Jump to content

Rehberde Nasıl Sdece Baş Kısımlarda Arama Yaparım


mogokce
 Share

Recommended Posts

Merhabalar arkadaşlar. Bu android telefonların rehber arama şekli tüm içeriklerin her kelimesini kapsıyor ya. Ben sadece ismin baş kısmına dayalı nasıl arama yaptırırım? Bunun bir yolu var mı? Sorumu bir örneklemle izah edeyim;

 

Şimdi rehberimde aşağıdaki isimler kayıtlı olsun;

1) Muhammet Ali Kley

2) Mehmet Ali Alabora

3) Ali Tandoğan

4) Ali Akif Meriç

5) Jeniffer Alishya

 

Ben rehberin arama kısmına "ali" yazdığımda bu rehberdeki 5 kişiyi de çıkartıyor. Çünkü hepsinin içinde baş kısmı -ali- olan bir kelime var ama ben sadece 3. ve 4. ismi çıkarmasını istiyorum. Bu şekilde bir arama yapmanın bir yolu, ayarı var mı Android telefonlarda?

 

Yada bu bahsettiğim yapabildiğim, güzel kullanışlı tavsiye edebileceğiniz başka bir rehber programı var mı?

Link to comment
Share on other sites

Ya ben bir ihtiyacımdan bahsediyorum millet geyük yapmak için konu açılmasını bekliyormuş. Bana akıl verin diye açmadım bu konuyu, adam akıllı bir çözüm yolu sunacak biri varsa yol göstersin diye açtım. Senin benim 250 300 rehber kaydımız vardır bu arama özelliği işimize çok yarayabilir ama 6000 adet rehber kaydı olan bir kişi için bu zulüm oluyor.

 

Rehber kaydını özel kısaltmalarla yaptığı için örneğin iş arkadaşlarının ismini yazmadan önce baş kısma "is" kodlamasını koyduğu için ve ismini hatırlayamadığı bir iş arkadaşını aramak istediğinde arama kısmına "is" yazdığında 45 iş arkadaşının yerine 450 tane isim çıktığı için bu teknoloji fayda değil zarar getirmiş oluyor.

 

Çünkü içinde is geçen İsmet, Melis, İsmail, Halis, Nefise gibi bir sürüüüü gereksiz kayıt arama bölümünde gösteriliyor. Yok mu eski tip çalışan aradığım kelimeyle sadece baş kısmına göre arayan bir uygulama? Bir ayar?

Link to comment
Share on other sites

salyangoz hocam bilgisayarda düzenlemek için sormamıştım. telefonda kullanırken arama yapmayla alakalı bir soruydu benimki. Hali hazırda bilen var mıdır diye bir danışayım demiştim. Galiba dediğin gibi kintaro bütün contacts uygulamarını yükleyip denemekten başka çağrem yok.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By muya3813
      Şirketimize ikinci internet hattını bağlattık. Yeni bağlanan hatta google, gmail, yandex vs. gibi arama sitelerine ve google türevi sitelere giremiyorum. Eski modemi devreye aldığımda giriş yapabiliyorum. Bilgisi olan paylaşabilir mi?
      Şimdiden teşekkür ederim.
    • By mogokce
      Merhabalar arkadaşlar. Bu gün Pegasus'tan bilet alacaktım. Tam ödeme sayfasını da geçtim sayfa hata verdi ve beni başa gönderdi. Sonra tekrar işleme başladım bir debaktım bilet 10 ₺ zamlanmış. Müşteri hizmetlerini arayıp yarım kalan işlemi tamamlatacaktım ki numarayı çevirdiğimde görüşmenin dakikasının 1,5 TL olduğunu öğrendim. Yani astarı yüzünü gecekti, öyle olunca da vazgeçtim.
      Ancak konuyu açma sebebim şu; ben aynı numarayı telefonumdaki MobileVOIP uygulamasıyla bir SIP hesabımdan aradığımda dakikası 5kr'a geliyor. Ama ne var ki çalıyor çalıyor açan yok. Arayan numara olarak da yine benim şahsi numaram karşı tarafa gözüktüğü halde bir şekilde anlıyorlar olsa gerek telefona cevap verilmiyor. Buna bir kaç farklı özel servisli numarayı aradığımda da rastladım.
      Benim sorum şu, bir uygulama veya ayar ile karşı tarafı SIP ile aradığımı nasıl gizlerim? Bunun yolu var mıdır? PC tabanlı bir çözüm de olabilir. Webi biraz kurcaladım "SIP over TLS" gibi bir terimden bahsediliyor ama konuya hakim olmadığım için işin içinden çıkamadım. Bilenler yardımcı olursa minnettar kalırım. Teşekkürler...
    • By KintaRo
      Bir arkadaşımızın isteği üzerine küçük bir örnek hazırladım. Aslında bir süredir aklımdaydı ama anca fırsat bulduk diyelim.
       
      Projede MySQL bağlantısı için MySQL.Data.dll 6.9.5.0 versiyonunu kullandım. Bu dll dosyasını referans olarak ekleyince tüm .NET 4.5 kurulu tüm sistemlerde sorunsuz bağlantı sağlayacaktır. MySQ yönetimi için Library klasöründe MySQL class'ı bulunmaktadır. Bu class içinde 
       
      void MySQL.Query(string sorgu); // insert, delete, update gibi işlemler için
      int MySQL.Count(string sorgu); // satır sayısı için
      DataTable MySQL.GetDataTable(string sorgu); // birden çok satırı çekmek için
      string MySQL.tekSutun(string sorgu); // select isim from rehber gibi tek sütun ve tek veri için
       
      public metodları bulunmaktadır.
       
      Projeyi kullanabilmeniz için Xampp/Wamp gibi bir yerel mysql sunucusu ya da remote mysql destekli web siteniz olması gerekmektedir. Yerel ağda phpmyadmin ayarlarını aşağıdaki gibi yaparsanız tüm bilgisayarlardan verilere ulaşabilirsiniz:
       

       
      yani veritabanı kullanıcısına bağlanacak ip lere izin vermeniz gerekmektedir. Yukarıda IP adresi 192.168 ile başlayan tüm iplere izin verildiği görülüyor.
       
      Daha sonra phpmyadminden ornekdb adlı bir veritabanı oluşturup ekteki dosyada bulunan ornekdb.sql dosyasını bu veritabanını import etmeniz gerekiyor.
       

       
      Son olarak Projemizde Solution penceresinden Library klasöründe bulunan MySQL.cs dosyasındaki şu satırları kendi bağlantınıza göre düzenlemelisiniz:
       
              private void Initialize()         {             server = "localhost";             uid = "root";             password = "";             database = "ornekdb";             port = "3306";             string connectionString = String.Format("SERVER={0};DATABASE={1};UID={2};PASSWORD={3};charset=utf8;PORT={4}", server, database, uid, password, port);             connection = new MySqlConnection(connectionString);         } Hepsi bu kadar. 
       

      https://yadi.sk/d/1QB56qLDhU7nd
    • By mogokce
      Mehrabalar arkadaşlar. Babamın telefonunda 1500 kişilik bir rehber vardı. Whatsapp'ı kurduk ancak whatsapp başlatılıyor ekranından öteye geçemedi. Ben rehber yoğun olduğu için uzun da sürse elbet açılır diye bekledim. Zira rehberdeki her numarayı kontrol ediyor ve whatsapp linki atyor ya...

      Vel hasılı kelam şimdi whatsapp'ın bir türlü açılmadığı yetmiyormuş gibi şimdi rehbere de erişemiyoruz. Bellek yetersiz diyor. Zannediyorum eklediği bilgiler RAM'in kapasitesini aşıyor. Whatsapp'ı kaldırdım ancak rehberdeki modifikasyonlar silinmediği için hala rehbere erişilemiyor. Bu rehberdeki modifikasyonlar temizleyen bir uygulama var mı?
       
      Genel olarak whatsapp celaner'lar var ama onlar resim video vs. temizliyor. Rehberi temizleyeni bulamadım. Bunu nasıl yaparım?
    • By benxneb
      Treelistti temizlemeden aradıgımız kelimeyi listboxtaki gibi sadece secmesini nasıl salarız.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...