Jump to content

Windows 10 Önizleme: 1.300 Hata Onarıldı!


iRealisT
 Share

Recommended Posts

Windows 10 önizleme: 1.300 hata onarıldı! Microsoft, Windows 10'un, henüz final sürümüne bile erişemeden kırdığı ilk rekoru açıkladı!

201412181122321972.jpg
 
Windows 10'a yeni işlevler eklemek için tüm gücüyle çalışan Microsoft'tan Gabe Aul, yeni bir blog gönderisinde ilginç rakamlar verdi. Aul'un paylaştığı bilgilere göre Windows Insider programına şimdiye kadar 1,5 milyon kişi kaydoldu. Bunların 450.000'i ise "çok aktif" olarak değerlendiriliyor.

Bu veriler, Windows 10'u aktif olarak deneyenlerin daha önceki Windows'ların önizleme sürümlerine göre daha fazla olduğunu ve Windows 10'un, Windows tarihinin önemli bir rekorunu kırdığını gösteriyor. Aul, bu durumdan çok memnun olduklarını, yoğun kullanım sayesinde "kalın kenarları ve hataları" onarabileceklerini söylüyor. Windows Feedback aracıyla gönderilen kilitlenme günlüklerinin ve diğer bilgilerin Windows 10'un şekillenmesine yardımcı olduğunu söyleyen Aul, OneDrive simgesinin bazı durumlarda Outlook simgesiyle değiştiğini ve bu hatayı ancak Windows Insider yoluyla bulabilecekleri örneğini veriyor.

Blog'a göre Microsoft, şimdiye kadar kullanıcılar tarafından raporlanan veya onaylanan 1.300 hatayı onarmış bulunuyor. Aul, son olarak Windows 10'un yakında çıkacak yapılarında birkaç önemli yenilik ve birçok küçük geliştirme göreceğimizin haberini veriyor.

 

Kaynak : http://www.chip.com.tr/haber/windows-10-onizleme-1-300-hata-onarildi_51382.html

Edited by Myzteziz
Link to comment
Share on other sites

Windows 10 çok abartıldı. Başlat menüsü, çoklu masaüstü gibi pek bir işe yaramayan -en azından benim için- bir kaç özellik var. Windows 10 için "başlat menülü windows 8, windows 8.2" deniliyor. Windows 7'nin çıkış tarihi 2009... 8 ve 10'u, 7 ile kıyaslayacak olduğumuzda çekirdekte bir kaç değişiklik, metro arayüz vs... Geriye baktığımızda Microsoft, kaplumbağa hızında ilerliyor. Android olmamış olsaydı bunları da göremeyecektik ya neyse... Özetle, şuan Windows 8.1 kullanıp da ileride Windows 10'a geçenler Windows 10'u çok ağır eleştirecek... Windows 7'den 10'a geçenler ise huhuuuuu B) devrim yapılmış diyecek... Microsoft neden bu kadar yavaş ilerliyor bilemiyorum, bunun çeşitli sebepleri vardır elbet ama bu sebeplerin arasında metro arayüze dahi alışamayan, yeniliği reddeden bir anlayış da var. Hadi hayırlısı olsun -_-

Link to comment
Share on other sites

Şuanki Windows 10'nun start menüsü gayet hoşuma gitti. En Çok Gıcık Kaptıgım arayüz Windows 8.1'deki metro arayüzdü ayrıca stabiliteyi tam net yakalayamadı. Ama Gerçek şuki;

 

Windows 10'u Windows 8.1'in üstüne inşa ediyorlar çıkan hatları düzeltiyorlar kendim test ettim gerçekden 8.1'den stabildi Windows 10 gayette eskisine göre hızlanmış ama düzeltilmesi gereken hatalar var tabiki ben 20 tane şimdilik geri dönüş yaptım ama hoşuma gitmeyen şu Windows 8/8.1'deki duvar kalınlığı varya çarpının YANINDAKİ FAZLALIK o şimdilik Windows 10 da Yok Adamlar onu örtü kesermiş gibi kesmiş yanları yok çarpıda bitiyor Direk çarpı işareti'nin hizası var :D ama son yapıldığı duyumlara göre o pencere kenarlığındaki kalınlık geri dönücekmiş . Haydi Bakalım!

Edited by Myzteziz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...