs C# da koda ceviriyordu ..

dil önemli değil doğru ancak C# ı sadece oyun programlama ile sınırlandırmak çok yanlış bir yaklaşım olur...

Link to comment
Share on other sites

dil önemli değil doğru ancak C# ı sadece oyun programlama ile sınırlandırmak çok yanlış bir yaklaşım olur...

sanırım yanlıs anlasılmıs ben onu c# a ek özellik olarak yazmıstım.. C++ ya da C# ı tavsiye ederim. ikisinide öğreniyorum su anda c# daha kolay gibi geldi.. c++ ile windows gbi işletim sistemleri geliştirildiği göz önünde bulundurulursa veya c# ile driverlerin yazıldıgı iki dilinde son derece güçlü oldugu görülebilir.. (c# için sharpdevelopher i tavsiye ederim microsoftunkine ii bir rakip ve ücretsiz..)

Link to comment
Share on other sites

sanırım yanlıs anlasılmıs ben onu c# a ek özellik olarak yazmıstım.. C++ ya da C# ı tavsiye ederim. ikisinide öğreniyorum su anda c# daha kolay gibi geldi.. c++ ile windows gbi işletim sistemleri geliştirildiği göz önünde bulundurulursa veya c# ile driverlerin yazıldıgı iki dilinde son derece güçlü oldugu görülebilir.. (c# için sharpdevelopher i tavsiye ederim microsoftunkine ii bir rakip ve ücretsiz..)

ben Microsoft ISV partner olarak ve MCSD olarak Microsoft teknolojilerini kullanarak firmalara veya kurumlara özel çözümler üretiyorum, 2 yıldan beri C# kullanıyorum öncesinde Java, Delphi, Visual Basic, Pascal, Basic, Python gibi programlama dilleri ile çalıştım C++ kullandım ancak C# için söyleyebilirim ki C++ ve Javayı birleştirip üzerine birçok özellik eklenmiş yeni ve %100 OOP (Object Oriented Programming) mantığını kullanan yapamayacağınız hiç birşeyin hemen hemen yok gibi göründüğü (en azından kodlama ve interface bölümlerinde ben bi problemle karşılaşmadım) ve devamlı olarak geliştirilen bir programlama dili, ayrıca Microsoft Visual Studio .NET için Microsoft un desteklediği editörlerden başka hiç bir editörü ben önermiyorum bunun yanında DeveloperExpress gibi toollar kullanarak görsellik açısından daha gelişmiş programları çok fazla kod yazmadan geliştirebilirsiniz. Visual Studio editörlerinin de bedava versiyonları veya yeni başlayanlar için starter edition ları mevcut...

Link to comment
Share on other sites

Hepinizin Düşünceleri Oldukça güzel, Programlamacı Arkadaşlar'ın olması beni mutlu etti, peki yeni başlayaıpta bu forumu okuyan arkadaşlara neler önerirsiniz?

Link to comment
Share on other sites

ben ilk olarak 13 sene önce basic ile başladım. Basic öğrenmek açısından güzel bir dildi. Ama şu anda başlamak isteyen arkadaslar varsa onlara tavsiyem pascal ile başlamaları. Pascal matematiksel fonksiyonlar açısından çok avantajlı bir programlama dili. İç içe döngülerin mantığını en iyi kavrayabileceğiniz dildir. Function ve procedure lar yazmaya başladığınızda ve bu procedurelarda pointer kullandığınızda bir nevi nesneye yönelik programlamaya geçmiş oluyorsunuz. Bunları kavradıktan sonra yapmanız gereken en iyi işlem c programlama diline geçmenizdir. Unutmayın programlamanın en temeli matematiktir. Matematiksel fonksiyonlarla dans edebiliyorsanız kendinizi geliştirmeye başlamışsınız demektir. Benim tavsiyem c dilinden sonra delphi ye geçiş yapmanız çünkü dil olarak pascalla neredeyse aynı bir yabancılık çekmeyeceksiniz ve yaptığınız programlar sizi daha çok tatmin etmeye başlayacak.Delphiden sonra visual c builder a başlayarak ufkunuzu genişletebilirsiniz. Benim tavsiyem bu devrelerde veritabanına giriş yapmanız. Bir süre delphi ve c builderda vakit harcayın ve veritabanı programlamayı öğrenin. Ama daha önce aldığınız matematiksel temelden yola çıkın. Kendi sql yorumlarınızı ortaya koyarak çalışın. Bunları öğrendikten sonra class yapılarını anlayabilmek için java çalışmanızı tavsiye edebilirim. Çünkü bu class çalışmaları eğer web programcılığa giriş yapacaksanız çok yardımcı olacak ve php asp dillerinin mantığını çok kolay kavrayacaksınız. Bunları öğrendikten sonra .net 2005 ile programlamaya başlayın ve hız kazanın. Bunların hepsini öğrendikten sonra mesela ben vhdl programlama diline başladım. Bu gibi dillerin verdiği haz hiçbirinde yok. VHDL ile bir kola makinesi tasarlayabilir icatlar geliştirebilirsiniz en basitinden.Bu aşamadan sonra sadece kaynak okumak kalıyor. Ama unutmayın çok geniş bir derya ve herşeyi bilmenize olanak yok. Bilmeniz gereken temel teorik konuları öğrenmeniz şart. Veri yapıları kaynakları sizin kurtarıcınız olacak. Orada bulunan temel algoritmaları programlamaya çalışın. Mesela en kısa yol algoritması, belman ford bunları kodlarınızda kullanın. Daha sonra teorik bilgilerinizi genişletin. Bundan sonra zaten tutamaz kimse sizi :angry:.

Özet olarak anlatmaya çalıştım ama cümlelerin açılmaları yada spesifik geniş örnek isteyen arkadaşlara daha ayrıntılı anlatabilirim.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar burada yazılanların hepsi anlatımlar felan programlamaya başlayanlar için harika, gerçi bahsedilen bazı programlama dillerinin isimleri bana yabancı gelse bile bu sitede bu kadar dil bilen ve bildiklerini paylaşan insanların olması harika hele en başta carleone arkadaşın yazdığı 15 madde programcılığa başlayamak için şart.

Bende büyük bir programcıymışım gibi yazıyorum ama sizlerin yanında bir yandan da kendimi sıfır km bir programcı hatta programcı olmaya çalışan biri gibi görüyorum.

Yaklaşık 15 yıl önce basic ve pascal öğrendim ama kursta öğrendiğimle kaldı. Çok tuhaf olacak ama o dönemde kurs bitirme ödevimi görev yaptığım yeri düşünerek yapmıştım. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü için yaptım. Hocalarım felan garip bulmuştu ölülerle yada onların kayıtlarıyla uğraşmak herkese tuhaf geliyordu.

Ama yıllar önce kaybettiği yakınının mezarını bulmak için gelen insanlara yardım etmek ve mezarlarının yerlerini bulmak için öldükleri yıllara ait kara ciltli ve oldukça büyük defterleri karıştırmak ve kayıt bulmak gerçekten zordu.

Ben bu yüzden o programı yapmıştım ama çok çelimsiz bir programdı ve kursu bitirmem için yetiyordu. keşke o zamanlar üstüne düşüp programı geliştirseydim ve kullanıma sokabilseydim ama kim dinlerdiki beni yıllar geçti ben başka bir kuruma geçtim ve şimdi Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğünde harika bir programla yakınınıza ait mezarın ulaşım haritasına kadar bilgi veren bir programla hizmet veriyorlar. Keşke kendimi geliştirip ben yapsaydım ama kendim yapmış kadar mutluyum.

Şu anda Delphi 7 kullanıyorum küçük bir iki programın ardından orta halli bir program yazdım ve bir akrabam işyerinde yaptığı işleri takip ediyor bu da bana büyük bir haz veriyor.

Lafı çok uzattım belki ama siz siz olun hiç bir zaman başaramayacağınız korkusuna kapılıp vaz geçmeyin çünkü yaptığınız şey kötü bile olsa kötünün iyisi bile olsa yada mükemmel bile olsa sonuçta sizin eseriniz ve ona emek veriyorsunuz onu siz yapıyor ve hayata geçiriyorsunuz.

Her yaptığınız program size bir sonrası için daha büyük bir şevk vermeli ve daha sıkı sarılmalısınız.

Mantığınıza güvenin ve Mantığınızı geliştirin gerisi mutlaka gelecektir.

Herkese sonsuz başarılar.

Link to comment
Share on other sites

Müthişsiniz Arkadaşlar. Bu yaptıklarınızın programlama'ya yeni başlayan kişiler için ne kadar önemli olduğunu umarım tahmin ediyorsunuz. Bir çok kişi Programlama'ya yanlış yerlerden başlıyor ve sk8er_boi'nin de belirttiği oldukça önemli bir konu. Bir çok kişi herşeyin videolu eğitimle daha iyi anlaşılacağını düşünüyor. Bunu okuyan arkadaşlar hatanın farkına varacaktır.

smmete arkadaşımız da adeta döküman yazmış ve gördüğüm kadarıyla fazlasıyla mütevazi bir programlamacı, bilgi hazinesi olduğunu anlattıyı hikayesinden daha net anlayabiliyorum.

Başka Fikirleri Olan varsa bizimle paylaşsın derim. ve ayrıca programlamaya yeni başlayacak arkadaşların soruları varsa topic içinde de görüldüğü gibi fazlasıyla programlama bilgisi ve zekasına sahip arkadaş var ve bu ustaları değerlendirin derim, unutmayın bazen bir usta'nın verdiği tek bir tavsiye size programlama konusunda aylar kazandırabilir.

Sevgilerimle

Link to comment
Share on other sites

Oracle, temel olarak bir veritabanı uygulamasıdır. Bunun Yanında Uygulama Geliştirme Araçları, İş Uygulamaları ve Uygulama Sunucusu alanlarında rahatlık sağlayan bir çözümleyicidir.

Bu yazılımda ilişkilendirilmiş veritabanı yönetim sistemi temel işevdir. Yeni Başlayan arkadaşlar için asla uygun olmamakla birlikte ileri seviye programlama'da gelecek vaad eden ve iş olanakları açısından yüksek kriterli bir yazılım çözümleyicidir.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

Arkadaşla Oracle hakkında hemen hemen hiç yorum yapılmamış bunun hakkına biraz bilgi werebilirmisiniz acaba?

Oracle, MSSQL MYSQL gibi bir veritabanı sistemi. Tek başına program yazılan birşey değil. Çok büyük veritabanları olan programları kullanan şirketler kullanıyor.

Link to comment
Share on other sites

PHP'ye değinilmemiş, ben de biraz ondan bahsedeyim.

PHP, 1994(yanılmıyorsam) yılına dayanan bir dil. yapı olarak C++'a benziyor. PHP'ye yeni başlayacak birisi eğer kitap almaya üşeniyorsa(benim gibi ) internette bol miktarda araştırma yapmak zorunda. İlk olarak bilen birinin yardımıyla basit bir ziyaretçi defteri yazarsınız, zamanla geliştirip kapsamlı işler yaparsınız. Daha önce yapılmış basit şeylerin kodlarını inceleyerek yapıyı anlayabilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

ben php yapıyorum ama veritabanlı ve çok basit bir yönetim paneli yapmayı çok isterdim!

örneğin bir web sitem var diyelim ve sadece 4 sayfadan oluşuyor ben yönetim panelinden istediğim sayfaya içerik atmak istiyorum ama o kadar gelişkin değil sayfa adı düzenlmesi kategori olmasına gerekte yok

böyle basit bişeyi yapmayı birisi anlatsa çok güzel olur

hazır scriptlerden de kurtulurum :p

Link to comment
Share on other sites

samsun teknık lıse 4 sınıf oğrecısıyım

lıse2 de pascal

lıse3 de visual basic

lise4 de c++ ,access

accsesde suan proje hazırlıyorum

web uzerıne kendımı gelıstırmek uzerındeyım:Dweb uzerıne bıseyle uğrasınca kendımden gecıyorum cok sevıyorum ılerde web master olucam...

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar Ben Bişey Sormak İstiyoru Tukarda Sk8er_boi Kardeşim Videolu Anlatımın Gerçekte YAnlış Olduğunu Sölemiş. Ben Bu Yaz Tatilinde cd lerle web tasarımını(php asp ve bunlara yardımcı programları) nı öğrenmeyi düşünüyorum. Dediklerinizi Düşünüyoum da Acaba Almasam mı_? Bana B ukonuda Bir Fikir Verebilirsiniz mi_?

Hani Bir Söz Var "Başkalarının Hatalarını Yaşayarak Tastik Etmek Kadar Büyük Bir Salaklık Yoktur" derler...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...