Jump to content

Bilgisayar Açılmaması Sorunu


lupaland1x
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar 09.08.2014 tarihinde exper masaüstü bilgisayar aldım ve geldiğinde windows 8 kuruluydu bugüne kadar kullandım alt tab yaptığımda modern arka plan gibi zımbırtılar gözükmesi hoşuma gitmiyordu neyse windows 7 kurmaya karar verdim bios ayarından windows 8 seçiliydi windows 7 or others olarak değiştirdim ve cd okumayı ayarladım başladım formata biçimlendirme bölümünde

Wndows Bu Diske Yüklenemez. Seçilen Dsk Gpt Bölümü Stilinde hatası veriyordu ben o bölümü sil diyerek geçer diye düşündüm windows olan c sürücüsünü sildim fakat yine devam edemedim neyse kapattım bilgisayar açılırken del basarak bios ayarına geçtim bu sefer UEFI moduna geçtim bilgisayar onarım açtı ve onarmadığını yazdı hata verdi bilgisayarım c windows içinde system dosyasında birşey istiyordu fakat ben c biçimlendirmiştim oyüzden onarımda yapamadım neyse bilgisayarı kapattım del ayarlarına yine girdim UEFI kapatmak için bu seferwindows 8 , windows 7 or others , manuel seçenekleri olan bölüm boş gözüküyordu. Neyse bilgisayarı kapattım 5dk sonra açtım Exper ekranında bilgisayar beklemeye başladı bekledim gelir diye bekledi bekledi gelmedi kapattım 5dk sonra birdaha açtım bu sefer geldi boot ile başlayan hata verdi yine kapattım ve bilgisayarı tekrar açtım  windows 8 kurmak için del ayarlarına gireyim dedim yine tıkandı gelmedi experi geçmedi altta resim koydum bakabilirsiniz.

10617752101526248396613821924332072n.jpg

Umarım kendimi izah etmişimdir ne yapmalıyım bana akıl verin bilgisayarın garantisi devam ediyor götürebilme şansım var fakat ben garanti götürmeden halletmek istiyorum bana yol gösterin .

Edited by lupaland1x
Link to comment
Share on other sites

GPT bölümünü silerken tüm diski silmen gerekiyor. C,D ne varsa hepsini.

 

Bios dan Secure Boot ve varsa Fast Boot u disable yap. Bios unu bilmediğim için usb nin bios dan aktif olmasına dikkat et. Yani senin işin Bios da bitiyor. Bilen arkadaşlar da yardımcı olacaktır.

 

Not: Secure Boot u kapatıp usb yi aktif ettikten sonra, F7 ile Boot menüsüne girebilirsin. Eğer ayarlar doğruysa usb nin orada gözükmesi lazım. Oradan seçip devam edebilirsin. Ayrıca forumda Uefi destekli sistemler var. Hangisini kullanıyorsun bilmiyorum ama onlardan kullansan iyi olur.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...