Jump to content

Discovery Suya Düştü. Açılmıyor.


Bay_RC
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar talihsizlik. Daha 5 ay taksidi duruyor telefonun ama gelgörelim bugün lavoboda düşürdüm. Açılmıyor. Kapağı açtım arkasında gm yazısı kırmızı renk olmuş. Aynı telefonu olandakine baktım gm işareti beyaz. Haliyle garanti dışı. Bunu nasıl tamir ettirebilirim. Ne önerirsiniz. Teşekkürler.

Edited by Bay_RC
Link to comment
Share on other sites

yahu güzel abim alıyosunuz şu telefon denilen illeti bari adam akıllı bi işe yarasa, hiç üzülmem onca verdiğiniz paralara(andro-it midir gandroit midir nedir) benim hurda iki defa düştü suya kurut tak kullanmaya devam et

sen şimdi bunu iyi kötü kurutup çalıştırdın diyelim fakat ekranı büyük olasılıkla sudan dolayı çalışmayabilir tamire vereceğin paraylada kendine yeni bi telefon alırsın onunla uğraşma

Link to comment
Share on other sites

bu tür durumlarda anakart değişimi mi yapılır? Garantiye yollarsam 250-300 arası bir meblağ istiyecektir. Peki telefoncunun birine verip bunu daha makul bir ücrete yaptırabilir miyim? Nasıl olsa garanti dışı.

Edited by Bay_RC
Link to comment
Share on other sites

servisler haliyle pireyi deve yapma konusunda uzman olurlar bi çuvalda para isterler senden

iyice kurut çalışmazsa telefoncu bence mantıklı olur

ekranı 100 tl olsa

dokunmatik 60

anakartıda 150 200 arası dersek verdiğin telefoncuya göre değişir dikkat et uyduruk parçalar kullanmasınlar

Link to comment
Share on other sites

suya dusunce kesınlıkle kurutmaya tabı tutulmammalı (kalrıfer fon mak vs) yoksa kurutma esnasında paslanma olur, cihaz tümden gidebilir

boyle durumlarda batarya hemen çıkartılmalı ve  tel içi pirinç dolu bı kavanoz yada poşet içine konulup ağzı tamamıyle kapatılmalı, prinç nemi çekecektir yaklaşık bir hafta bekletilmelidir

geçmiş olsun

Link to comment
Share on other sites

şimdi ups'in yanından aldım dediğim gibi soğutmaya bırakmıştım bataryayı taktım general mobile yazısı geldi gitti. Demekki soğutmakta fayda var. Hadi inşallah halledeceğim. Keşke bir sürü daha geçtikten sonra açsaymışım. İş çıkışına kadar bekleteceğim.

Link to comment
Share on other sites

Geçmiş olsun Sercan üzüldüm böyle olmasına :( Umarım sorunsuz çalıştırırsın. Eski tuşlu telefonlar zamanında 3 defa suya düşen cihazın anakartını selülozik tinerle temizleyerek kurtarmıştım. Tam kuruduğundan emin olmadan bataryayı takmanı önermiyorum kısa devre yaparsa anakart komple gider. Ayrıca ekranda bulutlanma şeklimde leke kalacağını tahmin ediyorum, kalmazsa iyi olur.

Edited by yasak_ask
Link to comment
Share on other sites

sabah 10'dan beri ups pervanesi üfürüyor. Denemek istiyorum ama bilmiyorum..

 

Edit: Şimdi taktım bataryayı general mobile yazısı gidip geliyor sonra kararıyor. Prinçte bekletmek şart oldu.

Edited by Bay_RC
Link to comment
Share on other sites

telefonun herşeyi çalışıyor. Sadece ekrana görüntü gelmiyor. Dokunmaktiği de çalışıyor. Ekranı ne kadara yaparlar. 

Ekranı Degiştirirler sorun değil ama sıvı temasın hiç bir garantisi yok kimse garanti veremez öncelikle tam donanımlı telefoncuya getir TELEFON ÇALIŞABİLİR AMA İÇERİSİNDE Kısa devre yapar özellikle chipsetlerin içine giriyor o  su o yüzden kimse emin olamaz ekranınıda değiştirin telefonu çıkartıp karta baksınlar

 

k.gelsin

Link to comment
Share on other sites

Öncelikle geçmiş olsun kimsenin başına gelmesin bu tür olaylar.

 

Başımdan geçen bir hadiseyi sizinle paylaşmak istiyorum. Geçen yıl Discovery 1 aldım. benim telefonun üzerine bir bardak çay döküldü. anında bataryayı çektim aldım.sonra kuruttum yarım saaat kadar. bir güzel fön makinasını tuttum. Telefon bir daha açılmadı. Telpa'ya gitti ücretsiz onarıldı geldi.

 

Dipnot: Bataryandaki o kırmızılık olayından bahsedeyim. Turnosol kağıdı mantığı. adamlar telefonun sıvıyla teması olduğunu anlamak için bu tür bir çözüm üretmişler. Geçmiş olsun telefonun sıvı teması olduğunu anlarlar..

 

Ben şanslıydım bataryaya gelmedi çay ve kurtuldum. eski bir LG p350 ilk android tabanlı telefonum bu tarz bir şey oldu. Aldım bir güzel en ince ayrıntısına kadar masaya çıkardım tek tek pirinç yöntemini denedim.Beş gün kadar bekledi. tozunu pisini temizledim. İki gün boyunca havalanan bir ortamda bekletip açtım. Çalıştı şaşırdım ama çalıştı.

 

Son olarak her ne kadar çalışmış olsa bile verim alamayacaksın belki telefondan. Belki biraz ağır bu dediklerim ama şahsi yorumum. Bilen kişiler elbette bu işin ehli onlara danışmakta fayda var.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...