Jump to content

İşte Karşınızda Windows 10


KenanK
 Share

Recommended Posts

düzelttik neyse kolay gelsin windows 8 key ile kalıcı aktivasyon yapabilen oldumu merak ettim

 

Kalıcı aktivasyon diye bir şey söz konusu olamaz, sistem deneme amaçlı sistem ve 15 Nisan 2015 tarihine kadar kullanılabilir halde. RTM si geldiğinde o akalıcı olarka etkinleşecektir.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

İndirip Test Eden Arkadaşlar, 

 

Sistemin gelişmesine yardımcı olmaya çalışın. Adamlar bunun üzerinde özellikle durdular. Herkesin önerileri tek tek değerlendirilecek. Size göre yanlış olan yeri geri dönüş yapın. Hata ile karşılaştığınızda geri dönüşleri yapın. Yapın ki adamlar yarım yamalak sistem yapmasınlar. Belkide sizin daha iyi bir fikriniz çıkar bunu beğenip eklerler. Belli mi olur ? 

Link to comment
Share on other sites

Sistemle ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Kullanıcıların rast geldiği bir ayar olmuş. resimde görülen yeri aktif ettiğinizde gelecek olan bir sonraki " Prewiev Build " güncellemelerini alacaksınız. Windows Update dışında, Sistemin genel yapısını değiştiren güncellemeler.

 

Normalde bu durum daha önceki sistemlerde yoktu sanırım, win7 ve win8 de hep build olarak sızar ve bizde yeniden kurmak zorunda kalırdık diye hatırlıyorum. Windows 10 da direk sisteme entegre edilmiş durumda.

 

JDwwTOv.png

Edited by KenanK
Link to comment
Share on other sites

 

 

yapacağın işlemleri zaten çoğu işletim sistemi  yapıyor farklı demelerinden kasıtları microsoftun farklı bir işletim sistemi olması niteliğindeydi win8 den nefret edenler var ve 8.1 e dayalı işletim sistemini biraz daha iyileştirerek ortaya windows 10 çıkarmaları bazı kişiler için üzücü olabiliyor saygı duyman gerek senin amacın internet,video, oyunsa git windows xp kullan bu konuya girmene bile gerek yok yani farklı isteyen kişilerin istediği şey microsoftun win8'e alt tabanını bırakıp yeni bir windows çıkarmalarıydı kimse kimsenin zevkine karışamaz birini eleştirirken düşünerek yap.

 

Linux (Kubuntu), MacOs hemen her işletim sistemini kullandım. Hemen güncellemiyorum, bir süre bekliyorum ama mutlaka son sürüm kullanıyorum windows'u. 8.1 kurulu şu an. Netbook'ta ise xp. Ben de bu şekilde kullanımı beğeniyorum, siz niye eleştiriyorsunuz o halde?

Hem kapı göstermek hakkını ve lakayıtlığını gösterme hakkını kim verdi size? Hangi işletim sistemini kullanacağıma ben karar veririm. Tanımadığınız kişiyle ilgili senli benli konuşmak ise oldukça edremsiz bir davranış. Umama açık ortamda yazıyosunuz, git şunu yap, böyle konuş v.s tarzında çocuk azarlar gibi, ukala bir şekilde kahvehanede konuşur gibi konuşamazsınız. Mesajınızı report edeceğim.

Biz eleştiri yaparken 'illa şunu kullanacaksınız' demiyoruz ki. Farkıl olsun, şöyle kımıl kımıl olsun da ne demek. İşletim sistemi işte. Daha farklı nasıl olabilir? Hedeflenen şey belli, amuda mı kalksın istiyorsunuz. Farklı olsun diyen tarif etsin de bilelim, nedir eksik olan.


aynen yazdıklarına katılıyorum bende

xp den bile daha hızlı akıyo resmen sayfalar

gelmiş geçmiş en hızlı, stabil windows budur 

 

Windows 8'de ilk çıktığında hızlıydı. Sonra 8.1'le birlikte ilk çıkan sürüme göre biraz yavaşlama oldu.
Bu yüzden W10 çıktıktan sonra ilk güncellemede (ki bu benim yükleyeceğim sürüm oluyor) itina ile yavaşlatılacaktır. :) Şaka bir yana. İndirmeye başladım, kurup deneyeceğim. Muhtemelen şu an pek çok özellik devre dışı olduğu için bu kadar hızlıdır. Asıl sürümde mutlaka bir miktar performans kaybı oluyor. Yine de Windows 7'ye göre kesinlikle daha hızlı ve sistem gereksinimi biraz daha düşük. Bu yüzden yakın çevremde w7 yerine hep w8 kurdum bugüne kadar.

 

Ek:Windows 8.1 lisansım olduğu için Windows 10'a geçişim minimum maliyetle olacak, hatta belki ücretsiz geçiş yapabileceğim.

Edited by shiftdeletenet
Link to comment
Share on other sites

win3.1 ---> win vista

win95 ---> win 7

win98 ---> win8

winme---> win 8.1

win2000 ---> win10

winxp ----> ????

 

Bu da mı tesadüf :D... şaka bir yana fat32 den ntfs ye geçiş sürecinden bu yana hala dosyalama sisteminde devrim niteliğinde değişim olmadığını düşünüyorum. (gpt yi saymazsak çünkü gpt nin iyileştirme olduğunu düşünüyorum) Ama teknolojinin de logaritmik artışla (artış hızı düşerek artmaya devam) yükseldiğini görüyoruz... Asıl iyileştirmenin ise açılış hızında yapılmasını bekliyorum :D...Tabi bütün bunlar kişisel görüşlerim :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...
  • 3 hafta sonra ...
http://www.sondakika.com/haber/haber-windows-10-ilk-yil-ucretsiz-olacak-6891611/
Windows 10, İlk Yıl Ücretsiz Olacak

 

Microsoft yetkilileri, Windows kullanıcılarının 'Windows 10'nun piyasaya çıkmasının ardından bir yıl boyunca ücretsiz edinebileceklerini açıkladı.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...