Jump to content

[Soru] İki Farklı Kulaklıktan İki Farklı Ses Çalma


PColik
 Share

Recommended Posts

Selamlar arkadaşlar. Sizlerden çok merak ettiğim, ve eminim herkesin işine yarayacağını düşündüğüm birşeyin mümkün olup olmadığını soracaktım.

Aslında anlatmak istediğimi konunun başlığı çok açık bir şekilde özetliyor.

 

Sorum şu:

Örneğin: Bilgisayarımın biri ön paneline, diğeri ise arka panele olmak üzere iki kulaklık taktım. İki farklı müzik çalar yazılımı kullanmak istiyorum. Birisi sesi sadece ön panele taktığım kulaklıktan verecek, diğer müzik çalar ise sesi arka panele takılı olan kulaklığa verecek.

 

Konuyu dahada özetlemem gerekirse sadece 1 bilgisayardan 2 kişi kendi müziğini dinleyecek veya bilgisayar kullanan oyun oynarken yanındaki kişi müzik dinleyebilecek.

 

NOT: Bilgisayarda iki veya daha fazla ses kartı takılı olduğunda bunu yapmayı başarmıştım. Örneğin bilgisayarda 4 tane ses kartı varsa 4 adete kadar kulaklık takabilmeyi bulmuştum. Fakat benim istediğim tek ses kartı (on board) olan bir bilgisayardan iki farklı kulaklık ile farklı sesler çıkartabilmek.

 

Şimdiden yardımcı olan, olmayan tüm arkadaşlara teşekkürler.


Bu arada Google'da "one sound card two outputs" şeklinde arama yaptım. Sanırım benim yapmak istediğim sonuçlar çıkıyor ama İngilizce olduğundan dolayı pek birşey anlayamadım. :/

Link to comment
Share on other sites

  • Editor

Kullandıgın ses kartına ait giriş ve çıkışların hepsini çıkış olarak seçebilirsin.

 

Daha sonra bazı programlarda çıkış için sana seçim sunuyor orada çıkış olarak senin ve diğer kulaklıgın çıkışlarını seçebilirsin.

 

Daha önce böyle bi ayarı realtek de görmüştüm.

Link to comment
Share on other sites

  • Editor

Şuanda realtek olmadıgı için bende reism felan atamıyorum ama realtek in denetim masasında uygulaması olması lazım ordan çıkışları görüp 3 tanedir mesela onların tipini değiştireceksin mikrofon u mesela çıkış yapabilirsin.

Link to comment
Share on other sites

Aslında ikinci kulaklığı mikrofon yerine taktım. Arkadaşın dediği gibi mikrofonu çıkış olarak seçtim. Mikrofon ve ses jaklarını iki farklı ses kartıymış gibi gösteren bir program olsa dediğiniz gibi çok güzel olacakta böyle bir şey mümkün değil sanırım.

 

Ama Left / Right şeklinde yapabildim. İki farklı müzik oynatıcı yaptım. Birinden balance ayarını right diğerinden ise left yaptım ve iki programdan da farklı müzikler açtım. Her iki hoparlörden de farklı şarkılar çalıyordu :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...