Jump to content

Bilgisayar Mühendisliği - Destek,öneri,tavsiye


Proctives
 Share

Recommended Posts

bilgisayar-muhendisligi.jpg

 


 

      Öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar. Şuan Bilgisayar Mühendisliği 2.sınıf okumaktayım. Bu bölümü DGS ile kazandım. Anadolu Meslek Lisesi mezunuyum. Lisede ve meslek yüksekokulunda MAT2 namına bir şey görmedim. Bu yüzden şuan okumakta olduğum okuldaki ilgili derslerde zorlanıyorum. Bunun haricinde yaşımın biraz ilerlemesi de derslere olan ilgimi azaltıyor. Ders çalışma alışkanlığımı kaybettim. Sizlerden destek ve öneri bekliyorum. Azimli ve vatanına milletine faydalı bir mühendis olmak istiyorum. 
* Kendime uygun ders çalışma tekniğim yok,yani bir gün çalışıyorum iki gün yatıyorum.
* Matematik,Fizik gibi temel derslerde temelim yok. Yani hiç bilmeyen birisi nasılsa öyleyim. Hocalar anlatıyor fakat çok üst seviyeden gidiyor. Bir de bazı dersler İngilizce olunca içinden çıkamıyorum.
* Siz bilgisayar mühendisliği okusanız veya okuyorsanız ne tür alanlara önem vermeliyim? Yani mühendis olup da olmazsa olmaz dediğiniz programlama vb şeyler var mı?
* DGS'yi Türkiye geneli ilk 1000 kişinin içine girerek kazandım. O zaman ki azmimden eser yok,ne yapmalıyım?

Arkadaşlar lütfen yukarıdaki maddeler için bana öneri,tavsiye ve destek verin. Kızın,bağırın ama beni çalıştırmaya özendirin. Öyle bir isteksizlik var ki ne yapacağımı bilemiyorum. 25 yaşıma gireceğim,okulumu zamanında bitirip mesleğe atılmak ve vatanıma milletime faydalı bir birey olmak istiyorum. Bu yüzden yorum yapan abi ve kardeşlerim akıllarına ne gelirse söylesin,kızmam gücenmem. 

 

Edited by Proctives
Link to comment
Share on other sites

Arkadaşım  bende dgs ile yerleşip  bilgisayar  mühendisliği bölümünü bitirdim. Sana durumu kısaca özetliyeyim. Okuldaki hocalar Özel sektördeki sistemlere genel olarak kendilerini entegre etmedikleri için okuldan alabileceğin tek şey diploma yani etikettir. Mesleki olarak çok bir katkısı olmayacaktır ama bakış açın şekillenecektir. Hangi alana yöneleyim dersen en basit yolu iş-arama siteleri. Bilişim personelinden özel sektörün beklentisinin ne olduğunu kolay ve açık bir şekilde görebilirsin. Bir alanda uzmanlaş ama bilişim alanındaki diğer kavramlarada yabancı olma hepsine vakit ayırıp  nasıl bir platform olduğunu en azından tanı ki sorduklarında hiç bir fikrim yok deme.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...